Μαΐ 02 2014

Αλ. Τσίπρας: Έρχεται νέο πογκρόμ

 «Go back!»  αυτό ήταν το σύνθημα που χρησιμοποίησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στην ομιλία του στην Μυτιλήνη και το οποίο απευθυνόταν σε όσους θέλουν, όπως είπε, να κάνουν την Ελλάδα μπανανία. Ο κ. Τσίπρας έκανε μια ιστορική αναδρομή λέγοντας πως αυτό ήταν το σύνθημα τον Δεκέμβρη του 1944, όταν ένα ανθρώπινο τείχος αποφασιστικότητας και πατριωτισμού, εμπόδισε το αγγλικά στρατεύματα να αποβιβαστούν στο νησί. Προειδοποίησε δε πως έρχεται νέο πογκρόμ κατά του ελληνικού λαού

«Σήμερα η εποχή άλλαξε αλλά το μεγάλο ζήτημα της εθνικής κυριαρχίας, ζήτημα ζωής και θανάτου για την Ελλάδα και το λαό μας, είναι πάλι δραματικά επίκαιρο» είπε και τόνισε πως στην επερχόμενη εκλογική μάχη, «είναι ανάγκη να προβάλλει η μεγάλη, ανυποχώρητη, αδιαπραγμάτευτη απόφασή μας: Go back! »

Δεν χρειάζεται να ξέρουμε αγγλικά για να ξέρουμε τι σήμαινε αυτό κάποτε και τι σημαίνει τώρα, είπε και υπογράμμισε: «Go back, λοιπόν, κυρία Μέρκελ, κύριε Σόιμπλε, κυρίες και κύριοι της συντηρητικής νομενκλατούρας της Ευρώπης. Η Ελλάδα δεν είναι πειραματόζωο. Δεν θα ανεχτούμε να μετατρέψετε τη χώρα μας σε Μπανανία κι εμάς τους ίδιους σε φτηνή, ανασφάλιστη, αναλώσιμη και φιμωμένη μάζα».

Αυτή τη λέξη επανέλαβε αρκετές φορές ο κ. Τσίπρας για να τονίσει πως «ήρθε η δική μας ώρα».

Έρχεται πογκρόμ

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε και στο αύριο που προετοιμάζει όπως είπε «ο κ. Σαμαράς, ο κύριος Βενιζέλος, οι τραπεζίτες φίλοι τους, οι ολιγάρχες σύμμαχοί τους, οι ακροδεξιοί κολλητοί τους και όλη η φάρα που μας οδήγησε ως εδώ».

Ακόμη ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρθηκε και στο μεσοπρόθεσμο που όπως είπε προβλέπει νέες επώδυνες επιβαρύνσεις δισεκατομμυρίων ευρώ, με νέους φόρους και νέες περικοπές κοινωνικών δαπανών, από το 2015 έως το 2018.

Προειδοποίησε για νέο πογκρόμ κατά της ελληνικής κοινωνίας.

Μίλησε για απολύσεις στο δημόσιο, ολοκληρωτική ισοπέδωση του ασφαλιστικού συστήματος, νέες περικοπές σε συντάξεις, νέα λουκέτα σε μαγαζιά και επιχειρήσεις, νέες έφοδοι της εφορίας, νέες αγριότητες ενός κράτους που έχει εξελιχθεί σε κράτος, νέα αντιδημοκρατικά μέτρα.
naftemporiki.gr


Αρέσει σε %d bloggers: