Απρ 22 2014

Ευρωσκεπτικιστές το 1994 Παρέμβαση της Αριστερής Κίνησης κατά της ΕΟΚ σε πολιτική εκμομπή (video)

Το βίντεο είναι από την παρέμβαση της Αριστερής Κίνησης κατά της ΕΟΚ στις ευρωεκλογές του 1994 και περιέχει αποσπάσματα από τηλεοπτική παρέμβαση του Γιώργου Γράψα.

Κείμενο eurosceptics.GR 

Είναι η εποχή που κανείς δεν μιλά  για την τότε ΕΟΚ και μετέπειτα ΕΕ και η εποχη που ο ευρωσκεπτικισμός έχει «ταυτιστεί» με το ΚΚΕ και λοιπές κομουνιστικές δυναμεις  και  παρόλο που έχει κάτι να πει, φθίνει-χαντακώνεται μαζί τους. Θα καταλήξει στα τέλη του 2010 να αποτελεί όχι αυτόνομη δύναμη αλλαγής και παραγωγής ιδεών άλλα απλή «προϋπόθεση» ενός σχεδίου που δεν χωρά σε μια «αντιδραστική δεξιά ευρωπη» όπως λέγεται στο χώρο μιας μερίδας της αριστεράς «.

Η ταύτιση αυτή αποτέλεσμα μυωπικών προσεγγίσεων και ελλείψεων της Ελληνικής διανόησης θα στερήσει την χώρα από τις απαραίτητες ιδέες, προτάσεις και σχέδια σε μια ευρωπη που τελεί διαρκώς υπό κατασκευή. Η Ελλάδα θα είναι απούσα από όλη αυτή την κατασκευή, χωρίς αιτήματα και δεμένη στο άρμα κάποιου ισχυρού εταίρου,  ενώ κάθε διαφορετική  σκέψη θα είναι ύποπτη για κομουνισμό  🙂

Χρειάστηκε μια χρεοκοπία και μια τεράστια προσπάθεια και η οποία συνεχίζεται  για να αναδειχθούν οι ευθύνες της ΕΕ στην δημιουργία και στην διαχείριση της κρίσης.

Χρειάστηκε τεράστια από μέρους μας προσπάθεια και η οποία συνεχίζεται  να βγει  ο ευρωσκεπτικισμός από αυτό το πλαίσιο και να απελευθερωθεί και ως αυτόνομη δύναμη αλλαγής να φτάσει σε όλο τον αστικό χώρο που πλέον μας ακούει.

Χρειάστηκε τεράστια προσπάθεια η οποία συνεχίζεται για να μην φτάσει ο ευρωσκεπτικισμός μας στον ρατσισμό τον απομονωτισμό και την ξενοφοβία.

Ελάτε μαζί μας Μόλις αρχίσαμε.<—

Το video είναι από το  Αριστερό Blog


Αρέσει σε %d bloggers: