Μαΐ 14 2014

Μπερλουσκόνι: Με ανέτρεψαν γιατί ήθελαν να μας κάνουν αποικία όπως την Ελλάδα

«Δεν εκπλήσσομαι με ανέτρεψαν επειδή στάθηκα εμπόδιο στην πολιτική της Γερμανίας και αρνήθηκα να μετατραπεί και η Ιταλία σε αποικία όπως η Ελλάδα με την τρόικα», δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι, σχολιάζοντας τις αποκαλύψεις που έκανε ο πρώην υπουργός Οικονομικών της αμερικανικής κυβέρνησης Τίμοθι Γκάιτνερ στο τελευταίο του βιβλίο με τίτλο «Stress test».

Ο Γκάιτνερ αναφέρει στο βιβλίο του πως υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι της ΕΕ ζήτησαν το 2011 από τις ΗΠΑ να στηρίξουν σχέδιο για την πτώση του πρωθυπουργού της Ιταλίας, Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

«Εδώ και καιρό έχω δηλώσει ότι το 2011 έγιναν συντονισμένες κινήσεις που ξεκίνησαν από την Ιταλία, αλλά στην συνέχεια επεκτάθηκαν και στο εξωτερικό, οι οποίες στόχευαν στην αντικατάσταση της κυβέρνησή μου- την οποία είχαν εκλέξει οι πολίτες- με μια άλλη, διαφορετική», δήλωσε ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι στην εφημερίδα «Corriere della Sera».

Μιλώντας και στο τηλεοπτικό κανάλι «Canale 5» ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος του κόμματος «Φόρτσα Ιτάλια» πρόσθεσε ότι «υπήρξε ξεκάθαρη βούληση να βγει από την μέση ένας πρωθυπουργός που είχε εκλεγεί δημοκρατικά, ο οποίος παρεμπόδιζε τα λάθος συμφέροντα άλλων χωρών, αρχίζοντας από την Γερμανία».

Παράλληλα ανέφερε πως στη σύνοδο της G20 των Καννών φίλοι και συνάδελφοι τον ρώτησαν για ποιο λόγο ήθελε να παραιτηθεί, διότι ήδη κυκλοφορούσε η πληροφορία ότι επρόκειτο να τον διαδεχθεί ο Μάριο Μόντι.

Όπως σημείωσε «σε δυο αλλεπάλληλες συνεδριάσεις η Άγκελα Μέρκελ και ο Νικολά Σαρκοζί προσπάθησαν να τον πείσουν να δεχθεί την οικονομική βοήθεια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου», αλλά εκείνος αρνήθηκε «για να μην μετατραπεί και η Ιταλία σε αποικία, όπως συνέβη στην Ελλάδα, με την Τρόικα». Αντίθετα «ο Ομπάμα φέρθηκε καλά»

tvxs

Αρέσει σε %d bloggers: