Μαΐ 06 2014

Βαρύ κατηγορητήριο για βουλευτές της Χρυσής Αυγής

Εκφραστές των θέσεων και των παράνομων δράσεων της εγκληματικής οργάνωσης φέρονται οι τέσσερις βουλευτές της Χρυσής Αυγής – Δημήτρης Κουκούτσης, Νίκος Κούζηλος, Ελένη Ζαρούλια και Μιχάλης Αρβανίτης – στα κατηγορητήρια που συνέταξαν οι εφέτες-ειδικές ανακρίτριες Ιωάννα Κλάπα και Μαρία Δημητροπούλου.

«Η Χρυσή Αυγή δρούσε με χαρακτηριστικά παραστρατιωτικών ομάδων για την επιβολή των ναζιστικών και ρατσιστικών αρχών της οργάνωσης από το 1987 αλλά και μετά την είσοδό της στη Βουλή», σύμφωνα με όσα περιγράφονται στα κατηγορητήρια με βάση τα οποία θα απολογηθούν μετά τις ευρωεκλογές,

Οι δικαστικές λειτουργοί αποτιμώντας το αποδεικτικό υλικό εντάσσουν τους κατηγορούμενους στην εγκληματική οργάνωση που ερευνούν επισημαίνοντας μεταξύ άλλων πως «είτε έδιναν οι ίδιοι εντολές, είτε ενέκριναν σειρά επιθέσεων και άλλων αξιόποινων πράξεων σε βάρος όσων είχαν στοχοποιηθεί από τη Χρυσή Αυγή ως “πολιτικοί ή φυλετικοί εχθροί” της».

Ανθρωποκτονίες, βαριές σωματικές βλάβες, εκρήξεις, εμπρησμοί, εκβιάσεις είναι μόνο μερικές από τις εγκληματικές πράξεις που καταλογίζονται στη δράση της Χρυσής Αυγής η οποία διαπνεόταν από τα πρότυπα του γερμανικού εθνικοσοσιαλισμού του Αδόλφου Χίτλερ.

Σύμφωνα με τα κατηγορητήρια, « η Χρυσή Αυγή διαχωριζόταν στο πολιτικό τμήμα της όπου «χτίζονταν» οι ιδεολογικές θέσεις και αντιλήψεις και «βαφτίζονταν» οι εχθροί στα πρόσωπα των μεταναστών, των Ρομά και «γενικά όσων δεν ανήκουν στην (Αρία) Λευκή Φυλή αλλά και στο επιχειρησιακό κομμάτι της, με τα γνωστά τάγματα εφόδου».

Αυτά ήταν άλλωστε που είχαν αναλάβει τις «εκκαθαριστικές επιχειρήσεις» σε Άγιο Παντελεήμονα, Κυψέλη και στο κέντρο της Αθήνας με σκοπό να κλείσουν τα καταστήματα των αλλοδαπών μεταναστών, υποκαθιστώντας τις αρμόδιες αρχές για την τήρηση της τάξης και της ασφάλειας.
πηγή


1 Σχόλιο

    • Απαραίτητο on 6 Μαΐου 2014 at 21:39

    //////////Σε πάρα πολλές περιπτώσεις οι κατηγορούμενοι ακόμα και πολύ βαριά κατηγορητήρια τελικά αθωώθηκαν παμψηφί στις δίκες. Μέχρι τότε, κι εφόσον αρνούνται ότι είναι ένοχοι, αρκεστείτε στο ότι έχουν το τεκμήριο της αθωότητος. Παράλληλα, δείτε τι λέει η δημοσκόπηση Τριανταφυλλόπουλου…. http://www.youtube.com/watch?v=_lYRxuzw30k

Τα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί.

Αρέσει σε %d bloggers: