Μαΐ 09 2014

Σχέδια για σιδηροδρομική σύνδεση Κίνας – Ρωσίας – ΗΠΑ επεξεργάζεται το Πεκίνο

high-speed-trainΗ Κίνα επεξεργάζεται σχέδια για την κατασκευή σιδηροδρομικής γραμμής υψηλής ταχύτητας που θα την συνδέει με τις Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα κινεζικών μέσων ενημέρωσης, γράφει η εφημερίδα Guardian.

Η γραμμή θα ξεκινά από τη βορειο-ανατολική Κίνα, θα διασχίζει τη Σιβηρία, θα περνά με υποθαλάσσια σήραγγα κάτω από τον Ειρηνικό Ωκεανό και θα φθάνει μέσω της Αλάσκας και του Καναδά στις ηπειρωτικές ΗΠΑ, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Beijing Times.

Η διέλευση του Βερίγγειου Πορθμού ανάμεσα στη Ρωσία και την Αλάσκα θα απαιτήσει την κατασκευή υποθαλάσσιας σήραγγας μήκους 200 χιλιομέτρων. «Αυτή τη στιγμή ήδη βρισκόμαστε σε συζητήσεις. Η Ρωσία το σκέφτεται εδώ και καιρό«, δήλωσε ο Γουάνγκ Μενγκσού, ειδικός για τους σιδηροδρόμους της Κινεζικής Ακαδημίας Μηχανικής.

Το σχέδιο που ονομάζεται «Γραμμή Κίνα-Ρωσία συν Αμερική«, θα καλύπτει απόσταση 13.000 χιλιομέτρων, δηλαδή η διαδρομή θα είναι κατά 3.000 μακρύτερη από τη διαδρομή του Υπερσιβηρικού και θα καλύπτεται σε δύο ημέρες, με ταχύτητα 350 χιλιομέτρων/ώρα.

via zoomnews.gr


1 Σχόλιο

    • RYaN on 9 Μαΐου 2014 at 23:41

    Πάνω από 20 νεκροί πολίτες στη Μαριούπολη της Ουκρανίας, μετά από έφοδο του ουκρανικού στρατού εναντίον των φιλορώσων. Υπενθυμίζω ότι η Μαριούπολη έχει τη μεγαλύτερη κοινότητα Ελλήνων στην Ουκρανία. Τα ονόματα των νεκρών δεν έχουν δοθεί ακόμη.

Τα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί.

Αρέσει σε %d bloggers: