Μαΐ 24 2014

Η Ελλάδα θα υπαρξει ξανά ως κυρίαρχη όταν τελειώσουν οι μνημονιακοί.

Η διαίρεση θα τελειωσει μαι με τους μνημονιακούς

Tο Μνημονιο χώρισε την Ελλάδα, την πολιτική και την ιστορία στα δυο.

 • Σε αυτούς που την χρεοκόπησαν το 2009-10 και έφεραν το μνημόνιο γιατί δεν άντεχαν να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες των πράξεων τους εσωτερικά και διεθνώς. Έτσι με το μνημονιο κατέστησαν την χρεοκοπία ελεγχόμενη, την διάλυση μας σταδιακή και την  συμφορά μας ευκαιρία για πλιάτσικο.
 • Στους αντιμνημονιακους δηλαδή σε αυτούς που θέλουν να την φτιάξουν από την αρχή σε άλλη βάση.

Είναι αλήθεια ότι το αντιμνημονιο  μόλις  τώρα ξεκίνησε να βαθαίνει νοηματικά και στο επίπεδο του λογιστικού πεδίου κατά τον Αριστοτέλη. Σε μεγάλο βαθμό έχει παραμείνει στο θυμικό και στην οργή και ταλαντεύεται μεταξύ μιας αριστεράς μοντέρνας, νεανικής, συνθηματικής και παθιασμένης και μιας ακροδεξιάς των ψεκασμών, της συνωμοσιολογίας και των προφητειών. Μεταξύ και γύρω από αυτούς τους δυο πόλους, θα βρούμε χιλιαδες άλλες μικρές και ατομικές αναλύσεις προτάσεις και λύσεις.

Έτσι το αντιμνημόνιο δεν έχει φτάσει να δημιουργήσει συγκροτημένο και συμπαγές εθνικό σχέδιο απάντηση στην ευρωπαϊκή μόνιμη λιτότητα και στην κρίση. Υπάρχει μόνο ένα σαφές  «εμείς και οι άλλοι»! Ξέρουμε ποιους δεν θέλουμε.

Όμως το αντιμνημόνιο είναι το μόνο που μπορεί να παράξει αυτό εθνικό σχέδιό-απάντηση που έχει αναγκη η χώρα. Μπορεί να το κάνει αυτό, κυρίως γιατί οι μνημονιακοί έχουν υιοθετήσει  το σχέδιο του Γερμανοευρωπαϊκού μονοδρόμου. Ένα σχέδιό μη ελληνικό -κατά τεκμήριο. Ένα σχέδιο ξένο το οποίο μας περιλαμβάνει.

Σήμερα είναι πλέον φανερό ότι το αντιμνημονιο έρχεται  πιο δυνατό από πότε και θα σαρώσει τα πάντα. Πορευόμαστε  προς ένα αύριο στο οποίο το μόνο σαφές είναι ότι δεν θα έχουμε μνημονιακούς.

Η διαίρεση μνημονιακοί αντιμνημονιακοί θα τελειώσει όταν τελειώσουν οι μνημονιακοί.  Η ευρωπαϊκή λιτότητα θα τελειώσει και η Ελλάδα θα υπαρξει ξανά  και όταν τελειώσουν οι μνημονιακοί.


1 Σχόλιο

1 ping

  • nick on 25 Μαΐου 2014 at 11:08

  η Ελλάδα είναι κυριαρχη όσο μπορει να είναι μια σχεδόν χρεοκοπημένη χώρα απ τις σοσιαλιστικές πολιτικές
  και θα σταθει στα πόδια όταν με την βοήθεια των εταίρων ξεφύγουμε απ τη σοβιετικού τυπου οικονομία που είχαμε
  όταν ξεφύγουμε απ το τεράστιο κράτος που διέλυσε τα πάντα, σαν αυτό που ονειρεύεται ο Αλέξης κι όλα τα μπάζα του υπαρκτού σοσιαλισμου που έχει μαζέψει στη σκέπη του
  και ποιοι είναι «αντιμνημονιακοι»; αυτοι που κλαψουριζαν όταν βγηκαμε στις αγορές
  είναι οι νεοι φίλοι του αριβίστα Αλέξη και της υπερφίαλης Δούρου
  οι βολεμένοι του «σοβιετικού» συστήματος, όλα τα λαμόγια που έχουν έξω τα χρήματα και παρακαλάνε για ένα μπάχαλο που θα μας γυρίσει στη δραχμή
  δειτε και το παρακάτω βιντεο απ τα δεκάδες που κυκλοφορουν στο διαδυκτυο να πάρετε μια γευση γνήσιου αριβίστα παραμυθατζη

Τα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί.

Αρέσει σε %d bloggers: