Μαΐ 12 2014

Φάκελος με σφαίρες και απειλητικό σημείωμα στον Αρειο Πάγο

Φάκελος με σφαίρες και απειλητικό σημείωμα στον Αρειο ΠάγοΕΡΕΥΝΕΣ

Φάκελος που περιείχε τρεις σφαίρες των 7,62 χλστ. (από Καλάσνικοφ) και απειλητικό σημείωμα απεστάλη στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας protothema.gr, ο φάκελος εμφάνιζε ως αποστολέα το όνομα «Αλεπουδέλης». Πρόκειται για το πραγματικό όνομα του Οδυσσέα Ελύτη, ο οποίος καταγόταν από τη Μυτιλήνη, την ιδιαίτερη πατρίδα της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ευτέρπης Κουτζαμάνη.

Ο φάκελος περιείχε τρία φυσίγγια 7,62mm, ενώ το ιδιόχειρο απειλητικό σημείωμα στρέφεται -γενικά και αόριστα- κατά συγγενών εισαγγελέων, αντεισαγγελέων και υπουργών, που έχουν στο παρελθόν απασχολήσει τη Δικαιοσύνη για διάφορες υποθέσεις.

Παράλληλα, με το κείμενο στο σημείωμα, ο άγνωστος/άγνωστοι αποστολέας/αποστολείς ζητούσε την απελευθέρωση κρατουμένων, χωρίς ωστόσο να αναφέρεται σε συγκεκριμένα ονόματα.

Το σημείωμα είναι γραμμένο σε greeklish και αναφέρει ότι «αν δεν διορθωθούν οι αδικίες από υπουργούς, ανακριτές και εισαγγελείς μέσα στους επόμενους 20 μήνες, θα βρεθούν οι στόχοι και θα προσδιοριστεί η τιμωρία»

«Κάντε τις προφυλακίσεις αποφυλακίσεις, αλλιώς θα έρθουν σφαίρες» αναφέρεται χαρακτηριστικά στο σημείωμα.

Ο φάκελος παρελήφθη μέσω ΕΛΤΑ, πέρασε από έλεγχο, στον οποίο έγιναν αντιληπτά τα τρία φυσίγγια, και στη συνέχεια παρελήφθη από την προσωπική ασφάλεια της εισαγγελέως ΑΠ, Ευτέρπης Κουτζαμάνη.

Την υπόθεση ανέλαβε η Αντιτρομοκρατική.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο φάκελος δεν ανοίχτηκε στην Εισαγγελία ΑΠ, αλλά τον παρέλαβαν τα ΤΕΕΜ (Τμήμα Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών) της Αστυνομίας, τα οποία και τον άνοιξαν, εξαιτίας του διάχυτου κλίματος φόβου που υπάρχει τις τελευταίες ημέρες για χτύπημα κατά δικαστικών και άλλων στόχων.


Αρέσει σε %d bloggers: