Μαΐ 17 2014

Βενιζελος: Δρομολογημένη η φυγή του Παπανδρέου από τον ίδιο

«Οι πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα δεν δρομολογήθηκαν στις Κάννες. Είχαν δρομολογηθεί από τον ίδιο τον κ. Παπανδρέου ήδη από τις αρχές Ιουνίου του 2011, που είχε συζητήσει με τον κ. Σαμαρά πιθανή συνεργασία με άλλο πρωθυπουργό», δήλωσε σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή» ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ  Ε. Βενιζέλος.

Οι εξελίξεις ολοκληρώθηκαν- πάλι με πρωτοβουλία του κ. Παπανδρέου «ο οποίος την ημέρα που γυρίσαμε από τις Κάννες συμφώνησε με τον κ. Σαμαρά και τελικά και με τον κ. Καρατζαφέρη την κυβέρνηση συνεργασίας, επιλέγοντας ο ίδιος τον πρωθυπουργό» θα συμπληρώσει.

Και η τρίτη του προτίμηση μετά τον κ. Κακλαμάνη και τον κ. Πετσάλνικο ήταν ο κ. Παπαδήμος, τον οποίο ουδείς πρότεινε από πουθενά αλλού. Οι προτάσεις έρχονταν από το εσωτερικό της Ελλάδας. Άρα λοιπόν οι αναφορές στον κ. Μπαρόζο και σε δήθεν συνομιλίες μου με τον κ. Μπαρόζο που είχε ως συνομιλητή τον κ. Παπανδρέου και όχι εμένα, γιατί εγώ είχα ως συνομιλητή τον κ. Ρεν, είναι αστείες ιστορίες».

Μιλώντας για τις σχέσεις του με τον κ. Παπανδρέου, ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι τον αντιμετωπίζει «ως πρώην πρωθυπουργό και πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και του περιποιώ όλες τις σχετικές τιμές. Τον αντιμετωπίζω ως έναν εν ενεργεία βουλευτή του ΠΑΣΟΚ κρίσιμο για την κυβερνητική πλειοψηφία και τη σταθερότητα και θεωρώ ότι μεταξύ όλων των Ελλήνων πολιτών, είναι αυτός που έχει ιστορικά το μεγαλύτερο και εντονότερο ενδιαφέρον να ολοκληρωθεί με επιτυχία η προσπάθειά μας».

Αναφερόμενος στις εκλογές, ο κ. Βενιζέλος ζήτησε από τους πολίτες να συμβάλουν στη διασφάλιση της σταθερότητας, χωρίς την οποία «δεν μπορούμε να ολοκληρώσουμε την έξοδο από την κρίση και το Μνημόνιο».

Σχετικά με τη δήλωσή του ότι θα απευθυνθεί στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Παπούλια ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, εξήγησε πως «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι όχι μόνον ρυθμιστής του πολιτεύματος, αλλά και σύμβολο της εθνικής ενότητας. Και το πραγματικό ζητούμενο για την πατρίδα μας είναι να ενωθεί ξανά εθνικά και να συναινέσει ξανά κοινωνικά. Η κυβέρνηση που επιδιώκουμε να παραμείνει σταθερή και να ολοκληρώσει την προσπάθεια εξόδου από την κρίση είναι κυβέρνηση όλου του έθνους, κυβέρνηση εθνικής ανάγκης και πρέπει να υπάρξει συστράτευση όλων των δημιουργικών δυνάμεων του τόπου για να αξιοποιήσουμε στο έπακρον τις νέες δυνατότητες που ανοίγονται μπροστά μας».

Τέλος, σε ερώτηση για το αν είναι μονόδρομος η συγκυβέρνηση με τη ΝΔ, ο κ. Βενιζέλος απάντησε πως «προτείναμε στον ΣΥΡΙΖΑ και μετά τις εκλογές του Μαΐου του 2012 και μετά τις εκλογές του Ιουνίου του 2012 να μετάσχει σε ένα ευρύτερο σχήμα κυβέρνησης εθνικής ενότητας, κατά προτίμηση ένα ευρύτερο σχήμα κυβέρνησης φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων εάν θεωρούσε ότι ανήκε σε αυτές. Ούτε είναι μονόδρομος τίποτα. Δυστυχώς, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει αφήσει κανένα περιθώριο διαλόγου. Μας επιτίθεται και μας κατηγορεί διαρκώς».

Πληροφορίες: www.iefimerida.gr


Αρέσει σε %d bloggers: