Μαΐ 24 2014

Φεύγει η BlackRock από την ευρωπαϊκή περιφέρεια, προβλέποντας μακρόχρονη στασιμότητα…

iUsHAXn0t4WwΜετά τα ισπανικά και ιταλικά ομόλογα, η BlackRock πούλησε τις τελευταίες δύο εβδομάδες και τα πορτογαλικά ομόλογα που κατείχε, σηματοδοτώντας την έξοδο ενός κορυφαίου παίκτη από τις αγορές ομολόγων της περιφέρειας. Σημειώνεται ότι η BlackRock του Larry Fink αποτελεί τη μεγαλύτερη εταιρεία διαχείρισης κεφαλαίων στον κόσμο.

Όπως δηλώνει ο Rick Rieder (φωτό), συν-επικεφαλής ομολόγων της BlackRock για τις ΗΠΑ, στη Wall Street Journal, ο επενδυτικός οίκος ανησυχεί για τη χρηματοοικονομική υγεία της Ευρωζώνης.

Οι ευκαιρίες εκεί είναι πολύ πιο περιορισμένες και οι αποτιμήσεις δεν είναι πολύ ελκυστικές, έναντι άλλων αγορών σε αυτή τη φάση”, εξηγεί ο Rieder. Και προσθέτει: “Μας αρέσει το Μεξικό, κάποιες επενδύσεις της Βραζιλίας, η Ινδία και η Ινδονησία”.

Πάντως, ο Rieder δεν προβλέπει κάποια μεγάλη πτώση στις αγορές ομολόγων της περιφέρειας. Αντίθετα, εκφράζει την άποψη ότι οι τίτλοι αυτοί “θα συνεχίσουν να αποδίδουν σχετικά καλά”, βρίσκοντας στήριξη στην προοπτική περαιτέρω κινήσεων της ΕΚΤ.

Υπάρχει μια τεράστια προσδοκία γύρω από το τι θα κάνει η ΕΚΤ. Πιστεύω ότι θα είναι επιθετικοί. Αλλά πέραν από αυτό, η αγορά έχει προεξοφλήσει πάρα πολλά”, λέει ο Rieder.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η BlackRock φέρεται να έχει τοποθετηθεί στο νέο ελληνικό 5ετές ομόλογο κατά την έκδοσή του, αλλά και στις αυξήσεις κεφαλαίου των ελληνικών τραπεζών.

via newmoney.gr


Αρέσει σε %d bloggers: