Μαΐ 19 2014

Βενιζέλος: Έδωσε γραμμή ΑντιΣΥΡΙΖΑ στον β γύρο

Βενιζέλος: Εδωσε γραμμή για μη στήριξη των υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ στον β γύρο

Το ΠΑΣΟΚ κόβει τις παρτίδες με την Δημοκρατική παράταξη.

Η χώρα έζησε χθες το βράδυ, μεταξύ 7 και 9, μια ψευδαίσθηση, λόγω των πρόωρων πανηγυρισμών του ΣΥΡΙΖΑ και του κ. Τσίπρα, ο οποίος εγκλωβίστηκε και μίλησε για εκλογές- δημοψήφισμα και έβαλε ψηλά τον πήχη, επισήμανε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θέτει σε αμφισβήτηση την ασφαλή έξοδο της χώρας από την κρίση και το μνημόνιο, αλλά αυτό δεν θα γίνει, διότι ο λαός θα ψηφίσει με ωριμότητα, όπως έκανε και την πρώτη Κυριακή των εκλογών.

Ο κ. Βενιζέλος ανέφερε επίσης ότι ο κ. Τσίπρας βοήθησε να γίνει περισσότερο κατανοητό το δίλλημα που έθεσε ο ίδιος και έτσι οι Έλληνες θα καταλάβουν καλύτερα τι ακριβώς είναι αυτό που διακυβεύεται το βράδυ της επόμενης Κυριακής.

Σε αυτές τις εκλογές, πρόσθεσε, κρίνεται η νομιμοποίηση της κυβέρνησης και η αντοχή της και η πορεία εξόδου από την κρίση.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο ασθενής αυτών των εκλογών», είπε χαρακτηριστικά.

«Κάποιοι σκυλιάζουν που βγαίνουμε από το Μνημόνιο», είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και σημείωσε ότι δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα.

Για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, είπε ότι ο ελληνικός λαός αντέδρασε με ωριμότητα και σοφία, εκφράζοντας την εκτίμησή του ότι με τον ίδιο τρόπο θα αντιδράσει και στον β΄γύρο.

Χαρακτήρισε επίσης «υπεύθυνη στάση» τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας σε Καμίνη και Σγουρό.

Στη συνέχεια και ερωτηθείς σχετικά με το αν θα υπάρξει νέα πρωτοβουλία για την Κεντροαριστερά, υπογράμμισε ότι αυτό που προέχει είναι να ενώσουμε τη χώρα, «η οποία τώρα ζει σε συνθήκες εμφυλίου πολέμου με βρισιές, απειλές και προσβολές».


Αρέσει σε %d bloggers: