Μαΐ 17 2014

Assosiated Press: Φαβορί ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας

– Eτοιμόρροπη η κυβέρνηση Σαμαρά, με σύμμαχο τα απομεινάρια του ΠΑΣΟΚ –

«Η λιτότητα είναι κορυφαίο ζήτημα για τους ψηφοφόρους»

«Φάβορι» χαρακτηρίζει για τις ευρωεκλογές τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, το ξένο ειδησεογραφικό πρακτορείο Assosiated Press, ενώ κάνει λόγο για μια «ετοιμόρροπη κυβέρνηση συνασμπισμού».
«Πολλά έχουν αλλάξει στα δύο χρόνια από τότε που ο Αντώνης Σαμαράς κέρδισε οριακά στις βουλευτικές εκλογές. Στα μέσα του 2012, η χώρα βρισκόταν στα πρόθυρα της εξόδου από την ομάδα των ευρωπαϊκών χωρών που χρησιμοποιούν ως το νόμισμα το ευρώ. Κι όλα αυτά εν μέσω βαθιάς πολιτικής και οικονομικής αστάθειας. Σήμερα, στον κυβερνητικό συνασπισμό έχουν μείνει τα απομεινάρια του ΠΑΣΟΚ, ο Σαμαράς επέβλεψε μια τεράστια δημοσιονομική ανάκαμψη και η Ελλάδα αναμένεται να επιστρέψει στην ανάπτυξη, ύστερα από 6 χρόνια ύφεσης. Ωστόσο, η ανεργία παραμένει πολύ υψηλή, ενώ παραμένει η βαθιά πτώση των εισοδημάτων και των τιμών των ακινήτων», επισημαίνεται στο δημοσίευμα
«Ο στόχος του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι μόνο η πρώτη θέση στις εκλογές για το Ευρωκοινοβούλιο, αλλά και η κατίσχυση των συνδυασμών του στους μεγάλους Δήμους της χώρας», επισημαίνει το Associated Press, το οποίο υπογραμμίζει πως «ο Σαμαράς συνεχίζει να μιλάει για αντιπολίτευση που δημιουργήθηκε από την κρίση, η οποία όταν θα εξαφανιστεί θα πάρει τον συνδυασμό μαζί του».

www.bankingnews.gr


Αρέσει σε %d bloggers: