Ιούν 21 2014

Liberation: «Η Ελλάδα ξεπουλάει τα πάντα, όμως το πρόγραμμα δεν προχωράει»

Γίνεται αναφορά και για την απόφαση του ΣτΕ για την ΕΥΔΑΠ
Liberation: «Η Ελλάδα πουλάει τα πάντα, όμως το πρόγραμμα δεν προχωράει»

Για «εντυπωσιακή λίστα του ΤΑΙΠΕΔ» κάνει λόγο η γαλλική εφημερίδα – Στο επίκεντρο η υπόθεση της ΕΥΑΘ

Σε δισέλιδο αφιέρωμα με τίτλο «Η Ελλάδα πουλά τα πάντα, οι Ελληνες στον αέρα», η Liberation ασχολείται σήμερα με το ελληνικό πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων σημειώνοντας πως η Ελλάδα «πουλάει ό,τι μπορεί για να ελαφρώσει το χρέος εξαιτίας των αναρίθμητων απαιτήσεων των πιστωτών της». Ωστόσο προσθέτει ότι το πρόγραμμα προς το παρόν δεν προχωρά, «εξαιτίας καθυστερήσεων ή αποτυχιών, ενώ παράλληλα φουσκώνει η αντίδραση του κοινού».

Σύμφωνα με τη Liberation, στο επίκεντρο αυτή την εποχή βρίσκεται η Θεσσαλονίκη, για την πώληση της εταιρείας ύδρευσης, ΕΥΑΘ, αλλά και του λιμανιού της, για το οποίο ενδιαφέρονται οκτώ ξένοι επενδυτές, Ευρωπαίοι (μεταξύ τους η γαλλική Suez), Ασιάτες και από τα Εμιράτα. Στο άρθρο γίνεται αναφορά και για την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για την ΕΥΔΑΠ, αλλά και τις επιπτώσεις που αυτή έχει στην υπόθεση της ιδιωτικοποίησης της ΕΥΑΘ, με τον πρόεδρο του σωματείου των εργαζομένων της ΕΥΑΘ, Γιώργο Αρχοντόπουλο, να δηλώνει πως «εφόσον βάσει της απόφασης, η πώληση της ΕΥΔΑΠ στην Αθήνα είναι αντίθετη με το Σύνταγμα, δεν μπορεί να ισχύσει κάτι διαφορετικό για τη Θεσσαλονίκη». Αλλά και ο Κωνσταντίνος Μανιατόπουλος, επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ, αναγνωρίζει ότι «είναι δύσκολο να συνεχίσει η διαδικασία για την ΕΥΑΘ χωρίς να ληφθεί υπόψη η απόφαση για την ΕΥΔΑΠ».

Στο δημοσίευμα της Liberation γίνεται αναφορά στην «εντυπωσιακή λίστα του ΤΑΙΠΕΔ με τα περιουσιακά στοιχεία του Δημοσίου που είναι προς πώληση: 38 αεροδρόμια, ΔΕΗ, ιαματικά λουτρά, 700 χλμ αυτοκινητοδρόμων, 100 λιμάνια, ξενοδοχεία, ένα κάστρο και 2000 τμ γη στην Κέρκυρα, εκατοντάδες στρέμματα μπροστά στη θάλασσα…».

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr 


Αρέσει σε %d bloggers: