Απρ 27 2014

«Ήταν λάθος της Ελλάδας η ένταξη στο ευρώ»

 «Ήταν λάθος η ένταξη της Ελλάδας στο ευρώ» Μάγερ: Eίναι λάθος να θεωρείται μη αναστρέψιμη η συμμετοχή στην ΟΝΕ

Ο  κόσμος το έχει τούμπανο…

Μάγερ: Eίναι λάθος να θεωρείται μη αναστρέψιμη η συμμετοχή στην ΟΝΕ

Λίγες ημέρες έπειτα από τη δήλωση του πώς οι Έλληνες έπρεπε να αφεθούν στην τύχη τους και ότι οι πιστωτές της Ελλάδας δεν θα πάρουν ποτέ πίσω τα χρήματά τους, ο Τόμας Μάγερ υποστηρίζει πως ήταν λάθος της Ελλάδας η ένταξη στο ευρώ.

Η μεγάλη ύφεση έχει προφανώς παρέλθει, αλλά η ανάπτυξη θα παραμείνει εξαιρετικά ανίσχυρη ώστε να αποκατασταθεί η βιωσιμότητα του χρέους και να μειωθεί η ανεργία. Αυτό το γνωρίζουν ακόμη και η κ. Μέρκελ και ο κ. Σόιμπλε. Δεν αλλάζει όμως η απόφαση της κ. Μέρκελ ότι καμία χώρα δεν πρόκειται να εγκαταλείψει την Ευρωζώνη. Υποστηρίζει τον κ. Σαμαρά επειδή κι εκείνος την βοηθά να εφαρμόσει αυτήν την πολιτική», δήλωσε στην«Καθημερινή» ο πρώην επικεφαλής οικονομολόγος της Deutsche Bank.

Ο ίδιος υποστήριξε ότι «είναι λάθος να θεωρείται μη αναστρέψιμη η συμμετοχή στην ΟΝΕ». «Με δεδομένο ότι δεν έχουμε ένα ευρωπαϊκό ομόσπονδο κράτος, εναπόκειται στα εθνικά κράτη η διαχείριση της κυριαρχίας τους. Εκείνα μπορούν να εκχωρήσουν μέρος της κυριαρχίας αυτής στην Ε.Ε., αλλά και το αντίθετο. Όποιος διαπιστώνει ότι απεδέχθη εκχώρηση της νομισματικής κυριαρχίας, θα πρέπει να έχει τη δυνατότητα να την ανακτήσει. Κατά τη γνώμη μου αποδείχθηκε πως ήταν λάθος για την Ελλάδα να ενταχθεί στο ευρώ. Η Ελλάδα θα έπρεπε να έχει τη δυνατότητα να διορθώσει το λάθος. Το παράδειγμα άλλων χωρών δείχνει ότι είναι εξαιρετικά ικανοποιητική η ζωή εκτός Ευρωζώνης», συμπλήρωσε.

Υπογράμμισε δε, ότι η «Ελλάδα όμως θα παραμείνει εξαρτημένη από τη βοήθεια των εταίρων της στην Ευρωζώνη και την ΕΚΤ. Η επιθυμία της κυβέρνησης για περαιτέρω ελαφρύνσεις του χρέους, την οποία φαίνεται ότι θα ικανοποιήσει τελικά το Eurogroup, αποδεικνύει ακριβώς αυτό.»

Σύμφωνα με τον κ. Μάγερ, «πολλοί πλούσιοι Ελληνες ευνοήθηκαν από τα πρώτα χρόνια της οικονομικής άνθησης εντός της Ευρωζώνης και μόλις άρχισε η κρίση μετέφεραν την περιουσία τους σε ασφαλή καταφύγια. Είναι πικρό να πληρώνουν στο τέλος τον λογαριασμό εκείνοι που δεν προσεκλήθησαν καν στο πάρτι.»


5 Σχόλια

Μεταπήδηση στη φόρμα σχολίων

  • RYaN on 27 Απριλίου 2014 at 14:54

  Ζημία από ελλιπή ενημέρωση. Το δέχονται ακόμα και τα διεθνή δικαστήρια!

  • paso on 27 Απριλίου 2014 at 19:49

  ΕΝΑ ΛΑΘΟΣ ΠΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ.

  • Ισόνομος πολίτης on 27 Απριλίου 2014 at 21:03

  Μέλλει ακόμη να γίνουν πολλά με την αναβάθμισh του ρόλου της ΕΚΤ και του Eurogroup..
  Ας μη προτρέχουμε!!!!
  Λάθος, ξε – λάθος ο μόνος αρμόδιος να το κρίνει και να αποφασίσει διαφορετικά είναι ο κυρίαρχος ελληνικός Λαός.
  Προς το παρόν στην συντριπτική του πλειοψηφία (και παρά τις ανυπέρβλητες και καταπιεστικές οικονομικές δυσκολίες), είναι με την Ευρωζώνη και το €…

   • paso on 27 Απριλίου 2014 at 21:38

   http://www.avgi.gr/article/2415158/first-we-take-greece-then-the-european-central-bank-*

    • Ισόνομος πολίτης on 28 Απριλίου 2014 at 08:33

    Μακάρι να γινόντουσαν κάπως έτσι τα πράγματα PASO!!!.
    Ποιος δεν θα το ήθελε και ποιος θα το αρνιόταν από την συντριπτική πλειονότητα των πολιτών..
    Όμως η σοφή αρχαία ελληνική παροιμία…….. εις τους αιώνες των αιώνων….. προνοεί, προειδοποιεί και λέγει:
    «Άλλαι με βουλαί ανθρώπων, άλλα δε Θεός κελεύει.»
    Γιατί τηρουμένων των πανευρωπαϊκών συσχετισμών των κοινωνικών δυνάμεων και των οικονομικών δυνατοτήτων, ας έχουμε και λίγο το νου μας, μη και βουλιάξουμε στα χειρότερα…:

Τα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί.

Αρέσει σε %d bloggers: