Μαΐ 17 2014

Η απαγόρευση της διεξαγωγής του δημοψηφίσματος για το νερό, ίσως αποτελέσει σπίθα για εξελίξεις

afisa_Sticker_k136Έπειτα από σχετική εγκύκλιο του υπουργού των εσωτερικών, η εισαγγελία Θεσσαλονίκης, διέταξε την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης να μεριμνήσει έτσι ώστε δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ να προχωρούν σε σύλληψη όσων στήσουν κάλπες, ή αξιοποιήσουν εκλογικούς καταλόγους για το δημοψήφισμα σχετικά με την ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ.

 Τόσο πολύ λοιπόν τους τρομάζει η δημοκρατία; Τόσο πολύ τους τρομάζει η βούληση του λαού; Το σάπιο πολιτικό σύστημα, φαίνεται ότι έχει προ οφθαλμών την ελληνική παροιμία που λέει: «δώσε θάρρος στο χωριάτη να σου ανέβει στο κρεβάτι». Έτσι, δεν θέλει με τίποτα να πάρει θάρρος ο λαός και να αρχίσει να σκέπτεται ότι μπορεί να αποφασίζει και με δημοψηφίσματα, γιατί μετά θα γλυκαθεί και το σύστημα θα χάσει την εκμετάλλευση του λαού. Ποτέ δεν έχει γίνει δημοψήφισμα στην Ελλάδα (το μόνο κράτος του πολιτισμένου κόσμου), πλην του θέματος του θρόνου. Φυσικά δεν θα επιτρέψουν να γίνει και τώρα.

Αν προχωρήσουν όμως σε συλλήψεις, μπορεί αυτό να αποτελέσει τη σπίθα που περιμένει ο κόσμος από καιρό, ώστε να προχωρήσει σε διοργάνωση πανελληνίου δημοψηφίσματος, κατά τα πρότυπα των Αν. Ουκρανών, για την αλλαγή των αναχρονιστικών και αντιδημοκρατικών συνταγματικών θεσμών, που μας έφτασαν στο σημερινό χάλι.

hassapis-peter.blogspot.gr


4 Σχόλια

Μεταπήδηση στη φόρμα σχολίων

  • RYaN on 17 Μαΐου 2014 at 22:46

  Κάλπη αύριο και για το νερό στη Θεσσαλονίκη. Ομόφωνη απόφαση, έπειτα από σύσκεψη των δημάρχων.

  Μετά τη συνέντευξη Τύπου, ακολούθησε σύσκεψη των δημάρχων, ώστε να υπερκεραστεί δεύτερο κώλυμα που ανέκυψε. Οπως επισημάνθηκε στη συνέντευξη Τύπου, με εντολή του εισαγγελέα Θεσσαλονίκης κοινοποιήθηκε ότι θα αντιμετώπιζαν αυτόφωρες συλλήψεις όσοι χρησιμοποιούσαν εκλογικούς καταλόγους για τη διαδικασία της διεξαγωγής του δημοψηφίσματος (αυτή η διαδικασία προβλεπόταν να ακολουθηθεί από τους διοργανωτές).

  «Τα ξεπεράσαμε και τα δύο. Οσον αφορά το πρώτο, οι κάλπες θα στηθούν στο πεζοδρόμιο, έξω από τα εκλογικά κέντρα. Για το δεύτερο, αποφασίσαμε ότι δεν θα χρησιμοποιήσουμε τους εκλογικούς καταλόγους, αλλά τα δημοτολόγιά μας, ακόμη και αν χρειαστεί να ξενυχτήσουμε όλο το βράδυ για να είναι όλα έτοιμα. Από το πρωί είμαστε στα δικαστήρια και συμφωνήσαμε με τους τρεις εφόρους των εκλογών για τη Θεσσαλονίκη, που είναι ανώτατοι δικαστικοί, σε σχέση με το πού θα μεταφερθούν οι κάλπες», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Δανιηλίδης.

  Το «παρών» στη συνέντευξη Τύπου έδωσε ο επικεφαλής των παρατηρητών της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Συνδικάτων Δημόσιων Υπηρεσιών (EPSU), Χουάν Αντόνιο Χουλιάν, ο οποίος δήλωσε: «Είμαστε εδώ για να ελέγξουμε αν θα διεξαχθεί ένα αδιάβλητο δημοψήφισμα. Ενημερώνουμε την Ευρώπη βήμα- βήμα για τη διαδικασία. Είμαστε δίπλα σας».

  Ο γερμανός ακτιβιστής Κλάους Κίτσταϊνερ, εκπρόσωπος της «Πλατφόρμας του νερού του Βερολίνου» (Berliner Wassertisch), επισήμανε πως «τρομάζει στη σκέψη ότι η κυβέρνηση της χώρας που εφηύρε τη δημοκρατία βρίσκεται μακριά από τα ευρωπαϊκά δημοκρατικά πρότυπα».

  • RYaN on 19 Μαΐου 2014 at 00:30

  98% είπε «Όχι» στην πώληση της ΕΥΑΘ

  • RYaN on 25 Μαΐου 2014 at 22:11

  Απόφαση-βόμβα του ΣτΕ: Όχι στην ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ! Ακυρώνει την μεταβίβαση του 34% των μετοχών της εταιρείας από το ΤΑΙΠΕΔ.

Τα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί.

Αρέσει σε %d bloggers: