Μαΐ 20 2014

Ξεχάστε την φέτα…Δεν θα ξαναμιλήσουν για αυτή

Bloomberg: Ελαιόλαδο και μέλι μπορούν να βγάλουν την Ελλάδα από την κρίση

Στα ξαφνικά μαθαίνουμε για το Μέλι  όμως το ερώτημα παραμένει: Και η φέτα κύριε;

Bloomberg: Ελαιόλαδο και μέλι μπορούν να βγάλουν την Ελλάδα από την κρίση.

Στο  αγώνα που δίνει η Ελλάδα για να ξεπεράσει την ύφεση, καθοριστικό ρόλο θα μπορούσαν να παίξουν δύο βασικά εγχώρια προϊόντα λέει Bloomberg:  Αυτά είναι το μέλι και το ελαιόλαδο, όπως εκτιμά σε εκτενές άρθρο του το πρακτορείο

«Ο Ελληνας πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, καλεί τους παραγωγούς παραδοσιακών προϊόντων και τροφίμων, από παραγωγούς αυγοτάραχου μέχρι μελισσοκόμους  να παίξουν έναν πιο ενεργό ρόλο στην μετατροπή της Ελλλάδας σε μία εξαγωγική χώρα», σημειώνει στην εισαγωγή του το πρακτορείο.

«Η Ελλάδα, που είδε τις εξαγωγές της να πέφτουν κατά 0,2% στα 27,3 δισ. ευρώ το 2013, χρειάζεται οι εταιρείες τροφίμων και ποτών να καλύψουν τη διαφορά με της εξαγωγικές βιομηχανίες, όπως καυσίμων, και να κάνουν κάτι περισσότερο για να βγει η χώρα από την εξαετή ύφεση», είπε ο Σαμαράς σε εκπροσώπους βιομηχανιών στη Λέσβο στις 13 Μαΐου.

Περισσότερες ελληνικές εταιρείες τροφίμων, εκ των οποίων ορισμένες εξαναγκάστηκαν να αναζητήσουν πεδίο πωλήσεων έξω από την παραδοσιακή εγχώρια αγορά, την ώρα που η κρίση διέλυε την οικονομία, θα πρέπει να εστιάσουν σε μία «επεξεργασία της αγροτικής παραγωγής έτσι ώστε να επιστρέψει τα ελληνικά προϊόντα στις διεθνείς αγορές», πρόσθεσε ο Σαμαράς.

Το δημοσίευμα, επικαλούμενο τα στοιχεία του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εξαγωγέων, επισημαίνει ότι οι ελληνικές εξαγωγές αγροτικών προϊόντων συμπεριλαμβανομένων τροφίμων, ποτών, φυτικών ελαίων αυξήθηκε κατά 3,5%. Στο 17% περίπου της συνολικής αξίας των ελληνικών εξαγωγών, η βιομηχανία τροφίμων και ποτών, καθώς και τα βιομηχανικά προϊόντα όπως μηχανήματα και χημικά προϊόντα, συγκαταλέγονται στην κορυφαία κατηγορία εξαγωγών.

πληροφορίες από ethnos.gr

 


Αρέσει σε %d bloggers: