Μαΐ 06 2014

“Η Οδική Ασφάλεια δεν είναι Ουτοπία”

DromosAnatropis_odikiasfaleiaΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ «ΔΡΟΜΟΥ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ»

Η περιφερειακή παράταξη «Δρόμος Ανατροπής για τη Θεσσαλία» της ευημερίας, της αλληλεγγύης, της οικολογίας πραγματοποιεί εκδήλωση – συζήτηση με θέμα “Η Οδική Ασφάλεια δεν είναι Ουτοπία” αύριο Τρίτη 6 Μαΐου 2014 και ώρα 7μμ. στο Κηποθέατρο Αλκαζάρ στη Λάρισα.
Στην εκδήλωση θα παρέμβουν οι:

  • Ηρώ Διώτη, Υποψήφια Περιφερειάρχης Θεσσαλίας,
  • Αλέξης Μπένος, Καθηγητής Κοινωνικής Ιατρικής Α.Π.Θ., εκπρόσωπος Πανελλαδικού Συλλόγου “SOS Τροχαία Εγκλήματα” και
  • Νίκος Ηλιού, καθηγητής Πολυτεχνείου Θεσσαλίας, Συντονιστής Παρατηρητηρίου Οδικής Ασφάλειας TEE.

«Οι Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές πλησιάζουν. Ζούμε στην χώρα με το μεγαλύτερο αριθμό θανάτων και τραυματισμών από τροχαία στην Ευρώπη.
Τα τροχαία δεν είναι α-τυχήματα. Δεν οφείλονται στην έλλειψη τύχης. Εγκληματικές παραλείψεις ή παραβάσεις οδηγούν σ’ αυτά. Ο ρόλος της Αυτοδιοίκησης δεν είναι να μοιράζει συλλυπητήρια. Είναι να εργαστεί συστηματικά για να προλάβουμε το κακό. Υπάρχουν και οι αρμοδιότητες και οι άνθρωποι.
Ας ξεκινήσουμε από τη Θεσσαλία: Με όραμα μηδέν απώλειες από τροχαία!
Να επανασχεδιάσουμε τις πόλεις, τα χωριά και τις μετακινήσεις, με βάση τις ανάγκες των ανθρώπων και όχι των αυτοκινήτων. Για βιώσιμες πόλεις και ασφαλή μετακίνηση για όλους, αλλά ιδιαίτερα για τα παιδιά, τους πεζούς, τα ΑμεΑ, τους ποδηλάτες.
Ας πραγματοποιήσουμε μια δικιά μας πενταετία δράσης για την Οδική Ασφάλεια και το δραστικό περιορισμό των τροχαίων στην περιοχή μας. Ας γίνουμε εμείς το παράδειγμα που θα δείξει έμπρακτα πως η Αυτοδιοίκηση μπορεί να συμβάλλει αποφασιστικά σ’ αυτό το στόχο, ακόμα κι αν η κεντρική διοίκηση αδιαφορεί. Ας γίνουμε εμείς η αφορμή για να ξεκινήσουν παρόμοιες δράσεις σ’ όλες τις περιφέρειες της χώρας. Κανείς δεν περισσεύει σ’ αυτή την προσπάθεια, γιατί κανείς δεν περισσεύει σ’ αυτή τη ζωή».

Το Γραφείο Τύπου
Λάρισα, 5.5.2014

1 Σχόλιο

    • katsiko35 on 6 Μαΐου 2014 at 08:50

    Ωραια η εκδήλωση βρε παιδιά ειδικα΄για δημοτικές κινήσεις. Κατατέθηκε ομως το νέο Εσπα στις Βρυξέλλες και η αναπτυξιακή πρόταση της Περιφερειας Θεσσαλίας (νέο ΠΕΠ) και γιαυτό κουβέντα! Η μάλλον μόνον από τον Αγοραστό που προφανώς στηρίζει τη δική του πρόταση και καλά κανει από τη μεριά του. Και πάντως δεν κρίθηκαν αρκετά σημαντικά για εκδήλωση της Περιφερειακής Παράταξης και μάλιστα 15 μέρες πριν τις εκλογές.
    Τι να πει κανεις!

Τα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί.

Αρέσει σε %d bloggers: