Μαΐ 02 2014

«Οι συμπολίτες μας έχουν αντιληφθεί τι συμβαίνει και θα πράξουν τα δέοντα…»

συμπαράταξη-Ανεξάρτητη logoΘέσαμε τρείς ερωτήσεις στον υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο, Αρχιτέκτονα Μηχανικό κ. Αχιλλέα Αργατζόπουλο, επικεφαλής της δημοτικής κίνησης «ανεξάρτητη πορεία» των ΑΝ.ΕΛ,και υποψήφιο βουλευτή, που συνέπραξε με την Συμπαράταξη Λαρισαίων με υποψήφιο δήμαρχο τον Απόστολο Καλογιάννη.

Συνέντευξή στον Γιάννη Παπαϊωάννου  για το  The Best Blog in the City

1-Κύριε Αργατζόπουλε, εσείς ήσασταν σύμβουλος του απερχόμενου δημάρχου κ. Κ. Τζανακούλη κατά την πρώτη τετραετία και παραιτηθήκατε, γιατί επανέρχεστε στα δημοτικά πράγματα?

Κ. Παπαιωάννου η χώρα και κατ’επέκταση η πόλη μας περνάνε δύσκολες στιγμές, εξαθλίωση, παρακμή, δεν θα αναλύσουμε εδώ τα χιλιοειπωμένα . Δεν είμαι ο μόνος από τους «παλιούς» που επειχειρούν να επανέλθουν , αν κοιτάξτε τα ψηφοδέλτια όλων των παρατάξεων θα δείτε ότι υπάρχουν πολλοί. Βέβαια σωτήρες δεν είμαστε.

Ολοι εμείς διαισθανόμαστε ότι βαδίζουμε ,  σε λάθος δρόμο, έχουμε χάσει τον προσανατολισμό μας, ενώ  τα καθεστωτικά ΜΜΕ μας βομβαρδίζουν συνεχώς μέσα απο παραμορφωτικούς φακούς και ανηλεή προπαγάνδα, ότι πάμε καλά και ότι αυτός είναι ο μόνος δρόμος για την σωτηρία!

Ε δεν είναι!  Όλο και πιο πολλοί συμπολίτες μας, το αντιλαμβάνονται αυτό κάθε μέρα, όλο και πιο πιο πολλοί ζητουν αλλαγή πολιτικής κατέυθυνσης πριν είναι τετελεσμένα πολύ αργά.

Για να ανθίσει το κακό, χρειάζεται αυτοί πού έχουν ακόμα την δυνατότητα να καταλαβαίνουν τι παίζεται, να μην κάνουν τίποτα. Εγώ προσωπικά , συμμετέχω στα κοινά, όπως θα έπρεπε να συμμετέχουν πολλοί και ιδίως η νεολαία μας.

2-Ποιά είναι η γνώμη σας γιά το γεγονός ότι ο κ. Τζανακούλης « κατεβαίνει» για πέμπτη συνεχή φορά διεκδικώντας τον δημαρχιακό θώκο, και ποιο θεωρείτε ότι είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα της πόλης μας?

Κ. Παπαιωάννου την ερώτηση αυτή την κάνει η πλειοψηφία των συμπολιτών μας,

Τι ακριβώς είναι αυτό πού δεν έχει κάνει ο κ. Τζανακούλης τα τελευταία 16 χρόνια και επιζητεί ακόμα μια πενταετή αυτή τη φορά θητεία?

Είναι πεποίθηση μου ότι η παραμονή στην εξουσία τού ίδιου προσώπου φθείρει και διαφθείρει, και το θεωρώ μία από της γεννουσιουργές αιτίες των παθογενειών της ελληνικής πολιτικής και κοινωνικής ζωής. Δεν είναι τυχαίο ότι στις περισσότερες χώρες η ανώτερη επιτρεπόμενη χρονική διάρκεια σε τέτοιες θέσεις είναι οι δύο θητείες. Το τι ακριβώς συμβάινει με τον κ. Τζανακούλη δεν το γνωρίζω. Περίμενα σαν έξυπνος άνθρωπος που είναι να καταλάβει πότε είναι η ώρα να αποχωρήσει.

Τώρα τον λόγο τον έχουν οι Λαρισαίοι. Θα επιτρέψουν το μακρύ χέρι της κεντρικής εξουσίας να επιβάλλει την ίδια καταστροφική πολιτική των μνημονίων μέσω των μνημονιακών υποψηφίων ή θα τους στείλουν όλους συλλήβδην στο σπίτι τους και θα γυρίσουν σελίδα? Θεωρώ ότι οι συμπολίτες μας έχουν αντιληφθεί τι συμβαίνει και θα πράξουν τα δέοντα…

Όσον αφορά το δεύτερο σκέλος της ερώτησης σας, φρονώ ότι πέρα απο τα καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζει η πόλη μας, κυκλοφοριακό, καθαριότητα, κλπ το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η ανεργία και συγκεκριμένα η ανεργία των νέων. Αργία μήτηρ πάσης κακίας..

Βέβαια κανένας δήμαρχος η δημοτικό συμβούλιο δεν έχει την δυνατότητα  ούτε την τρόικα να διώξει, ούτε να εξαλείψει την ανεργία. Μπορεί όμως με αλλαγή πολιτικής να θέσει τις προυποθέσεις για να βελτιώσει την κατάσταση να βάλει τα θεμέλια να αναπτυχθεί η τοπική οικονομία έτσι ώστε να παραμείνουν οι νέοι στον τόπο τους και όσοι έφυγαν να επανέλθουν. Διότι κακά τα ψέμματα χωρίς τον ανθό τη ελληνικής κοινωνίας η Ελλάδα δεν έχει μέλλον.

3-Πώς νομίζετε ότι θα ξεπεραστεί η κρίση πού μαστίζει την χώρα μας, την πόλη μας τα τελευταία χρόνια.

Κύριε Παπαιωάννου δεν πρόκειται για απλή οικονομική κρίση. Έχουμε κρίση αξιών σε όλες τις εκφάνσεις της κοινωνικής μας ζωής. Πέραν απο την ενότητα και ομοψυχία πού πρέπει να επιδείξει ο ελληνικός λαός χρειάζεται και αλλαγή πολιτικής. Αλλαγή του πολιτικοοικονομικού κατεστημένου που μας οδήγησε στην καταστροφή, αλλαγή δημοσιονομικής πολιτικής, επανεξέταση αν συμφέρει το ευρώ, διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του δημοσίου χρέους, και διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους των ιδιωτικών χρεών προς τις τράπεζες των ασθενέστερων τάξεων. Όλα τα άλλα είναι προφάσεις εν αμαρτίαις.

Δεν υπάρχει πλέον καμία δικαιολογία για τον ελληνικό λαό, όλοι τώρα ξέρουν τα πάντα για το ποίος και γιατί φταίει, μένει να το δείξουμε στις κάλπες..μακρυά από μνημονιακούς υποψηφίους είτε φανερούς είτε με προβιά..

 /2/5/2014


5 Σχόλια

Μεταπήδηση στη φόρμα σχολίων

  • ITALOS on 3 Μαΐου 2014 at 14:40

  Vai alla Grande Amico. Bocca lupo.

  • Ισόνομος πολίτης on 3 Μαΐου 2014 at 20:16

  «Vai alla Grande Amico. Bocca lupo.
  Από τα λίγα λατινικά που θυμάμαι:
  Θα πρέπει να ερμηνεύεται:
  Ολοταχώς σ ένα μεγάλο φίλο. Στο στόμα του λύκου
  Ή κάνω λάθος?

   • ITALOS on 4 Μαΐου 2014 at 08:01

   Η όλη φράση Ισόνομε έχει μεταφορική έννοια. Στο bocca lupo αποδίδεται σήμερα η έννοια της καλής επιτυχίας. Στο Vai alla Grande αποδίδεται η έννοια της καλής «παρουσίας», «καθόδου», «κατεβασιάς» και πολλά άλλα.

  • Ισόνομος πολίτης on 4 Μαΐου 2014 at 12:18

  Eυχαριστώ ITALOS
  Δεν γνωρίζω ιταλικά και…..πόσο μάλλον τις μεταφορικέςτους έννοιες….
  Από τα λατινικά του τότε……γυμνασίου:
  Cierra la boca = κλείσε το στομα
  Α bocca lupo = στο στόμα του λύκου

  • ITALOS on 4 Μαΐου 2014 at 19:29

  Φίλε Ισόνομε απο τις μεταφράσεις που παραθέτεις, θα επαναλάβω κάπως πιο κυριολεκτικά την Ιταλική μου ευχή με την βοήθεια σου, αν δεν σ’ ενοχλεί:
  VAI ALLA GRANDE AMICO, CIERRA LA BOCA DEI LUPI.
  (ΕΜΠΑΙΝΕ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΦΙΛΕ, ΒΟΥΛΩΣΕ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΤΩΝ ΛΥΚΩΝ)
  Μάλλον καλύτερο, τι λες;

Τα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί.

Αρέσει σε %d bloggers: