Μαΐ 03 2014

Βενιζέλος: Θέλουν να καταστραφεί το ΠΑΣΟΚ, να καταστραφεί η Ελιά, να πέσει η κυβέρνηση…

Βενιζέλος: Θέλουν να καταστραφεί το ΠΑΣΟΚ, να καταστραφεί η Ελιά, να πέσει η κυβέρνηση...Tι απάντησε σε όσους απεργάζονται σενάρια για το βράδυ των εκλογών

Από τη Λαμία ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ παρομοίασε τις εκλογές της με το… Πάσχα: «Απέχουμε λίγες μέρες από το Πάσχα» είπε και προειδοποίησε ότι «κάποια στιγμή μέχρι και ο Ιησούς πήρε το φραγγέλιο…»

Στη Λαμία βρέθηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, ενώ δεν δίστασε να στείλει ένα σαφές μήνυμα σε όλους όσοι απεργάζονται σενάρια για το βράδυ των εκλογών. Μάλιστα χαρακτήρισε τις εκλογές τις 25ης Μαΐου έως «Πάσχα» λέγοντας πως «απέχουμε λίγες μέρες από το Πάσχα» και συμπλήρωσε με αποφασιστικότητα ότι «κάποια στιγμή μέχρι και ο Ιησούς πήρε το φραγγέλιο…».
«Θέλουν να καταστραφεί το ΠΑΣΟΚ, να καταστραφεί η Ελιά, να πέσει η κυβέρνηση, να οδηγηθεί η χώρα σε πρόωρες εκλογές χωρίς στρατηγική, χωρίς στόχο, γιατί κάποιοι θέλουν να αμφισβητήσουν εμένα» όπως είπε.

Χαρακτήρισε το δικό του ρόλο ως «άχαρο» τονίζοντας πως ο ίδιος επιστρατεύτηκε «να αναλάβει αυτό το ρόλο για να καλυφθεί μια ανάγκη της παράταξης» όπως είπε και συνέχισε τονίζοντας πως «αυτό δεν συνιστά ούτε απόλαυση ούτε πολυτέλεια».

Πάντως διερωτήθηκε δημόσια πως ακόμη και στην περίπτωση που «υπάρχει ένας άνθρωπος που το θέλει και μια μικρή ομάδα ανθρώπων, μπορεί αυτοί να έχουν κάποιον οπαδό η κάποια απήχηση;»

Συγχρόνως από τη Λαμία ο Βαγγέλης Βενιζέλος υπογράμμισε αρκετές φορές ότι «το ΠΑΣΟΚ είναι παρών, μάχεται και αγωνίζεται υπέρ της χώρας και όχι υπέρ των στελεχών και για τον εαυτό του» για να συμπληρώσει ότι «το ΠΑΣΟΚ δεν κρύβεται. Η Ελιά είναι μια συσπείρωση που την έχουμε ανάγκη ως προοπτική. Όλα στην κυβέρνηση κρίνονται σε αυτό που λέγεται ΠΑΣΟΚ και Ελιά».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας για τις εκλογές προσδιόρισε το αποτέλεσμα τις 25ης Μαΐου ως μια «διάψευση της στρατηγικής της εφόδου» όπως επανέλαβε και συμπλήρωσε πως «το βράδυ της 25ης Μαΐου η αντιπολίτευση και πιο συγκεκριμένα ο ΣΥΡΙΖΑ θα διαπιστώσει ότι η έφοδος απέτυχε για πολλοστή φορά», προβλέποντας ότι «η αντιπολίτευση δεν πρόκειται να κερδίσει κανένα μεγάλο δήμο και καμία περιφέρεια» και σε ό,τι αφορά τις ευρωεκλογές σημείωσε με νόημα ότι «το αποτέλεσμα θα επιβεβαιώνει την αντοχή αυτής της πολιτικής που την θέλει η μεγάλη πλειονότητα των πολιτών».

Λίγο αργότερα απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων ο Ευάγγελος Βενιζέλος σημείωσε πως «η Ελλάδα βγαίνει οριστικά από την κρίση» και ακόμα ότι «η επάνοδος της στις αγορές είναι οριστική» και εξήγησε ότι «το επιτόκιο που πετύχαμε είναι μεγαλύτερο από εκείνο που μας δανείσουν οι ευρωπαίοι αλλά είναι απόλυτα συγκρίσιμο με το επιτόκιο με το οποίο μας δανείζει το ΔΝΤ». Ο ίδιος έκανε μια πολύ μεγάλη αναφορά στους κόπους και τις θυσίες που έχει κάνει ο ελληνικός λαός και διερωτήθηκε: «τώρα που άρχισαν να φαίνονται καρποί αυτής της προσπάθειας ζητούν ορισμένοι να γυρίσουμε πίσω;»

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έκανε μια σκληρή επίθεση στις αντιμνημονιακές δυνάμεις τονίζοντας με νόημα πως «οι δήθεν αντιμνημονιακές δυνάμεις, ο ΣΥΡΙΖΑ, οι εθνικιστές ακροδεξιοί σύμμαχοι του κλαίνε και οδύρονται. Τι μπορούν να κάνουν χωρίς μνημόνιο, χωρίς νέα μέτρα; Δεν μπορούν να πιστέψουν και να δεχθούν ότι δεν θα έχουμε μνημόνιο, δεν θα έχουμε νέο δάνειο, ότι δεν θα έχουμε νέα μέτρα και ότι δεν θα έχουμε και τρόικα. Χάνουν το ψωμί τους. Χάνουν τα επιχειρήματά τους. Χάνουν το λόγο ύπαρξής τους», όπως χαρακτηριστικά είπε για να συμπληρώσει πως «εμείς ως παράταξη έχουμε πληρώσει το κόστος με αίμα.»

Ο ίδιος μάλιστα επιτέθηκε με σκληρότατους χαρακτηρισμούς στις πολιτικές μεταγραφές κατηγορώντας επώνυμα στελέχη που όμως δεν κατονόμασε ωστόσο χρησιμοποίησε σκληρές εκφράσεις αλλά και κατηγορίες. Τους χαρακτήρισε «αλεξιπτωτιστές», «πολυτελώς διορισμένους» τη δε πράξη τους να παραμένουν στην ευρωβουλή και να θέτουν υποψηφιότητα με άλλο πολιτικό χώρο «πολιτική αλητεία»

Μιλώντας σε κομματικά στελέχη, λίγο νωρίτερα, διετύπωσε αιχμές και για τον τρόπο με τον οποίο διαπραγματεύθηκε το μνημόνιο η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου τονίζοντας πως «η τωρινή κυβέρνηση έχει 20 μήνες στην εξουσία και τους 15 μήνες διαπραγματεύεται. Εμείς ολοκληρώσαμε τη διαπραγμάτευση για το δεύτερο μνημόνιο σε 40 μέρες. Βέβαια αυτά δεν θέλει να τα θυμάται κανείς γιατί τα αμαυρώνουν οι ίδιοι» είπε χαρακτηριστικά.

Μιλώντας σε εκπροσώπους παραγωγικών φορέων της περιοχής μεταξύ των οποίων και τα επιμελητήρια επανέλαβε ότι δεν υπάρχουν νέα μέτρα και σημείωσε ότι είναι η ώρα να αποδώσει η πραγματική οικονομία. Ο κ. Βενιζέλος σημείωσε με έμφαση τις πρωτοβουλίες που έχει πάρει η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ σε κρίσιμα θέματα και επανέλαβε ότι «οι βουλευτές μας έχουν σηκώσει ένα μεγάλο βάρος».

Τέλος, σε ό,τι αφορά στην κριτική που δέχεται ο ίδιος και το ΠΑΣΟΚ, για τη μη κατάρτιση ψηφοδελτίων στις περιφερειακές εκλογές της Στερεάς Ελλάδας, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις τόνισε πως «εμείς στηρίζουμε αυτούς που μας σέβονται. Αυτούς που κανιβαλίζουν το ΠΑΣΟΚ και παίρνουν στελέχη μας δεν τους ψηφίζουμε, δεν τους θέλουμε. Εμείς θέλουμε το σεβασμό των στελεχών και του χώρου. Ο καθένας στις περιφερειακές εκλογές να ψηφίσει κατά συνείδηση, προοδευτικά, τοπικά αλλά και με ηθικά κριτήρια αυτούς που σέβονται το χώρο και τα στελέχη».

Πρώτο θέμα


6 Σχόλια

Μεταπήδηση στη φόρμα σχολίων

  • Ισόνομος πολίτης on 4 Μαΐου 2014 at 12:57

  Πάνω στις μεγάλες δυσκολίες, στις στερήσεις, στην αβεβαιότητα και γενικά στα πάσης φύσεως και μορφής ζόρια που μας προέκυψαν από τα «ανααγκαία κακά» που τα αποκαλούμε «μνημίνια», στήθηκαν τα πολιτικά «τσαντίρια» του ΣΥΡΙΖΑ. των ΑΝΕΛ, της επάρατης Χ.Α και όλων των….λοιπών ..συνήθως ευκαιριακά και….. αζημίως συνοδοιπορούντων……..
  Στην εκλογική αναμέτρηση του 2012 έδειξαν να έχουν απήχηση στον δυσκολεμένο πολίτη και να ευημερούν ……..
  Αμ δε……
  Από τούδε και στο εξής σηκώθηκαν σύννεφα και προμηνύονται βροχοπτώσεις…
  Τα «τσαντίρια» ως γνωστό έχουνε την προσωρινότητα της ανομβρίας και της καλοκαιρίας και ως είναι φυσικό, στη συνέχεια με τις πρώτες σταγόνες της βροχής, μαζεύονται και σαν τα μπουλούκια των αθίγγανων κατασκηνωτών, αρχίζουν να…. διαλύονται και να κοιτάζουνε για τα…….»αλλού»..
  Όλα τα θαύματα κύριε «Τσίπρα του 4%», κράτανε συνήθως τρεις μέρες…
  Κάτι ξέρει και η λαïκή σοφία………ας λές…..

   • RYaN on 4 Μαΐου 2014 at 13:40

   Κάτι τέτοια έλεγαν και οι αριστοκράτες μετά τη γαλλική επανάσταση: «Κρίση είναι, θα περάσει, και εδώ είμαστε πάλι»

    • Ισόνομος πολίτης on 4 Μαΐου 2014 at 20:37

    Εγώ δεν είμαι αριστοκράτης.
    Χωριάτης είμαι και από χωριάτες κρατάει η γενιά μου.
    Εμείς οι χωριάτες λέμε:
    «Δεν ειναι αλάργα το σκοτάδι. Κλείσε τα μάτια να το δείς».
    Εσύ τώρα ένας ξενοτοπίτης τι στο καλό (ας το πούμε έτσι….) γυροφέρνεις εδώ και ποιοί σε βολεύει……..να έχουνε το «πάνω χέρι» στα «ελληνικά πράγματα»……και γιατί??????????????????????????

     • RYaN on 4 Μαΐου 2014 at 21:23

     Έχω συγγενείς στην Ελλάδα, έχω συνεργάτες μου στην Ελλάδα, αν θέλω μπορώ και να ψηφίσω. Αν και εκτιμώ οτι με βολεύει πλέον όποιος και αν είναι στα πράγματα, προσπαθώ να βρω το καλύτερο στην ταχύτητα της απόδοσης, η οποία (σύμφωνα με τις καλά δοκιμασμένες απόψεις μου) περνά μέσα από την ευρύτερη κοινωνική βελτίωση της χώρας.

  • Ισόνομος πολίτης on 4 Μαΐου 2014 at 23:02

  Η ευρύτερη κοινωνική βελτίωση της Χώρας, περνάει μέσα από την Ε.Ε (και ειδικώτερα την Ευρωζώνη), ή……… εκτός αυτής?
  Και μη το ξεκινήσουμε τώρα με τα «έπρεπε», » ετούτο», ή «εκείνο».
  Όπως ως εκ των κοινωνικοπολιτικών συσχετισμών έχουνε πλέον
  ήδη διαμορφωθεί οι καταστάσεις και τα «όσα» μας αφορούν….
  Τι λές επί τούτου και ως εκ των πραγμάτων?
  Έχεις, ή όχι μια κάποια άποψη?

   • RYaN on 4 Μαΐου 2014 at 23:53

   Πάντα πέρναγε μέσα από την Ε.Ε. Το θέμα του νομίσματος ήταν και είναι θέμα τεχνικό, πρωτίστως για την ίδια την Ε.Ε. και δευτερευόντως για την Ελλάδα. Αυτήν τη στιγμή δεν τίθεται υπαρξιακό ζήτημα ευρωζώνης – και αυτό ισχύει για όλα τα μέλη της – αλλά τίθεται ισχυρά θέμα διορθώσεων από πλευράς πανευρωπαϊκών κανόνων, από πλευράς ισοτιμιών, από πλευράς τρόπου λειτουργίας των τραπεζών, καθώς και από πλευράς ρύθμισης των κρατικών χρεών. Και πάνω σ’ αυτά, όλα τα επιχειρήματα έχουν την αξία τους.

Τα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί.

Αρέσει σε %d bloggers: