Μαΐ 23 2014

Έκκληση Κουτσούμπα για ψήφο στο ΚΚΕ, ή τίποτα.

Τόνισε ότι οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα «μπορούν να εκφράσουν την αντίθεσή τους, συμμετέχοντας στις εκλογές, με οποιοδήποτε πρόσφορο τρόπο, όπως λευκό ή άκυρο σε περιφέρειες και δήμους, ψηφίζοντας ΚΚΕ στις ευρωεκλογές και στους τέσσερις δήμους όπου είμαστε μέσα».

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας επέκρινε σφοδρά τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΡΙΖΑ, ως κόμματα του ευρωμονόδρομου, ενώ έκανε λόγο για «δημοσκοπήσεις και exit poll – μαϊμού».

Σημείωσε ότι το δίλημμα της Κυριακής είναι «ή ψήφος συμφωνίας – συναίνεσης στα αντιλαϊκά δεσμά της Ε.Ε. και των μονοπωλίων ή ψήφος απόρριψής τους, ψήφος λαϊκής δράσης και αντιπολίτευσης σε όλα αυτά, με το ΚΚΕ ισχυρό».

«Ζητάμε την υποστήριξη του ΚΚΕ για να ανοίξει ο δρόμος για τη Λαϊκή Συμμαχία και τον λαό στην εξουσία. Η Λαϊκή Συμμαχία που προτείνει το ΚΚΕ, απαντά και στο σήμερα και στο αύριο, ενώνει όλο τον δοκιμαζόμενο λαό», είπε ο γενικός γραμματέας της Κ.Ε.  του κόμματος.

Για τους υποψήφιους ευρωβουλευτές του ΚΚΕ, τόνισε ότι «πρόκειται για υποψήφιους – εγγύηση ότι θα σταθούν μπροστά στα προβλήματα, στους αγώνες και τις αγωνίες του λαού μας. Με πείρα, γνώση, θέληση για δράση, ανιδιοτέλεια, αξιοπρέπεια, προσφορά, ο καθένας στον τομέα του».

Έκανε λόγο για «θετικό, ελπιδοφόρο αποτέλεσμα του ΚΚΕ στον α΄ γύρο των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών» καθώς το κόμμα στις περιφερειακές κατέγραψε διπλάσια ποσοστά από το εκλογικό του αποτέλεσμα του Ιουνίου 2012, ενώ πέρασαν στον β’ γύρο οι υποψήφιοι της Λαϊκής Συσπείρωσης σε Πάτρα, Ικαρία, Πετρούπολη και Χαϊδάρι.

Ανέφερε, επίσης, ότι για τη μία ψήφο με την οποία η Λαϊκή Συσπείρωση δεν πέρασε στον β΄ γύρο στην Καισαριανή, έχουν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες και ενστάσεις.

«Αυτό που χρειάζεται είναι η θετική αυτή αποτύπωση να ενισχυθεί ακόμα περισσότερο αυτή την Κυριακή πρώτα απ’ όλα στην κάλπη των ευρωεκλογών, αλλά και στους τέσσερις δήμους όπου είμαστε στον δεύτερο γύρο» είπε ο κ. Κουτσούμπας.

Ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ επισήμανε το «τεχνητό κλίμα δικομματικής πόλωσης, αλλά και προκλητικής προβολής συγκεκριμένων υποψήφιων κυρίως Αθήνας και Αττικής, συγκεκριμένων κομμάτων το βράδυ της (περασμένης) Κυριακής, με εργαλείο ένα exit poll – μαϊμού και με αναλυτές κάποιους επιστήμονες – αναλυτές, στην πραγματικότητα παπαγαλάκια του ΣΥΡΙΖΑ» και πρόσθεσε: «Είναι επιεικώς απαράδεκτο, δεν επιτρέπεται σε αναλυτές δημοσκόπους οι οποίοι υποτίθεται ότι κάνουν επιστημονική δουλειά, αυτό να υποτάσσεται στην κομματική προτίμηση και να γίνεται έτσι φτηνή, ψεύτικη προπαγάνδα. Φυσικά αυτή έχει πάντα κοντά ποδάρια».

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας κατηγόρησε τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ ότι αποκρύπτουν πως μέσα στην οικονομική κρίση υπήρξε κερδοφορία κλάδων και επιχειρήσεων, πως τα αντιλαϊκά μέτρα ήταν η προϋπόθεση για να ενισχυθεί η ανταγωνιστική θέση του κεφαλαίου και βιομηχανικών ομίλων που δραστηριοποιούνται μέσα και έξω από την Ελλάδα, πως η παραγωγικότητα σημαίνει ένταση της εκμετάλλευσης.

Εξαπέλυσε δριμεία επίθεση και κατά του ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας τον ότι βολεύεται με το να τα φορτώνει όλα στην ενδοτική μνημονιακή στάση της κυβέρνησης και με το να ρίχνει όλα τα κακά της Ε.Ε. μόνο στη Μέρκελ, αφήνοντας, έτσι στο απυρόβλητο όλο το ευρωενωσιακό μονοπωλιακό, ιμπεριαλιστικό οικοδόμημα.

«Το ΚΚΕ με τρόπο κατηγορηματικό, δηλώνει ότι η διαφωνία μας με τον ΣΥΡΙΖΑ δεν βρίσκεται στο αν θα λύνονται σταδιακά τα λαϊκά προβλήματα. Διαφωνούμε στην κατεύθυνση της πάλης, στη στρατηγική στόχευση, για το αν μπορεί να αλλάξει ο Μανωλιός κι όχι απλά να βάλει τα ρούχα του αλλιώς», τόνισε ο κ. Κουτσούμπας.

Έθεσε ερωτήματα στον ΣΥΡΙΖΑ τί θα κάνει με την ναυπηγοεπισκευαστική βιομηχανία, με την ενέργεια ή την αμυντική βιομηχανία όπου η Ε.Ε. δεν επιτρέπει τις κρατικές επιδοτήσεις όχι ως μνημονιακή απαγόρευση, αλλά ως όρο που περιλαμβάνεται στη Συνθήκη του Μάαστριχτ «που ψηφίστηκε και από τις βασικές δυνάμεις του σημερινού ΣΥΡΙΖΑ».

«Να μας πει (ο ΣΥΡΙΖΑ) πώς θα κάνει κρατικές βιομηχανικές επενδύσεις αν αυτές δεν είναι στους επιλέξιμους στόχους από την Ε.Ε., στους οποίους πάντα κατευθύνονται και τα κοινοτικά και τα εθνικά κρατικά κονδύλια», είπε ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Απηύθυνε έκκληση για ακόμα μεγαλύτερη απομόνωση της Χρυσής Αυγής, ενώ υποστήριξε ότι «η σοσιαλδημοκρατία, παραδοσιακή τύπου ΠΑΣΟΚ και η σημερινή τύπου ΣΥΡΙΖΑ, με την πολιτική και πρακτική τους, ιδιαίτερα σε συνθήκες βαθιάς οικονομικής και πολιτικής κρίσης, με την απογοήτευση που πάντα προκαλεί ο συμβιβασμός τους με το οικονομικό κατεστημένο, τελικά διευκολύνει, όπως πολλές φορές έγινε στην ιστορία, τον δρόμο για την τελευταία εφεδρεία του συστήματος, τον φασισμό – ναζισμό».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ


6 Σχόλια

Μεταπήδηση στη φόρμα σχολίων

  • παπαδακης on 23 Μαΐου 2014 at 23:23

  Εδώ και δυο χρόνια από τις εκλογές του 2012 κκε ξανά ποτέ και για κανέναν λόγο!

   • paso on 23 Μαΐου 2014 at 23:40

   ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΙ ΕΓΩ. ΚΑΙ Ο ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ ΝΑ ΜΕ ΠΑΡΕΙ ΣΤΟ ΚΟΜΜΑ ΝΑ ΜΕ ΚΟΨΕΙ ΜΙΣΘΟ ΓΙΑΤΙ ΕΚΕΙ ΣΤΟΝ ΠΕΡΙΣΣΟ ΖΟΥΝ ΣΕ ΜΙΑ ΩΡΑΙΑ ΓΥΑΛΑ ΚΑΙ »ΑΣΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΝΑ ΚΟΥΡΕΥΟΝΤΑΙ».

  • Ισόνομος πολίτης on 23 Μαΐου 2014 at 23:58

  Τουλάχιστον το ΚΚΕ ήταν και είναι ξεκάθαρο από καταβολής της υπόθεσης της Ε.Ε όσο ενθυμείται κανείς.
  Με αυτό το δικό του σταθερό πολιτικό σκεπτικό που ή το σέβεσαι και το ακολουθείς, ή το απορρίπτεις…
  Τώρα τα τελευταία 3 χρόνια με τον αφύσικο γιγαντισμό τους, μας προέκυψαν και τα διαδοχικώς αντικρουόμενα κουραφέξαλα των νεόκοπων αυτοσχεδιαστών της αριστεράς των τεσαράκοντα συνιστωσών και του Τσίπρα (λέγεμε ΣΥΡΙΖΑ), αλλά και των άλλων διαφόρων πολιτικών UFO…
  Δε βαριέσαι τι να κάνουμε?
  Υπομονή!
  Και αυτά θα περάσουν…

  • pap-net on 24 Μαΐου 2014 at 10:54
   Author

  Ισόνομε εσύ;

   • Ισόνομος πολίτης on 24 Μαΐου 2014 at 11:58

   Με ταυτοπροσώπισες Γιάννη μπράβο!
   Είμαι αρκετά νεώτερος…… αλλά δεν πειράζει!
   Εχω πλειστάκις δηλώσει καθαρά και ξάστερα με ποιούς ήμουνα και ποιούς ψηφίζω…..και παλιότρα αλλά και τώρα…
   Εσύ ?
   Αναρωτιέμαι τι θα ήσουνα…..γενικώς άν ήσουνα γένους θηλυκού….

   • RYaN on 24 Μαΐου 2014 at 16:59

   Ρε παιδιά, στο 0:40-0:43 τί λέει ότι είναι ο Σαμαράς? 🙂

Τα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί.

Αρέσει σε %d bloggers: