Μαΐ 28 2014

Νέος πρόεδρος του ΣΕΒ ο Θ. Φέσσας

Με την εκλογή του κ. Θ. Φέσσα ως νέου προέδρου του ΣΕΒ στη θέση του Δ. Δασκαλόπουλου, ο οποίος ανακηρύχθηκε επίτιμος πρόεδρος του Συνδέσμου ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της πρωϊνής συνεδρίασης της γενικής συνέλευσης του Συνδέσμου.

«Αντί να περιγράφουμε προβλήματα, ας υλοποιούμε λύσεις» δήλωσε ο νεοεκλεγείς πρόεδρος του ΣΕΒ κατά την πρωινή ομιλία του και πρόσθεσε ότι ο Σύνδεσμος «θέλει να συνεισφέρει στη σύνθεση, συνεργασία και επίτευξη πρακτικών και μετρήσιμων αποτελεσμάτων και να αποτελέσει καταλύτη για τη διευκόλυνση των αναγκαίων αλλαγών και μεταρρυθμίσεων προς όφελος της επιχειρηματικότητας και της κοινωνίας».

Απευθυνόμενος δε προς τις επιχειρήσεις ο κ. Φέσσας ανέφερε πως η νοοτροπία «ο καθένας για το μαγαζάκι του» είναι ξεπερασμένη και καταδικασμένη στην αποτυχία καθώς η σημερινή πραγματικότητα επιβάλει συνεργασίες και συγχωνεύσεις, ενοποιήσεις, δικτυώσεις, επενδύσεις μεγαλύτερης κλίμακας και εξωστρέφεια.

Ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος του ΣΕΒ, Χάρης Κυριαζής, παρουσίασε τις προτεραιότητες του Συνδέσμου στις οποίες περιλαμβάνονται: χρηματοδότηση, φορολογία, ενέργεια, ρυθμιστικό περιβάλλον, αναπτυξιακός σχεδιασμός, ανθρώπινο δυναμικό, εξωστρέφεια, έρευνα και καινοτομία. Επίσης, η υιοθέτηση ολοκληρωμένης Βιομηχανικής Πολιτικής με αιχμή το κόστος ενέργειας, την εξωστρέφεια και την καινοτομία, ο αναπτυξιακός σχεδιασμός (νέο ΕΣΠΑ) και ο κοινωνικός διάλογος γύρω από όλα τα σημαντικά ζητήματα που απασχολούν τους εργοδότες και τους εργαζόμενους.

Τα μέλη του ΣΕΒ εξέλεξαν το πρωί και το νέο 20μελές ΔΣ του Συνδέσμου στο οποίο παραμένουν 15 επιχειρηματίες που μετείχαν και στην προηγούμενη σύνθεση. Πρόκειται για τους Χ. Κυριαζή (εκτελεστικός αντιπρόεδρος & πρόεδρος Εκτελεστικής Επιτροπής), Γ. Γιώτη, Σ. Θεοδωρόπουλο, Α. Καλλιτσάντση, Ν. Καραμούζη, Δ. Παπαλεξόπουλο (αντιπρόεδροι), Ε. Βιδάλη (γ. γραμματέας), Α. Μακρίδη (ταμίας) και Ε. Βασιλάκη, Χ. Κομνηνό, Σ. Κουνενάκη-Εφραίμογλου, Π. Κυριακόπουλο, Γ. Κωστόπουλο, Κ. Μαραγκό και Β. Φουρλή (μέλη).

Τα νέα μέλη είναι οι Θ. Φέσσας (QUEST Συμμετοχών) , Ε. Μυτιληναίος (όμιλος Μυτιληναίου), Κ. Κόκκαλης (ΙΝΤΡΑΚΟΜ), Γ. Κώτσαλος (INTERAMERICAN) και Π. Μαρινόπουλος (ΦΑΜΑΡ) που εξελέγησαν στη θέση της Σ. Δασκαλάκη- Μυτιληναίου και των Δ. Δασκαλόπουλου, Κ. Αντωνόπουλου, Ε. Δοντά, Δ. Λόη.


2 Σχόλια

  • RYaN on 28 Μαΐου 2014 at 23:51

  Φέσσας: Για να μην ξεβολευτούν λίγοι, πλήρωσαν οι πολλοί…

  Τους φτύνει ακόμα και ο ΣΕΒ …

   • RYaN on 28 Μαΐου 2014 at 23:57

   Και φυσικά το παράδοξο για την Ευρώπη φαινόμενο του ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα, οφείλεται σαφώς στο ότι η διαπλοκή έχει κάνει κατάληψη στο κέντρο και ανακυκλώνει τα ίδια πρόσωπα που πρωταγωνιστούν στην πολιτική ζωή εδώ και 30 χρόνια!

Τα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί.

Αρέσει σε %d bloggers: