Μαΐ 23 2014

Τσιμουδιά στα ΜΜΕ, σε όσα είπε ο Σόϊμπλε για την ελληνική ελίτ

mtctG2oΕίναι γνωστή πλέον η απάντηση του Σόϊμπλε, την οποία έδωσε, σε σχετική ερώτηση, Έλληνα δημοσιογράφου. Όλα τα καθεστωτικά ΜΜΕ όμως, έχουν επικεντρωθεί στο σημείο εκείνο της απάντησης, που μιλάει για έναν Έλληνα πολιτικό, ο οποίος πρότεινε την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, λες και δεν ξέρουμε όλοι σ’ αυτή τη χώρα ποιος προτείνει τι.

Τσιμουδιά όμως και απόλυτο σιωπητήριο για τη σημαντικότερη καταγγελία που έκανε ο Σόϊμπλε. Ο Σόϊμπλε κατήγγειλε στον ελληνικό λαό (αλλά ποιος να ακούσει;), ως απόλυτα υπεύθυνη για την οικονομική του χρεοκοπία, την ελληνική πολιτικοοικονομική ελίτ. Συγκεκριμένα, μεταξύ των άλλων, είπε: «Η θέση της Γερμανίας ήταν σταθερή. Ότι οι Έλληνες υποφέρουν από τα λάθη και τις παραλείψεις της ελληνικής ελίτ».

Αντί λοιπόν σήμερα, όλοι μας να συζητάμε για τις ευθύνες της σάπιας και διεφθαρμένης πολιτικοοικονομικής ελίτ, που μας έφερε στο σημερινό χάλι και να αναζητούμε τρόπους ανατροπής της, το καθεστώς έστρεψε έξυπνα τη συζήτηση προς το «γαργαλιστικό» θέμα της αναζήτησης του πολιτικού που πρότεινε επιστροφή στο εθνικό νόμισμα.

Εμείς φυσικά ακολουθούμε αυτό που θέλουν τα ΜΜΕ. Μετά περιμένουμε να μας σώσουν οι ίδιοι που μας πτώχευσαν. Αλλά όπως έλεγε ο Ασημάκης Πανσέλληνος «Η σωτηρία είναι επικερδής επιχείρηση για τον σωτήρα«.

hassapis-peter.blogspot.gr


4 Σχόλια

Μεταπήδηση στη φόρμα σχολίων

  • paso on 23 Μαΐου 2014 at 23:38

  ΜΑ ΑΥΤΗ Η ΕΛΙΤ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΤΡΙΒΕΛΙΖΕΙ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΛΑΣΙΚΩΝ ΜΜΕ ΟΤΙ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΔΥ , ΟΙ ΑΝΕΡΓΟΙ, ΟΙ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΙ ΚΛΠ. ΜΟΝΟ Η ΕΛΙΤ ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ…

  • Panteleimon Pd040159 on 24 Μαΐου 2014 at 00:31

  Ενω,οταν στην αρχη της κρισης οΓαλλος φιλοσοφος BHL,Μπερναρ ερνι λεβι,ειχε πει οτι η ποιο προστυχια ααρχουσα ταξη στην Ευρωπη ειναι η ελληνικη,που ξερει μονο να περνειμτα παντα απο το Κρατος και να μην επιστρεφει τιποτε,στην Ελλαδα δεν ακουστηκε κιχ.Οι εξω τους εχουν βουκινο και εκμεις κρυφο καμαρι.

  • RYaN on 24 Μαΐου 2014 at 10:25

  Στη συνέχεια, ο Σόιμπλε έσπευσε να διαχωρήσει την πολιτική αποδοκιμασία από την αποδοκιμασία της λιτότητας.
  Εντούτοις, συνεχίζει να αποφεύγει να πει τι ακριβώς είναι αυτή η λιτότητα, αν φυσικά έχει καταλάβει και ο ίδιος – κάτι που φυσικά δεν είναι διόλου απίθανο.

  Η Λιτότητα είναι μία μέθοδος που εφαρμόζεται σε χώρες όπου η ελίτ για αρκετά χρόνια εκδηλώνει μη πατριωτικές συμπεριφορές και προβαίνει σε φιλοευρωπαϊκές ή παγκοσμιοποιημένες επενδύσεις.
  Αφού λοιπόν συντελεστεί αυτή η μεταφορά πόρων από τις αδύναμες, ή λιγότερο ισχυρές, χώρες προς τις πιο ισχυρές, τότε οι χώρες που υπέστησαν τη βλάβη απαγορεύεται εντός ευρωζώνης να έχουν ένα τελευταίο καταφύγιο δανεισμού, που με οποιοδήποτε τρόπο θα αμοιβαιοποιεί το χρέος – ακόμα κι αν αυτό γίνεται μέσα στη θάλασσα δυνατοτήτων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.
  Αντ’ αυτού υποχρεώνει τις χώρες αυτές – που ας μην ξεχνάμε ότι διαθέτουν ελίτ που τελούν υπό πατριωτική φυγή – να προβαίνουν σε στυγνή και ανελέητη κοινωνική λεηλασία, ως μόνη μέθοδος αναπλήρωσης δημοσιονομικών ελλειμμάτων και χρεών.

  Με άλλα λόγια, η Λιτότητα είναι η μέθοδος που κατάφερε ύπουλα να επιβάλει τον πιο ακραίο αντιευρωπαϊσμό, ενάντιο σε κάθε θεμελιώδη αρχή σύστασης της ΕΟΚ-ΕΕ και στην ουσία όντας ένας απομονωτικός πατριωτισμός στο πλαίσιο μίας θεσμικά ανύπαρκτης Ένωσης, ως υποχρεωτική αντίληψη αυτών που θέλουν να πρεσβεύουν τον φιλοευρωπαϊσμό!

  Ίσως, όντως, να είναι μία από τις μεγαλύτερες ιδεολογικές διαστρεβλώσεις που έχουν ποτέ συμβεί στην Ιστορία του ανθρώπινου γένους.

  • RYaN on 24 Μαΐου 2014 at 17:46

  Πάντως, για όσους αναζητούν τον Έλληνα πολιτικό, ο Βενιζέλος έχει κατ’ επανάληψη αναφέρει ότι ο Σόιμπλε του πρότεινε να του δώσει ένα ποσό και να αποχωρήσει από το ευρώ… 🙂

  Άρα, αν ο Βενιζέλος λέει αλήθεια, τότε ο Σόιμπλε ψεύδεται διαψεύδοντας τους FT ότι αυτός ουδέποτε ήθελε την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, ενώ αν ο Σόιμπλε λέει την αλήθεια, τότε ο Βενιζέλος του πρότεινε την έξοδο από το ευρώ !!!

  Όποιος βρει τον ψεύτη έχει και την απάντηση 🙂

Τα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί.

Αρέσει σε %d bloggers: