Ιούν 06 2014

Σκουρλέτης: Αν μας το ζητήσει η κυβέρνηση, θα κάνουμε προτάσεις για Επίτροπο και ΤτΕ

Την προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ  να παιξει το ρόλο της εποικοδομητικής  αντιπολίτευσης προς την κυβέρνηση ξεδίπλωσε  ο Πάνος Σκουρλέτης, λέγοντας ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα ανταποκριθεί αν η κυβέρνηση του ζητήσει προτάσεις για το ποιος θα είναι ο νέος εκπρόσωπος της Ελλάδας στην Κομισιόν αλλά και για τον νέο διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας.

«Αν κληθούμε από την κυβέρνηση να πάρουμε θέση για το θέμα του Επιτρόπου στην ΕΕ αλλά και για την θέση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος θα καταθέσουμε για τις συγκεκριμένες θέσεις της προτάσεις μας», τόνισε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας, την Παρασκευή, στην πρωινή εκπομπή του Mega.

Ο εκπρόσωπος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης άφησε αιχμές κατά της κυβέρνησης, λέγοντας πως «περιμέναμε από την κυβέρνηση να καλέσει τα κόμματα για την θέση του διοικητή της ΤτΕ».

Ξεκαθάρισε όμως ότι παρά τη διάθεση συνεργασίας για τον Έλληνα Επίτροπο και τον διάδοχο του Γιώργου Προβόπουλου στην Τράπεζα της Ελλάδος, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει την ίδια θέση και όσον αφορά στο θέμα της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας. Εκεί, όπως είπε, «είναι άλλη η θέση μας».

«Δεν αρνούμαι την ανάγκη συναινέσεων για το θέμα της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας. Ο ΠτΔ προκύπτει από την Βουλή αλλά οι συσχετισμοί δεν είναι πραγματικοί», επεσήμανε ο κ. Σκουρλέτης.

Απευθυνόμενος στον Γιάννη Μιχελάκη του είπε: «Εχετε για εταίρο ένα κόμμα το οποίο είχε 12% και τώρα έχει φτάσει 8% και πήρε λεφτά όταν ήταν 44%». «Λεγόταν ΠΑΣΟΚ, λέγεται ΕΛΙΑ και αλλάζει όνομα για να γλυτώσει τα χρέη στις τράπεζες», σημείωσε.


6 Σχόλια

Μεταπήδηση στη φόρμα σχολίων

  • RYaN on 7 Ιουνίου 2014 at 00:27

  H Ντόρα για το πόστο της Κάθριν Αστον στην ΕΕ ?

  • pap-net on 7 Ιουνίου 2014 at 00:36
   Author

  ούτε μια στο εκατομμύριο

   • RYaN on 7 Ιουνίου 2014 at 00:58

   Να το πάρει, ή να το προσπαθήσει?
   Πάντως το «για το πόστο» σημαίνει ότι είναι αρκετά πιθανό να το προσπαθήσει.

    • RYaN on 15 Ιουνίου 2014 at 01:22

     • pap-net on 15 Ιουνίου 2014 at 12:01
      Author

     Υποχώρησε ο Σαμάρας; 🙂

     Τι δούλεμα πέφτει

      • RYaN on 15 Ιουνίου 2014 at 13:13

      Θα πρέπει να εξηγήσω στο αναγνωστικό κοινό ότι η θέση του Επιτρόπου Εξωτερικών της ΕΕ δεν είναι όπως οι υπόλοιπες θέσεις επιτρόπων. Είναι αντίστοιχη του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, που κατέχει ο βαν Ρομπάι, και έχει προβλεφθεί από τη συνθήκη της Λισαβόνας. Δηλαδή δεν πρόκειται για τον επίτροπο που προτείνει το κάθε κράτος, αλλά για μία θέση πανευρωπαϊκής εμβέλειας.
      Το παζάρι της υποστήριξης από το Σαμαρά σε μία τέτοια ελληνική διεκδίκηση, από την οποία δε χάνει το δικαίωμα να προτείνει και κάποιον άλλο Έλληνα/-ίδα για κάποια άλλη θέση επιτρόπου, ήταν προφανώς απαράδεκτο.

Τα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί.

Αρέσει σε %d bloggers: