Μαΐ 31 2014

Der Spiegel: Ο Κάμερον απείλησε με αποχώρηση από την ΕΕ αν βγει πρόεδρος ο Γιούνκερ

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας απείλησε για ενδεχόμενη έξοδο της χώρας του από την Ευρωπαϊκή Ένωση εάν ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ διοριστεί πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, γράφει το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel.

Επικαλούμενο «πηγές που πρόσκεινται στους συμμετέχοντες» στη Σύνοδο Κορυφής της περασμένης Τρίτης στις Βρυξέλλες, το περιοδικό αναφέρει ότι ο Τζέιμς Κάμερον επισήμανε στην καγκελάριο της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ ότι η επιλογή του Γιούνκερ «θα αποσταθεροποιήσει σε τέτοιο βαθμό την κυβέρνησή του που ένα δημοψήφισμα για την έξοδο της χώρας του από την ΕΕ θα έπρεπε να προωθηθεί».

Φέρεται ακόμα να είπε ότι οι πιθανότητες της επικράτησης του «όχι» στο ερώτημα της παραμονής της Βρετανίας στην ΕΕ θα αυξάνονταν.

«Μια προσωπικότητα της δεκαετίας του ’80 δε μπορεί να επιλύσει τα προβλήματα των πέντε επόμενων ετών» φέρεται να δήλωσε ο Κάμερον σχετικά με τον Γιούνκερ, πρώην πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου.


1 Σχόλιο

    • RYaN on 31 Μαΐου 2014 at 22:42

    Είναι σαφές από τη Συνθήκη της Λισαβόνας ότι ο Πρόεδρος της Ευρ.Επιτροπής πρέπει να εκλεγεί μεταξύ υποψηφίων από το νέο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και όχι να επικυρωθεί (όπως παλαιότερα) το πρόσωπο που θα επιλέξει το Συμβούλιο των Αρχηγών.
    Αν συμβεί κάτι τέτοιο, να έχετε υπόψη ότι η συνθήκη της Λισαβόνας έχει κυρωθεί με νόμο από την ελληνική βουλή και τυχόν παραβίασή της θα καθιστά ΠΑΡΑΝΟΜΗ την ηγεσία της ευρωπαϊκής επιτροπής.
    Φυσικά, το ότι υπήρξαν 5 υποψήφιοι που έκαναν τόσο προεκλογικό αγώνα, τόσα debates και τόσες διαφημίσεις παντού, θα πρέπει να δημιουργήσει την υποψία ότι κάτι πολύ παράνομο συμβαίνει ακόμα και στον πιο ανενημέρωτο πολίτη περί των ευρωπαϊκών θεμάτων.

Τα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί.

Αρέσει σε %d bloggers: