Απρ 30 2014

Δεν μπορούν οι μνημονιακοί χωρίς τρόικα τους. Την φέρνουν πίσω το Φθινόπωρο.

Ορφανά του μνημονίου θέλουν πίσω την τρόικα

Το μνημονιο τελείωσε όμως δεν μπορούν οι μνημονιακοί χωρίς την τρόικα τους.

Τα τελευταία τέσσερα χρόνια αυτοί που μας χρεοκόπησαν  έφεραν την τρόικα να τους ταΐζει. Τώρα  που τελειώνουν τα μνημόνια καθώς λένε υπάρχει θέμα. Πως θα τρώνε και πως θα κυβερνούν; Πως θα συντηρουν την εξουσία τους χωρίς τις απειλές της τρόικα για χρεοκοπία.

Μεσοπρόθεσμο υπό αναθεώρηση .  Θα το ψηφίσει η  βουλή και το φθινόπωρο θα το κρίνει η τρόικα η οποία θα βάλει και  τα μέτρα

Η κυβέρνηση καταθέτει στη Βουλή Μεσοπρόθεσμο πλαίσιο το οποίο τελεί ήδη υπό αναθεώρηση από μια τρόικα που φευγει. Σύμφωνα με πληροφορίες, αν και στο Μεσοπρόθεσμο υπάρχουν προβλέψεις για δημοσιονομικά κενά το 2015 και το 2016. Όλα θα κριθούν τον Σεπτέμβρη με την έλευση της τρόικας.

Όπως αποκάλυψε υψηλόβαθμος αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών με την έλευση της τρόικας το φθινόπωρο θα γίνει η διαπραγμάτευση για πιθανά νέα μέτρα. Εντούτοις, η ελληνική πλευρά εκτιμά ότι η αλλαγή κλίματος στις αγορές και η επερχόμενη ανάπτυξη θα καλύψει τις όποιες αποκλίσεις. Σε κάθε περίπτωση ένα από τα θέματα που θα πέσουν στο τραπέζι είναι και η επέκταση της έκτακτης εισφοράς στα εισοδήματα πάνω από 12.000 ευρώ.

Στο Μεσοπρόθεσμο υπάρχει και ρήτρα μείωσης των φόρων στην περίπτωση που υπερκαλύπτονται οι στόχοι. Μεταξύ αυτών θα εξεταστεί και ο ειδικός φόρος στα καύσιμα και η φορολόγηση των επιχειρήσεων. Ανοιχτό πάντως μένει το ενδεχόμενο ισοδύναμων μέτρων στην περίπτωση που τελεσιδικήσουν οι δικαστικές αποφάσεις για τους ένστολους.


Αρέσει σε %d bloggers: