Ιούν 18 2014

Ο Μιχάλης Ταμήλος ορίστηκε νέος Γ.Γ. Εσόδων στη θέση του Θεοχάρη

Ο Μιχάλης Ταμήλος αναλαμβάνει τα καθήκοντά του, στη θέση του Χάρη Θεοχάρη, στη Γενική Γραματεία Εσόδων και είναι έτοιμος να συναντήσει τους δανειστές

Στον γνωστό βουλευτή Τρικάλων κατέληξαν τελικά οι δύο εταίροι της κυβέρνησης, για την κρίσιμη θέση του νέου Γενικού Γραμματέα Εσόδων, ύστερα από έκτακτη (και φυσικά κρίσιμη!) σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου

Ο Μιχάλης Ταμήλος αναλαμβάνει τα καθήκοντά του, στη θέση του Χάρη Θεοχάρη, στη Γενική Γραματεία Εσόδων και είναι έτοιμος να συναντήσει τους δανειστές.

Πρόσωπο έκπληξη, επιφύλασσε τελικά ο πρωθυπουργός για την «ηλεκτρική καρέκλα» του υπουργείου Οικονομικών, που χήρεψε μετά την οικειοθελή εκπαραθύρωση του Χάρη Θεοχάρη.

Ο Μιχάλης Ταμήλος, είναι ένα ακόμα πρόσωπο στην κυβέρνηση που προέρχεται από τη λεγόμενη «λαϊκή δεξιά», σύμφωνα με έγκυρους πολιτικούς αναλυτές αποτελεί την «απάντηση» του Αντώνη Σαμαρά στον «αντιμνημονιακό» Ανδρέα Λοβέρδο, ώστε η Νέα Δημοκρατία να μην υστερεί ως προς το «αντιμνημονιακό» της προφιλ.

Ο ίδιος ο πρωθυπουργός, αμέσως μετά την ανακοίνωση του νέου Γ.Γ. Εσόδων, τον χαρακτήρισε «σύγχρονο και δυναμικό πολιτικό, που εγγυάται τη σταθερότητα και ο οποίος θα συνεχίσει με τον ίδιο ζήλο τις μεταρρυθμίσεις για να βγει η χώρα μας οριστικά από την κρίση και να οδηγηθεί στον δρόμο της ανάπτυξης».

Από την πλευρά του, ο κ. Βενιζέλος, μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ, τόνισε ότι «όποιος κρίνει με αρνητικό πρόσημο την τον διορισμό Ταμήλου, υπονομεύει τη σταθερότητα και παίζει με τις θυσίες του ελληνικού λαού».

Επίσης τους ζήτησε να κάνουν τα στραβά μάτια, γιατί στη συνέχεια είναι σειρά του να διορίσει κάποιον σε σημαντική θέση. Τέλος, υπεραμύνθηκε της επιλογής του Ανδρέα Λοβέρδου, ο οποίος με τις δηλώσεις του ενισχύει το αντιμνημονιακό προφιλ της Δημοκρατικής Παράταξης -δηλαδή του ΠΑΣΟΚ- και υπενθύμισε ότι όποιος δεν στηρίζει τον Μιχάλη Ταμήλο, είναι σα να παραδίδει τη χώρα στους υπερασπιστές του Σάββα Ξηρού.

Από την πλευρά του, πάντως, ο κ. Ταμήλος απέφυγε να κάνει επίσημες δηλώσεις, αλλά έκανε μόνο μία ερώτηση: «Πόσα θα παίρνω;»

(Σημείωση: Το κείμενο αυτό και η φωτογραφία που το συνοδεύει, αποτελούν προϊόν επινόησης με στόχο τη σάτιρα και σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Καταναλώστε τα υπεύθυνα)

Moufanet Νίκος Ζαχαριάδης


Αρέσει σε %d bloggers: