Απρ 30 2014

ΣΥΡΙΖΑ: «Χρυσαυγίτες επιτέθηκαν σε μέλη του κόμματος»

ΣΥΡΙΖΑ: «Χρυσαυγίτες επιτέθηκαν σε μέλη του κόμματος»Προπηλακισμό μελών του ΣΥΡΙΖΑ σε λαϊκή αγορά στον Κολωνό, καταγγέλλει η Κουμουνδούρου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Οι σημερινοί τραμπουκισμοί Χρυσαυγιτών εναντίον μελών του ΣΥΡΙΖΑ σε λαϊκή αγορά στον Κολωνό, πιστοποιούν εκ νέου δύο πράγματα:

Πρώτον, το ότι η Χρυσή Αυγή είναι μια ναζιστική εγκληματική οργάνωση που χρησιμοποιεί βία κατά των αντιπάλων της και στρέφεται εναντίον θεμελιωδών πολιτικών ελευθεριών, όπως η απρόσκοπτη διακίνηση των ιδεών.

Δεύτερον, το ότι ακόμα και μετά την πολιτική κατακραυγή και τις διώξεις εναντίον στελεχών της Χρυσής Αυγής που ακολούθησαν τη δολοφονία Φύσσα, αυτή επιμένει σε εγκληματικές κι αντιδημοκρατικές πρακτικές.

Δεν πρέπει λοιπόν να υπάρξει κανένας εφησυχασμός.

Ο αντιφασιστικός αγώνας πρέπει να συνεχιστεί αμείωτος και είναι καθήκον όλων των δημοκρατικών και προοδευτικών δυνάμεων να υψώσουν ένα τοίχος απέναντι στους υμνητές του ναζισμού. Δεν τρομοκρατούμαστε από τις επιθέσεις και τους τραμπουκισμούς, δίνουμε τον αγώνα για τη μεγάλη ανατροπή σε Ελλάδα και Ευρώπη στις 18 και τις 25 του Μάη».

Κοινή ανακοίνωση «Ανοιχτής Πόλης» και «Δύναμης Ζωής»

Κοινή ανακοίνωση για τα γεγονότα στον Κολωνό εξέδωσαν η παράταξη «Ανοιχτή Πόλη» με επικεφαλής τον Γ. Σακελλαρίδη και «Δύναμης Ζωής» της Ρένας Δούρου

Αναλυτικά τι αναφέρει:

«Μέλη της “Ανοιχτής Πόλης” και της περιφερειακής παράταξης “Δύναμη Ζωής” που μοίραζαν προεκλογικό υλικό στον Κολωνό, δέχτηκαν απρόκλητη επίθεση από ακροδεξιά νεοφασιστικά στοιχεία.

Οι τραμπούκοι απομονώθηκαν από πολίτες και παραγωγούς λαϊκών αγορών, οι οποίοι έκαναν εκείνη τη στιγμή δωρεάν διανομή τροφίμων. Παρά τα όσα ισχυρίζεται μια μερίδα αμετανόητων ΜΜΕ, προσφέροντας για πολλοστή φορά άλλοθι και κάλυψη στην δράση των φασιστικών ομάδων, οι τραμπούκοι δεν είχαν καμία σχέση με τους παραγωγούς των λαϊκών αγορών. Τα μέλη της «Ανοιχτής Πόλης» και της «Δύναμης Ζωής» παρέμειναν στον χώρο και συνέχισαν να μοιράζουν το υλικό τους στους πολίτες.

Οι επιθέσεις αυτές δείχνουν την αγωνία και τον φόβο κάποιων για την μεγάλη ανατροπή που έρχεται στις αυτοδιοικητικές εκλογές. Καμία ακροδεξιά συμμορία δεν πρόκειται να μας φοβίσει. Συνεχίζουμε τον αγώνα μας για την μεγάλη αλλαγή στις 19 Μαΐου. Καλούμε όλους αυτούς που όλο και συχνότερα χαϊδεύουν την ακροδεξιά για να κερδίσουν ψήφους, να αναλογιστούν τις τεράστιες πολιτικές τους ευθύνες».


Αρέσει σε %d bloggers: