Μαΐ 17 2014

O νέος γεν. γραμματέας των Γάλλων Σοσιαλιστών: «Όλη η αντίληψη των Βρυξελλών και του Μπαρόζο είναι αυτή των ζωντανών νεκρών»

cambadelis-dsk-primaire-gauche-colere-239039-jpg_130632Να μπει τέλος στις πολιτικές λιτότητας στην Ευρώπη, ζητά ο νέος γενικός γραμματέας των Γάλλων Σοσιαλιστών Ζαν – Κριστόφ Καμπαντέλις.

Ο ελληνικής καταγωγής Γάλλος πολιτικός, μίλησε στην ανταποκρίτρια του Μέγκα στο Παρίσι, Μαρία Δεναξά και μεταξύ άλλων σημείωσε πως η ανάπτυξη είναι επιβεβλημένη στην Ευρώπη και πως η Ευρώπη πρέπει να επενδύσει για να βγει στην επιφάνεια η ανάπτυξη.

Με τις ευρωεκλογές οι λαοί της Ευρώπης θα εκφράσουν τη βούλησή τους και όχι οι δεξιές κυβερνήσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, σημείωσε.

Το ευρώ είναι ένα εργαλείο ευρωπαϊκής ισχύος, επέτρεψε για ένα μεγάλο διάστημα, και αυτό η Ελλάδα το ξέρει καλά, την έξοδο από την κρίση, ανέφερε ο Κριστόφ Καμπαντέλις και συμπλήρωσε ότι το ευρώ βοήθησε να ανέβει το βιωτικό επίπεδο χωρών κάνοντάς τις ισοδύναμες με τις άλλες δυτικές χώρες.

Σύμφωνα με το νέο γραμματέα των Γάλλων Σοσιαλιστών, «όλη η αντίληψη των Βρυξελλών, του Μπαρόζο είναι αυτή των ζωντανών νεκρών, που σημαίνει ότι στα χαρτιά η Ελλάδα έχει σωθεί, ή η Ισπανία, ή η Πορτογαλία, οι λαοί όμως ζουν μες στη μιζέρια, διότι επικρατεί μία τεχνοκρατική αντίληψη. Τα νούμερα. Η ανταγωνιστικότητα επιτυγχάνεται με τη μείωση των μισθών. Επιβάλλεται, ναι μεν, χρηστή διαχείριση, αλλά πρέπει να βελτιώσουμε και τη ζωή του κόσμου«

via newmoney.gr


Αρέσει σε %d bloggers: