Μαΐ 06 2014

ΝΔ – ΠΑΣΟΚ: Τα βρήκαν για τις λαϊκές

ΝΔ - ΠΑΣΟΚ: Τα βρήκαν για τις λαϊκέςΤις αντιρρήσεις του ΠΑΣΟΚ στο νομοσχέδιο για τις λαϊκές αγορές, αποδέχθηκε τελικώς, μετά από πολύωρη σύσκεψη με εκπροσώπους των δύο κομμάτων, ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης.

Ειδικότερα, λίγες ώρες μετά την αλλαγή στάσης του ΠΑΣΟΚ δια στόματος Μιχάλη Κασσή και υπό την απειλή της καταψήφισης του νομοσχεδίου από τον μικρότερο κυβερνητικό εταίρο, ο κ.Χατζηδάκης ανακοίνωσε ότι το σύστημα διακριτότητας μεταξύ παραγωγών και εμπόρων και ο καθορισμός των θέσεων στις λαϊκές αγορές θα γίνει εντός τριών μηνών και όχι τώρα, όπως προέβλεπε αρχικά το νομοσχέδιο.

Θα προηγηθεί βεβαίως διαβούλευση και συζήτηση στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή, ενώ η τελική ρύθμιση θα γίνει με υπουργική απόφαση. Όσο για το θέμα της κλήρωσης των θέσεων, αυτή θα γίνει μόνο για τις άδειες σε κενούμενες θέσεις ή για την προσθήκη νέων αδειών και όχι για τις υπάρχουσες.

«Προσωπικά, ως βουλευτής θα προτιμούσα την προηγούμενη ρύθμιση, όμως δεν έχω την δυνατότητα, ούτε ως βουλευτής, ούτε ως υπουργός να επιβάλλω την προσωπική μου θέση», υποστήριξε ο υπουργός Ανάπτυξης, αποδίδοντας την υπαναχώρησή του στην απαραίτητη σύνθεση μετά από την τοποθέτηση των κομμάτων στη Βουλή. Ο ίδιος πάντως, υπεραμύνθηκε του νομοσχεδίου, η ουσία του οποίου διαφυλάχθηκε, όπως είπε, σημειώνοντας ότι αποτελεί «ένα βήμα μπροστά για την εξυγίανση του εν λόγω τομέα».

Αναλύοντας τις αλλαγές, ο κ.Χατζηδάκης υποστήριξε ότι διατηρείται το σύστημα δυο διακριτών τμημάτων στις αγορές. «Εκεί που γίνεται επέμβαση είναι ως προς τα κριτήρια παραμονής των θέσεων. Μιλούσε για κλήρωση και τώρα μιλάει για υπουργική απόφαση που θα στηρίζεται σε κάποια κριτήρια», ανέφερε, σημειώνοντας ότι για τις νέες θέσεις θα ισχύσει η πολυσυζητημένη κλήρωση.


Αρέσει σε %d bloggers: