Μαΐ 23 2014

Telegraph: Ιερείς θεωρούν την Κοντσίτα υπεύθυνη για τις πλημμύρες στη Σερβία

του Δημήτρη Παπαγεωργίου |

Εκκλησιαστικοί ηγέτες θεωρούν ότι οι πλημμύρες στη Σερβία είναι η τιμωρία του Θεού για την νίκη της Κοντσίτα στην Eurovision, γράφει ο Telegraph. Απίστευτο ομοφοβικό παραλήρημα.

Σε ομοφοβικό παραλήρημα επιδίδονται οι εκκλησιαστικοί ηγέτες, οι οποίοι κατηγορούν την νικήτρια της Eurovision, Κοντσίτα, ως υπαίτια για τις πλημμύρες που σάρωσαν τα Βαλκάνια αφήνοντας πίσω τους 50 νεκρούς.

Αρκετοί εκκλησιαστικοί ηγέτες υποστηρίζουν ότι οι πλημμύρες στα Βαλκάνια «είναι θεϊκή τιμωρία» για την νίκη της Κοντσίτα

Σύμφωνα με τον Telegraph, αρκετοί εκκλησιαστικοί ηγέτες υποστηρίζουν ότι οι πλημμύρες στα Βαλκάνια «είναι θεϊκή τιμωρία» για την νίκη της Κοντσίτα στη Eurovision. «Η πλημμύρα αυτή δεν είναι σύμπτωση, αλλά προειδοποίηση», φέρεται να είπε ο Πατριάρχης Μαυροβουνίου Αμφιλόχιος, αναφέρει το e.novine.com. «Ο Θεός έστειλε τις βροχές αυτές σαν μια υπενθύμιση στους ανθρώπους, για να μην επιλέξουν την »άγρια πλευρά»». Από την πλευρά του, ο Πατριάρχης Σερβίας Ειρηναίος, είπε πως οι πλημμύρες ήταν «θεϊκή τιμωρία για τις κακίες των ανθρώπων» και πως «ο Θεός ξέπλυνε την Σερβία από τα αμαρτήματα της», σημειώνει το δημοσίευμα.

Η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ρωσίας, έχει περιγράψει την Κοντσίτα ως «ανωμαλία» και πως η νίκη της είναι «ένα ακόμη βήμα για την άρνηση της χριστιανικής ταυτότητας της ευρωπαϊκής κουλτούρας».

Τι λένε Independent και Economist

Σύμφωνα με τον Independent, ο Πατριάρχης Ειρηναίος είπε πως η πλημμύρα ήρθε λόγω της «κακίας» της ΛΟΑΤ κοινότητας, ενώ παράλληλα ο πατριάρχης Αμφιλόχιος τόνισε ότι «τα ακραία καιρικά φαινόμενα δείχνουν ότι οι άνθρωποι πρέπει να αρνηθούν »τη φιγούρα που μοιάζει με τον Ιησού»».

Από την πλευρά του, ο Economist σημειώνει πως «ο πατριάρχης Σερβίας και άλλος ένας επιφανής εκκλησιαστικός παράγοντας χρησιμοποιούν τις πλημμύρες για να επιτεθούν στην ΛΟΑΤ κοινότητα της Σερβίας, αλλά και κατά της Κοντσίτα. Υποστηρίζουν ότι οι πλημμύρες είναι τιμωρία για τα αμαρτήματα τους».

http://www.thetoc.gr


Αρέσει σε %d bloggers: