Μαΐ 21 2014

Μπερλουσκόνι: Θα εξαφανιστεί το ευρώ, αν δεν αλλάξει η Ευρώπη

Μπερλουσκόνι: Θα εξαφανιστεί το ευρώ, αν δεν αλλάξει η ΕυρώπηΗ οικονομική πολιτική της Ε.Ε. πρέπει να μεταρρυθμιστεί για να μην επιστρέψουμε στα εθνικά νομίσματα – Ο Σαρκοζί φοβόταν τη φιλία μου με τον Καντάφι

Ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας Σίλβιο Μπερλουσκόνι προειδοποίησε πως το ευρώ μπορεί να εξαφανισθεί αν δεν υπάρξει μια ριζική μεταρρύθμιση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Έχουμε ανάγκη από ριζικές αλλαγές, αλλιώς η οικονομική κατάσταση θα μας υποχρεώσει, όπως και άλλες ευρωπαϊκές χώρες, να εγκαταλείψουμε το ευρώ και να επιστρέψουμε στα εθνικά νομίσματά μας», προειδοποίησε ο Μπερλουσκόνι μιλώντας στο BBC.

Όπως είπε, η μη ισορροπημένη οικονομική πολιτική της Ε.Ε. απειλεί την επιβίωση της Ευρωζώνης.

Εξάλλου, ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας επέκρινε επίσης τον πρώην πρόεδρο της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί για τις προσπάθειές του υπέρ της ανατροπής του Λίβυου ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι το 2011.

«Ο Σαρκοζί φοβόταν πως η φιλία μου με τον Καντάφι θα εμπόδιζε τη Λιβύη να παρέχει στη Γαλλία πετρέλαιο και αέριο», υποστήριξε και κατέληξε: «Έδρασε πριν από τις άλλες χώρες για να επιτεθεί στη Λιβύη και τον Καντάφι και πιστεύω πως αυτό ήταν ένα σοβαρό λάθος».

Σχόλιο: Η Ευρωζωνη  δεν διαλύθηκε στην κρίση γιατί αυτό θα ήταν πολύ ακριβό όπως είπαν. Όμως αυτό δεν μπορεί να κρατήσει κανεναν λαό από τα ξεφύγει από μια ήδη πολύ Γερμανική  Ευρώπη.  Η  σχετική ευαισθητοποίηση και η διαδικασία δημιουργίας αντιευρωπαϊκών συνειδήσεων εξελίσσεται πλέον  από μόνη της.


Αρέσει σε %d bloggers: