Μαΐ 27 2014

Με εντολή Στουρνάρα κόπηκε ο Ανασχηματισμός

samaras stournaras

Όλα δείχνουν ότι ο Σαμαρας διασώζει την θεση του ως πρωθυπουργός για την ώρα  κυρίως γιατί πετυχε τον Στουρναρα σε καλή μέρα :mrgreen:

Αν και δεν το ήθελε να γίνει τόσο φανερά, ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας έριξε άκυρο στο Σαμαρα.

Ο ίδιος συνεχίζει ακάθεκτος και διαψεύδει ότι θα φύγει από το υπουργείο και τη θέση του υπουργού Οικονομικών.

Σήμερα υπήρχαν διαρροές προς τα ΜΜΕ, που τον έφεραν να είναι έντονα δυσαρεστημένος από την κριτική που του ασκούν «γαλάζια» στελέχη, λόγω της ήττας της ΝΔ στις ευρωεκλογές από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Για τον λόγο αυτό, όπως και για την προετοιμασία των προαπαιτούμενων δράσεων για την εκταμίευση των δύο δόσεων που απομένουν, ύψους 1 δισ. ευρώ η καθεμία, έχουμε ακόμα και τώρα συνεχείς συσκέψεις στο υπουργείο Οικονομικών. Να θυμίσουμε ότι για να πάρει η κυβέρνηση τη δόση, θα πρέπει να αποδεσμευτούν τα λεφτά μέσα στον Ιούνιο και τον Ιούλιο, τα λεφτά. Οι προαπαιτούμενες αυτές δράσεις περιλαμβάνονται σε 12 νομοσχέδια που θα πρέπει να ψηφιστούν μέχρι το τέλος Ιουνίου.

Έτσι σύμφωνα με τις πληροφορίες, η απόφαση που τελικά θα  ληφθεί με εντολή Σαμαρα είναι να πραγματοποιηθεί μέσα στον Ιούνιο – οπωσδήποτε στο δεύτερο 15νθήμερο – ένας ευρύς ανασχηματισμός, ως προσπάθεια να δοθεί η εικόνα της ανανέωσης και της νέας αφετηρία της κυβέρνησης. Αν ολα πάνε καλά και ο ίδιος το δεχθεί μπορεί να αλλάξει και ο υπουργός των Οικονομικών, πάλι με εντολή Σαμαρά.

Ο υπουργός Οικονομικών «συνεχίζει κανονικά τη δουλειά του», πρόσθεσαν οι συνεργάτες του, ενώ, παράλληλα, γίνεται μεγάλη προετοιμασία και για τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα για την αξιολόγηση του Αυγούστου. Με αυτές τις δηλώσεις, οι συνεργάτες του Στουρνάρα διέψευσαν τις διαρροές  από το Μαξίμου σε μέσα ενημέρωσης, σύμφωνα με τις οποίες ο υπουργός φέρεται να είναι έντονα ενοχλημένος από την κριτική που του ασκούν στελέχη της ΝΔ.

«Κριτική, πάντα γίνεται, αλλά μερικές φορές είναι άδικη» είναι το σχόλιο που αποδίδεται στον Γιάννη Στουρνάρα από τους ίδιους συνεργάτες του, ενώ οι ίδιοι κύκλοι του οικονομικού επιτελείου ανέφεραν ότι ο Στουρνάρας φέρεται να υπενθυμίζει ότι εκλήθη στον θώκο του υπουργού Οικονομικών από τρία διαφορετικά κόμματα για να αναλάβει, στα πρόθυρα κατάρρευσης της οικονομίας, ένα καθήκον που ουδείς άλλος επιθυμούσε. Δεν μπορούν, λοιπόν, τώρα, προσθέτει, να του αποδίδουν άλλες ευθύνες όπως, για παράδειγμα, την πτώση της εκλογικής δύναμης.

Σοφόν το Σαφές κατά τα  λοιπά


Αρέσει σε %d bloggers: