Μαΐ 06 2014

Το ΠΑΣΟΚ θα διασυρθεί μέχρι τέλους από ένα κίνημα που θεωρεί ότι δεν υπάρχει.

 Ο τρόπος με τον όποιο ο Παπανδρέου και η κυβέρνηση του, έπεισαν αρκετά μεγάλο κομμάτι του ΠΑΣΟΚ ότι το»μνημονιακός” και “αντιμνημονιακός” είναι ανύπαρκτες έννοιες είναι δείκτης πολιτικής άνοιας.

Ομοίως  δείγμα πολιτικής άνοιας είναι ο τρόπος και η ευκολία με το οποία  και ο Βενιζελος /Βενιζελικοι κατάφεραν και συνέχισαν να πείθουν ότι το»μνημονιακός” και “αντιμνημονιακός” είναι ανύπαρκτες έννοιες.

Ξαφνιάζει ο τρόπος με τον όποιο και τα κομμάτια των Παπανδρεικών που έφυγαν κατά την διάδοχη του συνέχισαν στο ίδιο μοτίβο και κράτησαν κάποια τμήματα της βάση του ΠΑΣΟΚ. Είναι  κορυφαίο δείγμα  πολιτικής άνοιας το οτι συνασπίστηκαν γύρω τους κομμάτια του ΠΑΣΟΚ που έφευγαν από το ΠΑΣΟΚ για μνημόνιο και κατέληγαν να στηρίζουν μνημονιακούς.

Με αυτήν την ερμηνεία  της μη αποδοχής της ύπαρξης ενός κινήματος αυτοί που έφεραν το μνημόνιο και το ψηφίσαν αλαζονικά και μονοί  τους, κράτησαν την εξουσία και  πολιτικό κεφάλαιο στο ΠΑΣΟΚ ενώ θα έπρεπε να είχαν εκδιωχθεί ως υπηρέτες ξένων αφεντάδων και ίσως εθνικοί μειοδότες.

Με αυτό το σχήμα  μην αναγνωρίζοντας το αντιμνημόνιο, παρέμειναν ισχυροί και περιτριγυρισμένοι από τυχοδιώκτες που στήριξαν με  ανατριχιαστικά «ΝΑΙ σε όλα» κάθε είδους μέτρα. Τραγικοί  εθνοπατέρες  με στριγγές φωνές που τρυπάνε το μυαλό. Κατώτεροι των στιγμών  άβουλα όντα με μια έδρα στην βουλή. Βουλευτές που έκοβαν και μάτωναν την Ελλάδα για να δίνουν  στην Γερμανία και στην Ευρώπη για να μένει σταθερή.

Όλοι αυτοί χωρίς αντίδραση κράτησαν το ΠΑΣΟΚ και το κατανάλωσαν  μέχρι τέλους για ίδιον όφελος. Ένα κόμμα που δήλωνε πως έχει ταχθεί στην υπηρεσία του λάου και του έθνους..

Αν υπήρχε στοιχειώδη πολιτική κρίση  θα έπρεπε να αντιδράσουν οι ΠΑΣΟΚΟΙ. Θα έπρεπε να είχαν φτιάξει ταχύτατα ένα αντιμνημονιακο ΠΑΣΟΚ να αρπάξουν το κόμμα και τους  απομονώσουν όλους. Αντίθετα όμως απομόνωσαν κάποιες κάποιες προσπάθειες που έγιναν προς αυτή την κατεύθυνση.

Δυστυχώς στο ΠΑΣΟΚ δεν υπήρχε πολιτική σκέψη εδώ και μια δεκαετία.
Υπήρχαν απλώς κορυφαίοι, Μπέηδες, προύχοντες και κοτζαμπάσηδες όπως του είχαμε αποκαλέσει παλιότερα. Απάνω από όλους φυσικά υπήρχε ο γιος του νεκρού αρχηγού, ο οποίος διεκδίκησε την εξουσία του χωρίς κανένα προσόν και στην βάση της γενεαλογικής διαδοχής και τις πιστότητας του DNA.

Έτσι εκεί που το ΠΑΣΟΚ θα έπρεπε να ηγηθεί ενός αντιμνημονίου όπως έκανε με όλα τα μεταδιδακτορικά κινήματα η ευκαιρία χάθηκε. Όλοι τους κοίταξαν και περίμεναν τι θα έκαναν οι κορυφαίοι ή τι  θα έκανε  ο Γιος του αρχηγού.

Κορυφαίοι οι οποίοι κοιτάζονταν μεταξύ τους και με τα διαπλεκόμενα που τους είχαν καταστήσει κορυφαίους.

Και τελικά δεν έκαναν τίποτα . Κανείς δεν έκανε τίποτα.
Αντίθετα συντάχθηκαν στην γραμμή και προσπάθησαν να πείσουν ότι το «μνημονιακός” και “αντιμνημονιακός” είναι ανύπαρκτες έννοιες.

Άφησαν την χωρά να ρημάξει.

Όπως ήταν φυσικό σαρώθηκαν από το ανύπαρκτο  κίνημα.

Και σήμερα τα ίδια θα γίνουν.

Το ΠΑΣΟΚ θα διασυρθεί μέχρι τέλους από ένα κίνημα που θεωρεί ότι δεν υπάρχει.


1 Σχόλιο

    • talos4fight on 7 Μαΐου 2014 at 19:41

    Πολύ σωστά τα λέτε , κύριε. Δεν περιμένουμε τίποτε από το ΠΑΣΟΚ,
    έτσι όπως εξελίχθηκε, από κόμμα πατριωτικό, προοδευτικό, σε συνονθύλευμα νεοφιλελέδων, καιροσκόπων, δολοπλόκων, συκοφαντών και ακιζομένων μιζαδόρων στα σαλόνια της διαπλοκής.
    Αυτό το ΠΑΣΟΚ πρόδωσε τον κόσμο της εργασίας και ελπίδας γιά το καλύτερο αύριο της πατρίδας μας, τον κόσμο που το στήριξε όλα αυτά τα χρόνια και που τον παραμύθιαζε με «ισχυρές Ελλάδες, με εκσυγχρονισμούς και φιλοευρωπαϊσμούς γιά να του στείλει μετά τον λογαριασμό. Το ΠΑΣΟΚ και οι εκπρόσωποι του συμπεριφέρθηκαν με τον χυδαιότερο τρόπο στους ψηφοφόρους τους. Ας θυμηθούμε το «μαζί τα φάγαμε», τους «κοπρίτες» δημοσίους υπαλλήλους κλπ,κλπ. Ελπίζω το χαστούκι νάναι δυνατό στις Ευρωεκλογές και στις Δημοτικές. Οι άνθρωποι της εργασίας και όχι της απασχόλησης-όπως φιλάρεσκα την ονομάζουν οι ξενέρωτοι και ανεπάγγελτοι νεοφιλελέδες-γύρισαν την πλάτη ανεπιστρεπτί στο ΠΑΣΟΚ και στα παρακλάδια του. Είναι δε ασυγχώρητη η σύμπραξη με την ακροδεξιά πτέρυγα της Ν.Δ. και τα φληναφήματα περί διάσωσης της χώρας και υπευθυνότητας, η καταδίωξη του ελληνικού λαού ο εκπατρισμός των παιδιών μας και η καταλήστευση της περιουσίας των Ελλήνων χαρακτηριζομένων συλλήβδην ως ενόχων διότι ετόλμησαν να ζήσουν σαν άνθρωποι, όπως τους άξιζε και τους αξίζει. Στα τσακίδια γερμανοτσόγλανοι!

Τα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί.

Αρέσει σε %d bloggers: