Μαΐ 10 2014

Μ. Γλέζος θα συνεργαζόμασταν με ΝΔ-ΠΑΣΟΚ εάν μετανοήσουν για το Μνημόνιο

Οι μνημονιακοί μετανοούν ομαδικά από το πρωί

Δεν αποκλείει μετεκλογική συνεργασία με τον σημερινό κυβερνητικό συνασπισμό ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μανώλης Γλέζος, ο οποίος, σε συνέντευξή του στην «Ελευθεροτυπία», δηλώνει πως ακόμα και σε περίπτωση αυτοδυναμίας ο ΣΥΡΙΖΑ θα αναζητήσει συμμαχίες.

Ο κ. Γλέζος βλέπει μεν αυτοδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ στην περίπτωση διενέργειας εθνικών εκλογών, αλλά, όπως λέει, ακόμα και να μην είναι αυτοδύναμος πάλι θα ζητήσει συμμαχίες. «Δεν θέλουμε να κυβερνήσουμε μόνοι μας και κυρίως δεν θέλουμε να κυβερνήσουμε χωρίς τον λαό. Ο λαός θα αποφασίζει για όλα.»

Αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν εξασφαλίσει πλειοψηφία, τότε «θα πάρουμε την εντολή και θα ζητήσουμε από τα κόμματα να συνεργαστούν μαζί μας, πάνω σε ένα κυβερνητικό πρόγραμμα απαλλαγής από τα μνημόνια και τις συνέπειές τους», λέει το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς.

Ερωτηθείς για τα κόμματα με τα οποία θα συνεργαζόταν στην περίπτωση αυτή ο ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Γλέζος λέει: «Όλα βέβαια. Εκτός της Χρυσής Αυγής». Ειδικά για το ενδεχόμενο συνεργασίας με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, σημειώνει χαρακτηριστικά πως «εάν μετανιώσουν, εάν αλλάξουν στάση, και θελήσουν να βοηθήσουν μια κυβέρνηση της Αριστεράς, γιατί όχι;».


3 Σχόλια

  • EK on 10 Μαΐου 2014 at 15:41

  Ξεφευγει καποιες φορες ο συντροφος Μανώλης. Δεν είμαστε Χριστιανοι για να συγχωρούμε τους προδότες και γυριζουμε συνεχως και το αλλο μάγουλο για το επόμενο χαστούκι. Ημαρτον πια! Κανουν δηλωσεις – λιγες μερες πριν τις εκλογές – σαν να μην θέλουν την διαφορα απο την ΝΔ. Εκτος κι αν όταν δεν την θελουν …

  • paso on 10 Μαΐου 2014 at 20:20

  ΑΔΥΝΑΤΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΠΩΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟ.

  • talos4fight on 11 Μαΐου 2014 at 18:53

  Ε, όχι και να την γλυτώσουν με μία μετάνοια, οι εθνοπροδότες.
  Ούτε να διανοηθούν στον ΣΥΡΙΖΑ τέτοιο πράγμα. Ο λαός επί
  τέλους πρέπει να δικαιωθεί, γιά τα δεινά που περνά και δεν κατα-
  νοεί γιατί πρέπει να υποφέρει. Δεν τον παραμύθιαζαν τόσα χρόνια
  με την ΕΕ, με το κοινό νόμισμα, με την ισχυρή Ελλάδα, δεν τον προέτρεπαν να δανείζεται γιά να φτιάξει επιχειρήσεις, δεν του διορίζανε τα παιδιά του στο Δημόσιο( εννοείται των κομματικών τους φίλων), δεν του έδιναν επιδοτήσεις γιά να μη καλλιεργεί την
  γή του και τα παραδοσιακά μας προϊόντα, δεν τον ενθάρρυναν
  να παίξει στο Χρηματιστήριο, δεν του είπαν ότι δεν είναι μοντέρνο
  μία χώρα σαν την Ελλάδα να έχει βαρειά βιομηχανία, αλλά πρέπει να γίνει μία χώρα υπηρεσιών; Αφού του τα είπαν όλα αυτά και τα πραγματοποίησαν έρχονται σήμερα και του λένε διά στόματος Μέρκελ και Μερκελόπληκτων ή μάλλον Μερκελο-ταϊσμένων ( Siemens, Hochtief κ.λπ.): Δεν είναι δυνατόν να είναι ανταγωνιστική μία χώρα που δεν παράγει τίποτε, ούτε να συμμετέχει επί ίσοις όροις στην ζώνη του Ευρώ παρέχοντας μόνον υπηρεσίες! Ξεπουλήστε ό,τι έχετε γιά να ξεχρεώσετε και θα σας μάθουμε εμείς πως γόνονται οι δουλειές!

Τα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί.

Αρέσει σε %d bloggers: