Απρ 22 2014

Δεν υπάρχει θεραπεία για το νέο MERS

Τσακρής: Δεν υπάρχει θεραπεία για το νέο MERSΠρέπει να περιοριστεί η διασπορά του, λέει ο καθηγητής Τσακρήs

Την ανάγκη λήψης μέτρων για να αποφευχθεί οποιαδήποτε περαιτέρω διασπορά του θανατηφόρου κορόνα-ιού MERS, τονίζει ο καθηγητής Μικροβιολογίας στο πανεπιστήμιο Αθηνών Αθανάσιος Τσακρής μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, καθώς στην παρούσα φάση «δεν υπάρχει ούτε εμβόλιο ούτε ειδική θεραπεία για τον νέο ιό», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ο κ. Τσακρής, προειδοποιεί πως με δεδομένο πως το 50% των ασθενών που προσβάλλονται από τον νέο ιό καταλήγουν, έχει ιδιαίτερη σημασία ο περιορισμός της μετάδοσής του.

«Η χώρα μας είναι πύλη εισόδου ανάμεσα στη Μέση Ανατολή και την Ευρώπη και καλείται να πάρει τα απαραίτητα μέτρα, όπως συνιστούν τόσο ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας όσο και το Ευρωπαϊκό Κέντρο αντιμετώπισης των λοιμώξεων ώστε να αποφευχθεί οποιαδήποτε περαιτέρω διασπορά αυτού του θανατηφόρου ιού», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ο καθηγητής τονίζει πως χρειάζεται ενδελεχής έλεγχος σε άτομα που έχουν συμπτώματα στο αναπνευστικό σύστημα και έχουν προηγουμένως επισκεφθεί ή παραμείνει σε χώρες της αραβικής χερσονήσου, καθώς αυτή τη στιγμή, υπάρχει διασπορά του παθογόνου καινούργιου ιού σε αυτές τις περιοχές.

Πηγή: ΑΜΠΕ


Αρέσει σε %d bloggers: