Μαΐ 31 2014

Μητσοτάκης: Πολιτική ανεντιμότητα η αλλαγή του εκλογικού νόμου όταν προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ

Ως πολιτική ανεντιμότητα χαρακτήρισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης την όποια προσπάθεια αλλαγής του εκλογικού νόμου, τη στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να προηγείται, με βάση τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών.

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης προστέθηκε στις φωνές που τάσσονται υπέρ του μπόνους των 50 εδρών για το πρώτο κόμμα, καθώς- όπως τόνισε- αυτό καθιστά ευκολότερο το σχηματισμό κυβέρνησης και κατά συνέπεια συμβάλλει στην πολιτική σταθερότητα, εν μέσω συνθηκών πολιτικού κατακερματισμού.

Παράλληλα, όπως είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στο MEGA, θα εμφανιζόταν ως στοιχείο πολιτικής ανεντιμότητας, αν η κυβέρνηση επιχειρούσε την αλλαγή του εκλογικού νόμου, τη στιγμή που- με βάση τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών- ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται να προηγείται.

Επιπλέον, ο κ. Μητσοτάκης αντιπρότεινε ότι η καλύτερη λύση στο ζήτημα του εκλογικού νόμου θα ήταν η μείωση του αριθμού των βουλευτών, ο κατακερματισμός των μεγάλων περιφερειών και η χρήση λίστας για την ανάδειξη των βουλευτών.

Πηγή: iefimerida.gr


1 Σχόλιο

    • RYaN on 31 Μαΐου 2014 at 21:50

    Αρχικά, δεν είχαν καταλάβει ότι αφορά στις μεθεπόμενες εκλογές. Όταν το κατάλαβαν, είπαν σαφώς όχι στο Βενιζέλο, που έχει λόγους να ανησυχεί και πέρα από τις επόμενες…

Τα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί.

Αρέσει σε %d bloggers: