Μαΐ 15 2014

Δυστυχώς ξανά εκτός αγορών η Ελλάδα. Μίνι κραχ στο Χρηματηστήριο!

Η πραγματικότητα επιστρέφει πάντα αμείλικτη και οι αγορές όπως έχει δηλώσει επανειλημμένα ο κ. Σαμαράς  λένε πάντα  την αλήθεια.

Το δεκαετές επιτόκιο δανεισμου βρέθηκε εκ νέου σε επίπεδα απαγορευτικά για την Ελλάδα και συγκεκριμένα στο  6,8.   Η Ελλάδα αναγκάστηκε να ζητήσει βοήθειά και να δεχτεί το πρωτο μνημονιο όταν το επιτόκιο ήταν  γύρω στο 5,9%.  Το 6,8 είναι  μια επιστροφή στα επίπεδα του 2013 και σηματοδοτεί την αδυναμία της Ελλάδα να χρηματοδοτηθεί εκ νέου από τις αγορές.  Όλα δείχνουν ότι θα χρειαστούμε νέο μνημονιο

 Το γεγονος αυτό μαζί με άλλα προκάλεσε μίνι κραχ στο χρηματιστήριο. O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 1.123,62 μονάδες σημειώνοντας απώλειες σε ποσοστό 4,63%.

Μετά τη σημερινή πτώση ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης από τις αρχές του έτους καταγράφει πλέον πτώση σε ποσοστό 3,36%, ενώ  καποια στιγμή τα ετήσια κέρδη του είχαν φθάσει έως και το 17%.


5 Σχόλια

Μεταπήδηση στη φόρμα σχολίων

  • RYaN on 15 Μαΐου 2014 at 21:52

  Κυκλοφόρησε ένα χαρτί που έλεγε ότι οι κάτοχοι ομολόγων θα φορολογηθούν ελληνοπρεπώς και μάλιστα αναδρομικά!!!
  Κάπου μέσα στη μέρα τα μάζεψε άρον άρον το ΥπΟικ και ανακοίνωσε ότι όλα αυτά είναι ψεύδη 🙂
  Βεβαια, το κακό είχε γίνει: η BofA τα πούλησε όλα μέσα σε λεπτά της ώρας. Εκείνη τη στιγμή η απόδοση έφτασε κοντά 8,5% ….

   • RYaN on 15 Μαΐου 2014 at 21:55

   Προσωπικά θεωρώ ότι όλα στην Ελλάδα είναι μούφα. Δεν πρέπει να πιστεύεις σε τίποτε από όσα σου δείχνουν και από όσα σου λένε (προφορικά και γραπτά). Είναι όλα ψέματα. Άλλοι υπερτιμούν τα πράγματα και άλλοι τα υποτιμούν. Η αλήθεια είναι κάπου στη μέση και πρέπει να ψάξεις μόνος σου πολύ προσεκτικά για να την βρεις.

  • pap-net on 15 Μαΐου 2014 at 22:36
   Author

  Η πρόβλεψη μου είναι ότι η Ελλάδα θα πιάσει ένα ξέφωτο ίσως μάλιστα να είναι αυτό που ζούμε αυτές τις μέρες, ίσως να γίνει και λίγο καλύτερο.

  Όμως σύντομα θα ξαναπάρει την κατηφόρα στο βαθμό που τα βασικά της πρόβλημα δεν είναι ελληνικής προέλευσης και δεν είναι στο χέρι της Ελλάδας να τα λυσει.

   • RYaN on 15 Μαΐου 2014 at 22:51

   Ναι, από μόνη της ήταν από χέρι χαμένη μέσα στο μνημονιακό πλαίσιο. Το ξέφωτο ήρθε από ξένες ιδιωτικές επενδύσεις.

    • RYaN on 15 Μαΐου 2014 at 23:03

    Οι οποίες φοβήθηκαν και τώρα ξαναφοβούνται γιατί οι Έλληνες πολιτικοί συμπεριφέρονται στις εκλογές σα να έχουν πόλεμο μεταξύ τους. Βάζουν λιτούς και δεμένους μέσα κι έξω για να κρατηθούν γαντζωμένοι στην εξουσία. Αυτά δεν είναι φυσιoλογικά πράγματα. Το μόνο που δείχνουν είναι ότι πρόκειται για κατόχους ενός κράτους-λάφυρου και εξυπηρετητές των συν αυτών ολιγαρχών.
    Και κάτι που θυμήθηκα επί του θέματος. Αυτό.

Τα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί.

Αρέσει σε %d bloggers: