Μαΐ 28 2014

Δεν ψήφισε η ΧΑ το νομοσχέδιο για την σεξουαλική κακοποίηση και εκμετάλλευση παιδιών

ΚΚΕ και ΧΑ  δήλωσαν «Παρών» .

Με τη θετική ψήφο πέντε κομμάτων, ψηφίστηκε επί της αρχής το νομοσχέδιο για την καταπολέμηση της σεξουαλικής κακοποίησης και εκμετάλλευσης παιδιών και για την παιδική πορνογραφία. Πηγαίνει στην Ολομέλεια της Βουλής την Πέμπτη 29 Μαΐου

  Με ευρύτατη συναίνεση (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, ΔΗΜΑΡ) ψηφίστηκε επί της αρχής το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για την καταπολέμηση της σεξουαλικής κακοποίησης και εκμετάλλευσης παιδιών και της παιδικής πορνογραφίας.

«Παρών» δήλωσαν η ΧΑ και το ΚΚΕ.

Όπως τόνισε ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου, ποινικοποιούνται μορφές σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών που διευκολύνονται με τη χρήση της τεχνολογίας πληροφοριών, όπως είναι η άγρα παιδιών για σεξουαλικούς λόγους μέσω κυρίως του Διαδικτύου και των κινητών τηλεφώνων στα οποία οι ανήλικοι έχουν διαρκώς αυξανόμενη πρόσβαση.

Επίσης θεσπίζεται το αξιόποινο των πράξεων που συνδέονται με τις πορνογραφικές παραστάσεις, υπό την έννοια της προορισμένης για ακροατήριο οργανωμένης απευθείας έκθεσης ανηλίκων είτε σε ζωντανή παράσταση είτε με τα σύγχρονα μέσα επικοινωνίας.

Ακόμη, επεκτείνονται τα μέτρα προστασίας των θυμάτων κατά τη διερεύνηση των εγκλημάτων και την ποινική διαδικασία και θεσπίζονται διατάξεις για παροχή αρωγής στα θύματα, για χορήγηση άδειας παραμονής και για δυνατότητα λήψης αποζημίωσης.

Οι εισηγητές του ΣΥΡΙΖΑ, Στ. Κοντονής, των ΑΝΕΛ, Μ. Χρυσοβελώνη, της ΔΗΜΑΡ Γιάννης Πανούσης, του ΚΚΕ, Λιάνα Κανέλλη διατύπωσαν παρατηρήσεις και επιφυλάξεις σε επιμέρους άρθρα του νομοσχεδίου, τα οποία θα συζητηθούν στη συνεδρίαση της Πέμπτης στην Ολομέλεια.

Στην παρέμβασή της η Λιάνα Κανέλλη, επισήμανε τις ελλείψεις του νομοσχεδίου και αναφέρθηκε στο «κενό» που θα καλύψουν ιδιωτικές εταιρείες και ΜΚΟ. Επίσης ανέφερε ότι δεν αρκεί καμία νομοθεσία, από τη στιγμή που υπάρχει η έννοια του κέρδους και η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, ενώ αναφέρθηκε και στην παιδική εργασία τόσο σε χώρες του τρίτου κόσμου, όσο και στις αναπτυσσόμενες.

Δείτε ΕΔΩ την ομιλία της κ. Κανέλλη για τις τροπολογίες.

Κείμενο απο:ΤΑ ΝΕΑ


1 Σχόλιο

    • varanus komodoensis on 31 Μαΐου 2014 at 17:31

    στην επικεφαλιδα ομως,απατεωνα παπαϊωαννου,δεν γραφεις οτι και το κκε δεν το ψηφισε…

Τα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί.

Αρέσει σε %d bloggers: