Ιούν 23 2014

Η Ζούγκλα, ο Μπένος και ο Γαβριήλ

Πριν από ένδεκα χρόνια ο Σταύρος Μπένος, βουλευτής Β’ Αθηνών και υφυπουργός Εσωτερικών, είχε βρεθεί στο στόχαστρο της Ζούγκλας. Σε ένα δήθεν ρεπορτάζ, όπου περίσσευαν οι κραυγές της Τσίτα και τα κρωξίματα του παπαγάλου, ο Μπένος παρουσιαζόταν ως διαπλεκόμενος με εργολάβους, οι οποίοι του έδιναν άλλος μια μάντρα για να κρεμάσει πανό, ένας δεύτερος ένα ξενοίκιαστο μαγαζί για εκλογικό κέντρο και ένας τρίτος καραμέλες για τους επισκέπτες. Όμως στην Τσίτα οι καραμέλες μύριζαν σαν φρουτάκια από κουλοχέρηδες. Σηκώνει το τηλέφωνο ο Μπένος να παρέμβει, κατά πως λένε στην Τιβί, του λένε κάτι ακατάληπτα και η πίεση από τη φούρκα πήγε στο 50. Σαν να μην έφτανε αυτό, την άλλη μέρα το πρωί «ντριν» στο τριψήφιο. Ήταν ο Θέμελης, από του Μαξίμου.
«Το είδες;»
«Φυσικά το είδα. Εγώ, όπως ξέρεις, δεν τα βλέπω αυτά, αρρωσταίνω. Ούτε ο αφεντικός μου (έτσι αποκαλούσε σε τρίτους, του στενού κύκλου, τον Σημίτη) τα βλέπει, αλλά του τα προφτάσανε…»
«Νίκο, το και το» απαντάει ο Μπένος. «Βγάζω και ανακοίνωση και θα του την τρίψω στη μούρη. Έπαιρνα τηλέφωνο χτες, στην εκπομπή, δε με βγάλανε, μου είπανε να με βγάλουνε στην επόμενη.».
«Τι, θα βγεις με όλους αυτούς τους καραγκιόζηδες;» έμεινε με την απορία ο Θέμελης.

Ο Μπένος επέμεινε ότι θα πάει στην εκπομπή «και θα τον κάνω του αλατιού». Όταν οριστικοποιήθηκε η συμμετοχή έπεσε και δεύτερο τηλέφωνο από του Μαξίμου. «Σταύρο, μην πας. Μην τους νομιμοποιούμε. Δεν υπάρχει κανένα θέμα. Ο «μέσα» λέει, άλλους δυο να είχαμε σα τον Μπένο δε φοβόμαστε κανέναν. Έπειτα, είναι και ζήτημα αισθητικής». Ο Καλαματιανός ήταν αμετάπειστος. «Η αξιοπρέπειά μου και η αισθητική μου, μου επιβάλλουν να πάω και να τους το κάνω καλοκαιρινό. Με τον δικό μου τρόπο. Με αποδείξεις. Με χαμόγελο που σφάζει». Το Μαξίμου επέμεινε και ο Μπένος το ίδιο. Πήγε με τα χαρτιά του, το μολυβάκι του και το χαμόγελο. Τους έκανε τ´ αλατιού.

Ύστερα από δυο εβδομάδες ο Σημίτης έκανε τον τελευταίο του ανασχηματισμό. Ο Μπένος εκτός! Ψάχναμε να βρούμε τον λόγο, αλλά δεν τον βρίσκαμε. Επιτέλους, αν είχε γίνει κάτι στο δημόσιο, αυτό ήταν τα ΚΕΠ και πατέρας των ΚΕΠ ήταν ο Μπένος. Στο τότε Μαξίμου έλεγαν ότι ο Σημίτης δεν του συγχώρησε ότι πήγε στη Ζούγκλα, έστω και αν πηγαίνοντας εκεί έφερε τα πάνω-κάτω. «Δεν τους νομιμοποιούμε αυτούς».
Αυτά συνέβαιναν 11 χρόνια πριν. Από τότε μετράμε νομιμοποιητές της Ζούγκλας κι είναι ο κατάλογος μακρύς. Ψάχνουμε Μπένους, αλλά δεν βρίσκουμε, καταγράφουμε σιωπές και μισόλογα στον εκβιασμό του Γαβριήλ Σακελλαρίδη. Πώς είπατε; Σημεία των καιρών; Σημεία και τέρατα.

πηγη___

1 Σχόλιο

  • Ισόνομος πολίτης on 24 Ιουνίου 2014 at 09:36

  Ότι έγραψα εδώ τα επανα -προσυπογράφω κατά 200%!!!!!!!!!!!!
  http://papaioannou-giannis.net/2014/06/17/%CE%B3-%CF%83%CE%B1%CE%BA%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%B1%CF%81%CE%AF%CE%B4%CE%B7%CF%82-%CF%83%CF%87%CE%B5%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CF%83%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%B7-%CE%B5%CF%80%CE%AF%CE%B8%CE%B5%CF%83%CE%B7-%CF%80/#comments
  Ο «Ζούγλας» έγραψε και είπε τα ίδια σχεδόν με εκείνα που κοροϊδευτικά διατυμπανίζει δώθε εκείθε ο «τοις πάσι» γνωστός Χ.Ατης…. Κασιδιάρης…
  Άργησα αλλά επί τέλους το συνειδητοποίησα:
  Ο φασισμός είναι Λερναία Ύδρα με τα «χίλια δέκα πρόσωπα».
  Περίεργοι καιροί που δεν ξέρεις από πού να φυλαχτείς και από πού θα σούρθει…
  Κρατείστε την εμπιστοσύνη σας σαν ακριβό φυλαχτό και μη την δείχνετε σε πολλούς «δήθεν» ακόμη και αν «γράφουν», «λένε»….. ή «παριστάνουν…»
  Φυλαχτείτε…..

Τα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί.

Αρέσει σε %d bloggers: