Απρ 26 2014

ΠΑΣΟΚ: Να υποβάλλουν και τα άλλα κόμματα πορίσματα για τα οικονομικά τους

ΠΑΣΟΚ: Να υποβάλλουν και τα άλλα κόμματα πορίσματα για τα οικονομικά τουςΤι αναφέρει σε ανακοίνωσή του το κόμμα

Σε κύκλους που «ασχολούνται εργολαβικά με το ΠΑΣΟΚ» αποδίδει η Χαριλάου Τρικούπη το δημοσίευμα της «Εφημερίδας των Συντακτών»

Σε κύκλους που «ασχολούνται εργολαβικά με το ΠΑΣΟΚ» αποδίδει η Χαριλάου Τρικούπη το δημοσίευμα της «Εφημερίδας των Συντακτών» που αναφέρει την είδηση πως έχει ξεκινήσει εισαγγελική έρευνα για τα οικονομικά του κόμματος.

Στην ανακοίνωση υπογραμμίζεται πως αυτοί οι «κύκλοι» «ανέσυραν και πάλι τη πασίγνωστη υπόθεση των οικονομικών του ΠΑΣΟΚ που, όπως και άλλα κόμματα, κουβαλάει το βάρος ενός πολύ μεγάλου χρέους και ενός πολύ μεγάλου δανεισμού».

Σημειώνεται πως «το ΠΑΣΟΚ και όλα τα κόμματα  ελέγχονται ως προς την οικονομική τους διαχείριση από ειδικό όργανο προβλεπόμενο ρητά στο άρθρο 29 του Συντάγματος. Το όργανο αυτό βασίζει τον έλεγχο του σε σχετικά πορίσματα ορκωτών ελεγκτών. Αυτά διαβιβάστηκαν στην κα Πταισματοδίκη που τα ζήτησε».

Επίσης αναφέρεται ότι το ΠΑΣΟΚ δεν «έβαλε στο “συρτάρι” το πόρισμα ως τεχνικό κείμενο, αλλά τη μικροπολιτική συζήτηση που εκλαμβάνει το οικονομικό πρόβλημα όλων ή έστω των περισσότερων κομμάτων ως πρόβλημα μόνο  του ΠΑΣΟΚ και μάλιστα εσωκομματικό».

Τέλος επισημαίνεται πως σε περίπτωση που τέτοιος έλεγχος θεωρηθεί κρίσιμος «φανταζόμαστε ότι θα ζητηθεί να γίνει με ίδιους και ίσους όρους διαφάνειας  από όλα τα   κόμματα που στη συνέχεια θα υποβάλλουν τα σχετικά πορίσματα».

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Είναι πλέον προφανές ότι κάποιοι κύκλοι που ασχολούνται εργολαβικά  με το ΠΑΣΟΚ- γιατί ξέρουν ότι το ΠΑΣΟΚ είναι πάντα ο πυλώνας της σταθερότητας στη χώρα -λόγω της προεκλογικής συγκυρίας και της τρέχουσας ειδησεογραφίας περί εσωτερικών προβλημάτων και τα γνωστά παρόμοια, ανέσυραν και πάλι τη πασίγνωστη  υπόθεση των  οικονομικών του ΠΑΣΟΚ που, όπως και άλλα κόμματα, κουβαλάει το βάρος ενός πολύ μεγάλου χρέους και ενός πολύ μεγάλου δανεισμού.

Επαναλαμβάνουμε λοιπόν: Το ΠΑΣΟΚ και όλα τα κόμματα  ελέγχονται ως προς την οικονομική τους διαχείριση από ειδικό όργανο προβλεπόμενο ρητά στο άρθρο 29 του Συντάγματος. Το όργανο αυτό βασίζει τον έλεγχο του σε σχετικά πορίσματα ορκωτών ελεγκτών. Αυτά διαβιβάστηκαν  στην κα Πταισματοδίκη που τα ζήτησε.

Ο έλεγχος που διενήργησαν από κοινού οι  ελεγκτικές εταιρείες με εντολή του ΠΑΣΟΚ είναι πρόσθετος, ιδιωτικός και συμβουλευτικός καθώς  έχει ως στόχο τη διαμόρφωση ενός διαχειριστικού σχεδίου για την αντιμετώπιση  του οικονομικού προβλήματος του κόμματος .Η διεξαγωγή του ελέγχου αυτού σημαίνει ότι υπάρχει  πλήρης διαφάνεια στα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ  στα οποία είχαν πρόσβαση όλες οι έγκυρες ελεγκτικές εταιρείες της χώρας που όμως ούτε ήθελαν ούτε μπορούσαν να υποκαταστήσουν το μόνο αρμόδιο ελεγκτικό όργανο του άρθρου 29 του Συντάγματος, το οποίο  ούτως ή άλλως βασίζεται σε ετήσιες  εκθέσεις ορκωτών ελεγκτών- μελών των έγκυρων ελεγκτικών εταιρειών της χώρας.

Το ΠΑΣΟΚ δεν έβαλε στο «συρτάρι» το πόρισμα ως τεχνικό κείμενο, αλλά τη μικροπολιτική συζήτηση που εκλαμβάνει το οικονομικό πρόβλημα όλων ή έστω των περισσότερων κομμάτων ως πρόβλημα μόνο  του ΠΑΣΟΚ και μάλιστα εσωκομματικό.

Αν αυτού του είδους ο έλεγχος από ελεγκτικές εταιρείες  κρίνεται κρίσιμος από τη δικαιοσύνη και συμβατός με την ειδική ρύθμιση του άρθρου 29 του Συντάγματος, τότε φανταζόμαστε ότι θα ζητηθεί να γίνει με ίδιους και ίσους όρους διαφάνειας  από όλα τα   κόμματα που στη συνέχεια θα υποβάλλουν τα σχετικά πορίσματα.

Πρώτο Θέμα

Αρέσει σε %d bloggers: