Μαΐ 08 2014

Πισσαρίδης: Νέο κούρεμα ή τρίτο μνημόνιο

Τα αίτια της χρεοκοπίας μας είναι όλα εδώ και λειτουργούν εναντίον μας.  4 χρόνια πήγαν στράφι. Είμαστε ακομη στο 2010 μεταξύ ενός νέου μνημονίου ή ενός κουρέματος του χρέους με την μόνη διαφορά, ότι τώρα -ψιθυριστά έστω- ζητάμε κούρεμα.

Πισσαρίδης: «Κούρεμα» ή τρίτο πακέτο προς την Ελλάδα «Πρέπει να δοθεί αναβολή στην θανάτωση της χωρας »
Υπέρ ενός νέου «κουρέματος» του ελληνικού χρέους τάχθηκε ο Νομπελίστας οικονομολόγος Χριστόφορος Πισσαρίδης, σε συνέντευξή του στο κυπριακό Sigmalive.

Όπως ανέφερε, δεν γνωρίζει αν θα γίνει κούρεμα χρέους αλλά «θα το υποστήριζα διότι είναι πάρα πολύ και θα επιβαρύνει το φορολογούμενο για πολλά χρόνια. Θα έλεγα ότι πρέπει να δοθεί Death forgive στην Ελλάδα, δηλαδή να της συγχωρέσουν τα χρέη της οι μεγάλοι δανειστές, κάτι που έγινε στη Λατινική Αμερική με μεγάλη επιτυχία».

Ο κ. Πισσαρίδης διευκρίνισε ότι σε διαφορετική περίπτωση θα καταστεί αναγκαίο ένα νέο πακέτο βοήθειας: «Αν δεν γίνει το λεγόμενο Death forgive, φαίνεται πως θα το χρειαστεί. Αλλά το ότι έχει βγει στις αγορές είναι μεγάλη επιτυχία. Οι αγορές δείχνουν κάποια εμπιστοσύνη προς την Ελλάδα η οποία δεν υπήρχε πριν 2 χρόνια. Ένα τρίτο πακέτο είναι επιθυμητό, εάν δεν συγχωρεθούν τα χρέη της Ελλάδας διότι η κατάσταση έχει φθάσει στο απροχώρητο»

Σχολιάζοντας τις επικρίσεις ότι η Ελλάδα ζει με γερμανικά χρήματα, κάλεσε τη Γερμανία να μην ξεχνά ότι η ίδια, το 1950 διατηρήθηκε στη ζωή χάρη αμερικανικών χρημάτων.

Ερωτηθείς αν η ευρωζώνη πρέπει να αρχίσει να «κόβει» χρήμα, απάντησε ότι «αυτό το πιστεύω. Πρέπει να φοβάται τον αποπληθωρισμό η Ευρωζώνη και όχι τον πληθωρισμό. Αυτός είναι ο φόβος μου για την Ευρώπη στην παρούσα φάση».


3 Σχόλια

1 ping

  • RYaN on 8 Μαΐου 2014 at 21:26

  Το μισό χρέος οφείλεται στην ισοτιμία του ευρώ. Και αφού από το 1999 μέχρι το 2007 το ελληνικό χρέος παρέμενε σταθερό, το άλλο μισό το έχουμε ήδη πληρώσει 🙂

  • Παπαδακης on 8 Μαΐου 2014 at 21:46

  Συριζέος είναι αυτός ή τα έκλεψε από τον ΣΥΡΙΖΑ!!!!

  • RYaN on 8 Μαΐου 2014 at 21:56

  Κύπριος νομπελίστας οικονομικών και καθόλου συριζαίος.
  Από την είσοδο της Κύπρου σε μνημόνιο και μετά έχει πει πολλά ενδιαφέροντα για την ευρωπαϊκή οικονομία, που φαντάζομαι ότι και ο σύριζα τα παρακολουθεί.

 1. […] By pap-net | May 8, 2014 – 8:58 pm | ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, […]

Τα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί.

Αρέσει σε %d bloggers: