Απρ 23 2014

Έκοψαν την Σαμπιχά γιατί είναι «Κατσιβέλα»;

Σουλεϊμάν: Δεν πίστευα ότι θα δεχόμουν τόσο μεγάλο πόλεμο

Μια ερμηνεία των γεγονότων στην υπόθεση Σαμπιχά απο έναν γνώστη της περιοχής.

Οι τσιγγάνοι στην Θράκη  διαχωρίζονται μεταξύ των  μουσουλμάνων και δεν αυτοπροσδιορίζονται καν μειονοτικοί. Παραδοσιακοί νομάδες καταχωρήθηκαν ως μειονοτικοί και λόγω του θρησκεύματος και λάθος πολιτικής του ελληνικού κράτους. Όμως είτε μέσα στην μειονότητα είτε έκτος αυτής θα αποτελούν ειδική κατηγορία υφιστάμενοι διπλό ρατσισμό. Μαλιστα οι υπόλοιποι οι Μουσουλμάνοι αποκαλούν του Τσιγγανους Μουσουλμάνους υποτιμητικά «Κατσίβελους»  και ο όρος αυτός έχει βγει από την μειονοτητα και χρησιμοποιείται και από του ντόπιους.

Άλλη κατηγορία μειονοτικών είναι οι Πομάκοι οι οποίοι αποτελούν το μήλο της έριδος μεταξύ των Ελλήνων και των Τουρκογενών μειονοτικών. Οι Πομάκοι βρίσκονται σαφώς σε καλύτερη μοίρα από τους ΡΟΜΑ αν και λιγοτερο οργανωμένοι και πολιτικά δραστήριοι από τους τουρκογενείς.

«Η Σαμπιχα ήταν μια Κατισβελα που επιπλέον πολέμησε για να διαχωρίσει την θεση των τσιγγάνων από τους Τουρκογενεις και να νικήσει αυτόν το ρατσισμό. Πολέμησε για να δήλωσή Ελληνίδα ΡΟΜΑ. Σε όλη την ζωή αυτό κάνει.

Κάποιοι του πατριωτικού χώρου ανακάλυψαν ότι η Σαμπιχά διαίρει την μειονοτητα που αντιλαμβάνονται «ως και συμπαγής» και για αυτόν το λόγο την λάτρεψαν, ενώ κάποιοι άλλοι για τον ίδιο λόγο πολέμησαν ώστε να μην κατεβεί υποψηφία και τους χαλάσει την ακαδημαϊκή ανάλυση που λέει ότι η μειονότητα είναι ένα ενιαίο συμπαγής πραγμα.

Η Σαμπιχα κατεβηκε για να βοηθησει τους ΡΟΜΑ.  Το  πρόβλημα είναι ότι κατέβηκε στην Θράκη.  Η υποψηφιότητα της δεν είχε καμιά τύχη καθώς ως κατσιβέλα δεν θα ψηφίζονταν ούτε από μειονοτικούς ούτε από Χριστιανούς άλλα μόνο από ΡΟΜΑ. Όταν τελικά αποσύρθηκε μετά από πίεση από τοπικούς φορείς και πρόσχημα επαφες με τον εθνικιστικό χώρο,  η είδηση διακινήθηκε μέσα από τα δίκτυα «ΑΝΤΙΣΥΡΙΖΑ» με προφανή σκοπό να αποδείξουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί τις επιταγές του τουρκικού προξενείου.

Είχαμε το παράδοξο εθνικιστές και ρατσιστές να στηρίζουν μια ΡΟΜΑ για να βλάψουν τον ΣΥΡΙΖΑ.

Η ίδια δηλώνει χαρακτηριστικά οτι «ανέμενα πως θα πολεμηθώ αλλά δεν πίστευα ότι θα δεχόμουν τόσο μεγάλο πόλεμο». Υποστήριξε ότι η υποψηφιότητά της θα αποδείκνυε σε όλους ότι στη Θράκη δεν υπάρχει ρατσισμός κάτι που όπως σημειώνει διαψεύστηκε με τις αντιδράσεις που υπήρξαν από την υποψηφιότητά της.

Αναρωτήθηκε αν θα έπρεπε να ανήκει «στην αυλή του τουρκικού προξενείου για να είναι αρεστή», ενώ αναφέρθηκε σε «άντρες που εκτουρκίστηκαν και οι οποίοι την κυνήγησαν στο παρελθόν λόγω των πρωτοβουλιών που πήρε για να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής των Ρομά»

Σημείωσε μάλιστα ότι «και αυτοί που εκτουρκίστηκαν έπρεπε εμείς να τους κυνηγάμε;».

Η κυρία Σουλεϊμάν δεν έκρυψε την απογοήτευση της όσα γράφτηκαν και ακούστηκαν τα τελευταία 24ωρα για να συμπληρώσει πως «όπως φάνηκε όμως η δική μου φυλή είναι η πιο δημοκρατική απ’ όλους, γιατί αποδεικνύεται πως εμάς όλοι ήθελαν να μας εκμεταλλευτούν πολιτικά για δικό τους όφελος».

Δήλωσε περήφανη που είναι Ρομά όπως και για τους αγώνες που έδωσε για να καλυτερεύσει η ποιότητα ζωής όλων των συμπατριωτών της.


2 Σχόλια

  • Χωρίς απάντηση on 25 Απριλίου 2014 at 01:10

  http://www.youtube.com/watch?v=JbSEi3_g6DM

  Η ίδια δηλώνει στο 3’10» με συγκινητική πραγματικά αφέλεια «Αυτά τα χρόνια, ότι έχει κάνει η Ελπίδα πιστέψαμε ότι ταιριάζουνε με το κόμμα αυτό»
  Κατόπιν στο 3’46΄΄ «Κι εγώ νωρίτερα ή παλιότερα δεν εκπροσώπησα κανένα κόμμα» Ποια πολιτικά σουλάτσα εννοεί η Τ.Ο.?
  Η δήλωση της τοπικής οργάνωσης ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης λέει πως η δράση της κυρίας Σουλεϊμάν είναι «γνωστή από 15τίας»
  Περίεργα πράγματα, αν όντως το κόμμα γνώριζε για αυτήν την γυναίκα κάτι αρνητικό από το 1999, πως την πρότεινε για το ψηφοδέλτιο?
  Και τι ακριβώς ενόχλησε τα στελέχη?
  Και αν όντως είχε τόσα μειονεκτήματα πως γίνεται και απέσπασε 150 ψήφους μιας 200μελούς κεντρικής επιτροπής, όπως λέει η ίδια στο 0’05», και δεν έχει τολμήσει να διαψεύσει ακόμα ο κύριος Βίτσας?
  Και ποιος καθοριστικός παράγοντας μπόρεσε να ανατρέψει αυτό το 75% των ψήφων μιας καθόλα δημοκρατικής διαδικασίας και οδήγησε στην αντικατάστασή της με συνοπτικές διαδικασίες?
  Και τέλος πως είναι δυνατόν να βγάζουν μια τέτοια δυσάρεστη κι ενοχλητική αίσθηση σε μια γυναίκα 38 ετών που τελειώνει τώρα το Γυμνάσιο, και που παρά το άσχημο παιχνίδι που της έπαιξε η πολιτική της έκθεση, δεν εξέφρασε πικρία, παρά μόνο ευχαριστίες για την τιμή να είναι υποψήφια?
  Ευχαριστώ

  • varanus komodoensis on 25 Απριλίου 2014 at 03:16

  και ιδιοχειρο κειμενακι για τη γιουφτισσα ο πρακτορισκος παπατζονι’ς…ε βεβαια…ποια ειναι η δουλεια του αλλωστε..

Τα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί.

Αρέσει σε %d bloggers: