Μαΐ 21 2014

Το Μουσείο Ακρόπολης στα 20 καλύτερα διεθνώς. Η αύξηση της επισκεψιμότητας βάσει στοιχείων

Δεκατρείς χιλιάδες εννιακόσιοι άνθρωποι πέρασαν τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων από το Μουσείο Ακρόπολης, δικαιώνοντας τη διάκρισή του από το Archdaily ως ένα από τα 20 καλύτερα Μουσεία διεθνώς.

Δεν πρόλαβαν να περάσουν λίγες μέρες από την «τοποθέτηση» του Μουσείου Ακρόπολης από τους Financial Times στο … βάθρο του τρίτου στη λίστα με τα πενήντα καλύτερα μουσεία του κόσμου, και το έγκυρο διαδικτυακό περιοδικό Archdaily απένειμε μια ακόμα διάκριση στο εν λόγω μουσείο. Με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων (18η Μαΐου) το Archdaily, που αναφέρεται κυρίως σε αρχιτεκτονικά ζητήματα, ανακήρυξε το Μουσείο Ακρόπολης ως ένα από τα 20 καλύτερα μουσεία του κόσμου ως αρχιτεκτονικό κτήριο. Στη συγκεκριμένη λίστα συναντά κανείς μερικά από τα μεγαλύτερα μουσεία του κόσμου: το MAXXI, το Medieval Museum, το Natural History Museum της Γιούτα, το Muritzeum και άλλα.

Το Μάρτιο του 2013 πέρασαν από το Μουσείο 92.093 επισκέπτες σε σχέση με τον Μάρτιο του 2014 που το Μουσείο είδαν 101.930 επισκέπτες

   Σύμφωνα με τους ανθρώπους του Μουσείου, η αύξηση της επισκεψιμότητας που γνωρίζει το Μουσείο έρχεται να συμπορευθεί με τις διακρίσεις. Μόνο την περασμένη Κυριακή 18 Μαΐου από τις 8 π.μ. μέχρι τις 4 μ.μ. που ήταν ανοιχτό το Μουσείο Ακρόπολης (σημειωτέον, το συγκεκριμένο ωράριο διαμορφώθιηκε λόγω εκλογών) 13.930 άνθρωποι διάβηκαν τις πύλες του. Στη συντριπτική τους πλειοψηφία οι επισκέπτες του Μουσείου την περασμένη Κυριακή ήταν ΄Ελληνες. Την αντίστοιχη μέρα πέρσι η επισκεψιμότητα ήταν μεγαλύτερη αλλά οι ώρες που ήταν ανοιχτό το Μουσείο ήταν πολύ περισσότερες. Εικοσιδύο χιλιάδες επισκέπτες βρέθηκαν τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων το 2013 στο Μουσείο Ακρόπολης από τις 8 π.μ. έως τις 12 τα μεσάνυχτα που το Μουσείο ήταν ανοιχτό.

    Τα στατιστικά στοιχεία που παραθέτουν στο TheTOC.gr οι άνθρωποι του Μουσείου Ακρόπολης δείχνουν αύξηση της επισκεψιμότητας του Μουσείου σε σχέση με πέρσι. Το Μάρτιο του 2013 πέρασαν από το Μουσείου 92.093 επισκέπτες σε σχέση με τον Μάρτιο του 2014 που το Μουσείο είδαν 101.930 επισκέπτες. Ομοίως, τον Απρίλιο του 2013 βρέθηκαν στο Μουσείο 101.542 επισκέπτες σε σχέση με τον Απρίλιο του 2014 που επισκέφθηκαν το Μουσείο 113.336 επισκέπτες. Σημειωτέον, από φέτος τον Απρίλιο τέθηκε σε ισχύ το διευρυμένο ωράριο των Μουσείων, με αποτέλεσμα να παραμένει ανοιχτό όλες τις ημέρες της εβδομάδας από τις 8 π.μ.έως τις 8 μ.μ.Τέλος, περίπου 15% είναι καταγεγραμμένη η αύξηση των επισκεπτών του Μουσείου Ακρόπολης τους χειμερινούς μήνες του 2014 σε σχέση τους χειμερινούς μήνες του 2013.

 http://www.thetoc.gr

 


Αρέσει σε %d bloggers: