Μαΐ 09 2014

Υπερψηφίστηκε το Μεσοπρόθεσμο

Με ψήφους 150 έναντι 119, υπερψηφίστηκε στην Ολομέλεια της Βουλής, το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2015-2018. Στην ψηφοφορία έλαβαν μέρος 269 βουλευτές. Υπέρ του νομοσχεδίου τάχθηκαν οι βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, καθώς και οι ανεξάρτητοι βουλευτές Ανδρέας Λοβέρδος και Χρήστος Αηδόνης. Σημειώνεται πως η σημερινή συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής, ήταν η τελευταία πριν τις εκλογές για τους ΟΤΑ και το Ευρωκοινοβούλιο.

Αλ. Τσίπρας: «Κρυφή ατζέντα αντιλαϊκών μέτρων»

Κρυφή ατζέντα αντιλαϊκών μέτρων που θα εφαρμοστούν μετά τις ευρωεκλογές, κατ’ αντιστοιχία με ό,τι έπραξε η κυβέρνηση Σαμαρά μετά τις εκλογές του 2012, διαπίστωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του στη Βουλή για το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2015-2018.

Ο κ. Τσίπρας στηλίτευσε την εκ νέου απουσία τού πρωθυπουργού από τη Βουλή κατά τη συζήτηση ενός κρίσιμου νομοθετήματος, και σχολίασε λέγοντας πως «ο κ. Σαμαράς, αντί να δοξαστεί κρυπτόμενος, θα καταρρεύσει κρυπτόμενος».

Ευχόμενος δε να εμπιστευτεί ο λαός μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ήδη από φέτος, δήλωσε πως το κόμμα του «δεν θα ξεχάσει τα χρέη του παρελθόντος, αλλά θα αγωνιστεί να μην τα κουβαλούν οι επόμενες γενιές».


4 Σχόλια

Μεταπήδηση στη φόρμα σχολίων

  • RYaN on 9 Μαΐου 2014 at 21:19

  Προσέξτε ότι τα Μνημόνια τελείωσαν. Αυτό όμως που θα μείνει για πάντα είναι η Λιτότητα, όπως θα εκφράζεται στους προϋπολογισμούς. Τα μνημόνια ήταν ο προθάλαμος της νέας κατάστασης. Λάθος λέξη από εδώ και πέρα το μνημόνιο.

  • RYaN on 9 Μαΐου 2014 at 21:49

  Φυσικά, Λιτότητα σε περίοδο Ύφεσης είναι σα να έχεις αναιμία και να αρχίζεις να κόβεις τα πόδια και τα χέρια σου για να σου φτάσει το αίμα. Αν γλυτώσεις από την ακατάσχετη αιμορραγία, τότε μπορεί να καταφέρεις να περάσεις την υπόλοιπη ζωή σου ως ανάπηρος.
  Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο, από το 2010 μέχρι σήμερα βγαίνουν και ανακοινώνουν ότι την επόμενη χρονιά θα έχουν ανάπτυξη – χωρίς τελικά να έχουν, αφού άλλωστε τα κομμένα δύσκολα ξαναφυτρώνουν από μόνα τους.
  Και το λένε μόνο και μόνο για να ρίξουν στάχτη στα μάτια αυτών που γνωρίζουν τα θεμελιώδη των οικονομικών. Να μη γίνουν περίγελος της υφηλίου.
  Τα δάνεια που μπαινοβγαίνουν αφήνουν ψίχουλα τους λίγους μήνες ή εβδομάδες που μένουν εδώ. Μόνο στις τράπεζες έδωσαν κάτι (κι αυτό από το φόβο να μην προκαλέσουν ντόμινο στις δικές τους), κι αυτό με τον απαράβατο όρο να μην τολμήσουν να το δώσουν στην κοινωνία.
  Τελικά, αν ποτέ έρθει αυτή η ανάπτυξη θα είναι μόνο γιατί κάποιοι άλλοι ξένοι θα κάνουν συνεχείς μεταγγίσεις αίματος μπας και «οι τρελλοί ψυχάκηδες» σταματήσουν να κόβουν τα άκρα τους.

Τα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί.

Αρέσει σε %d bloggers: