Μαΐ 19 2014

Danske Bank: Ελλάδα και Ολλανδία πνίγονται από τον αποπληθωρισμό !

Μελέτη Danske Bank για την Ευρωζώνη:
Ευρώπη δύο ταχυτήτων δείχνουν οι εκτιμήσεις για ΑΕΠ και πληθωρισμό.
– Η Ελλάδα με τόσο αποπληθωρισμό (το χειρότερο στην Ευρωζώνη) δεν θα μπορέσει φέτος να καταγράψει ανάπτυξη. Προβλέπει ελαφρά ύφεση 0,6%.
Η Ολλανδία αναμένεται να είναι η δεύτερη χειρότερη μετά την Ελλάδα σε αποπληθωρισμό, σημειώνοντας όμως αρκετά μεγαλύτερη ύφεση!

danskeeuroareaΤο μέτρο αποτίμησης του κινδύνου του αποπληθωρισμού με βάση τις εκτιμήσεις για τα βασικά μεγέθη της οικονομίας δημοσιοποίησε σήμερα η Danske Bank, τοποθετώντας την Ελλάδα στην πρώτη θέση του κινδύνου (άλλωστε αυτός ήταν και ο στόχος της πολιτικής που ακολουθείται) και τη Γερμανία στην τελευταία θέση.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Danske Bank ειδικά για την Ελλάδα, ο δείκτης τιμών καταναλωτή θα διαμορφωθεί στο -1,8%, καθώς η πορεία της οικονομίας θα επιβεβαιώσει και φέτος την ύφεση, κατά -0,6% μάλιστα.
Η Danske Bank εκτιμά ότι οι μισθοί θα συνεχίσουν να συρρικνώνονται κατά 8,9%, ενώ και η ανεργία θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα.
Έκπληξη προκαλεί ωστόσο το γεγονός ότι ο κίνδυνος αποπληθωρισμού για την Ολλανδία είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος, αφού εκτιμάται ύφεση -1,7%, παρά το γεγονός ότι η ανεργία θα παραμείνει ελεγχόμενη.

Ακολουθούν όπως φαίνεται και στον πίνακα η Πορτογαλία, η Γαλλία, η Ισπανία, η Ιταλία και Ιρλανδία, ενώ μειώνεται σημαντικά ο κίνδυνος για Φινλανδία, Βέλγιο, Αυστρία και Γερμανία.
via bankingnews.gr

Σχόλιο RYaN: Εδώ μπορείτε να δείτε ολόκληρη τη μελέτη.


1 Σχόλιο

    • RYaN on 20 Μαΐου 2014 at 01:42

    Αξίζει να σημειωθεί εδώ ότι το «σκληρό» νόμισμα μπορεί να είναι η ευτυχία του καταθέτη, αλλά είναι και η δυστυχία του παραγωγού – τόσο ως ανταγωνιστικού εξαγωγέα, όσο και ως δανειολήπτη.

    Για παράδειγμα, δύο φορές που η υπόθεση Ελλάδα καταβαράθρωσε το ευρώ, οι γερμανικές παραγωγικές επιχειρήσεις θησαύρισαν.

    Αυτοί που ενδιαφέρονται να έχουν ένα σκληρό ανοδικό νόμισμα είναι συνήθως πρώην μεγαλο-επιχειρηματίες που έκλεισαν τις προβληματικές επιχειρήσεις τους, πέταξαν τους εργαζόμενούς τους στο δρόμο και τώρα τη βγάζουν πλουσιοπάροχα από τις καταθέσεις τους …

Τα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί.

Αρέσει σε %d bloggers: