Μαΐ 22 2014

Δουλεύουμε σαν μαύροι αλλά ανταγωνιστικότητα δεν είδαμε

Η Ελλάδα είναι ανάμεσα στις χειρότερες χώρες του κόσμου για τους εργαζόμενους που υποτίθεται ότι ήταν τεμπέληδες και αντιπαραγωγικοί

Μας είπαν ψέματα και μας τα πήραν όλα Οι εργαζόμενοι σε όλη την υπόλοιπη Ευρωπη έχουν και δικαιώματα και ανταγωνιστικότητα

Η Ελλάδα είναι ανάμεσα στις χειρότερες χώρες του κόσμου όσον αφορά τα δικαιώματα των εργαζομένων, σύμφωνα με τη Διεθνή Συνδικαλιστική Συνομοσπονδία (International Trade Unions Confederation).

H ITUC δημοσίευσε τη Δευτέρα έναν Παγκόσμιο Δείκτη Δικαιωμάτων με 97 διεθνώς αναγνωσισμένες παραμέτρους, στον οποίο κατατάσσονται 139 εργαζόμενοι προκειμένου να ερευνηθεί σε ποιες χώρες προστατεύονται καλύτερα τα διακιώματα των εργαζομένων τόσο νομικά όσο και στην πράξη.

Η Ελλάδα έρχεται στη δεύτερη χειρότερη κατηγορία, ουσιαστικά πάνω από μόνο 8 χώρες όπου το κράτος δικαίου έχει καταρρέυσει όπως η Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, η Σομαλία και η Ουκρανία. Ακόμη και το Ιράκ είναι πιο ψηλά στην κατάταξη από την Ελλάδα.

Οι βαθμολογίες κυμαίνονται από το 1 (καλύτερο) έως το 5 (χειρότερο) με μία ειδική βαθμολογία 5+ για τις 8 χειρότερες χώρες.

«Οι χώρες με βαθμολογία 5 είναι οι χειρότερες χώρες για να εργάζεται κανείς. Την ώρα που τα δικαιώματα των εργαζομένων διασφαλίζονται από τη νομοθεσία, υπάρχουν εργαζόμενοι εκτεθειμένοι σε αυταρχικά καθεστώστα και αθέμιτες εργασιακές πρακτικές» σύμφωνα με την έκθεση της ITUC.

Στην ίδια κατηγορία με την Ελλάδα είναι η Αλγερία, το Μπαγκλαντές, η Λευκορωσία, η Καμπότζη, η Κίνα, η Κολομβία, η Αίγυπτος, η Ακτή Ελεφαντοστού, τα νησιά Φίτζι, η Γουατεμάλα, η Ινδία, η Μαλαισία, η Νιγηρία, οι Φιλιππίνες, το Κατάρ, η Δημοκρατία της Κορέας, η Σαουδική Αραβία, η Σουαζιλάνδη, η Τουρκία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Ζάμπια, και η Ζιμπάμπουε.

Να αναφερθεί τέλος ότι οι 18 χώρες που θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ως «εργασιακοί παράδεισοι» με βαθμολογία 1, είναι τα νησιά Μπαρμπέιντος, το Βέλγιο, η Δανία, η Εσθονία, η Φινλανδία, η Γαλλία, η Γερμανία, η Ισλανδία, η Ιταλία, η Λιθουανία, το Μαυροβούνιο, η Ολλανδία, η Νορβηγία, η Σλοβακία, η Νότια Αφρική, η Σουηδία, το Τόγκο, και η Ουρουγουάη.

Διαβάστε την έκθεση εδώ 


Αρέσει σε %d bloggers: