Ιούν 30 2014

Φραγκίσκος: Ο χριστιανισμός πρόλαβε τον κομμουνισμό κατά 20 αιώνες…

Ο Πάπας Φραγκίσκος, που συχνά του έχουν «καταλογιστεί» μαρξιστικές θέσεις επειδή με δηλώσεις του καταφέρεται κατά του καπιταλισμού, δήλωσε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Il Messaggero» ότι «οι κομμουνιστές έκλεψαν τη σημαία του χριστιανισμού».

Οπως εξήγησε, «η σημαία των φτωχών είναι χριστιανική, αφού η φτώχεια και η στήριξη των ασθενών και των αδυνάμων βρίσκεται στο επίκεντρο του Ευαγγελίου». Γελώντας μάλιστα πρόσθεσε ότι «οι κομμουνιστές λένε ότι αυτό είναι κομμουνισμός. Βεβαίως, αλλά με καθυστέρηση 20 αιώνων. Οπότε, όταν μιλούν, μπορεί κανείς να τους εκλάβει ως χριστιανούς». Χθες, με την ευκαιρία της γιορτής των Αγίων Πέτρου και Παύλου, που είναι οι πολιούχοι της Ρώμης, ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας συναντήθηκε με αντιπροσωπεία του Οικουμενικού Πατριαρχείου και στη συνέχεια δήλωσε ότι «έχουμε όλοι ανάγκη να είμαστε ανοικτοί προς τη δράση του Αγίου Πνεύματος».

Ο Ποντίφικας είχε ακυρώσει την Παρασκευή προγραμματισμένη επίσκεψη σε καθολικό νοσοκομείο της Ρώμης, λόγω υπερβολικής κόπωσης, κάτι που σχολιάστηκε κι έδωσε στη συνέχεια αφορμή για καθησυχαστικές δηλώσεις από εκπρόσωπο του Βατικανού.

(ΠΗΓΕΣ: MESSAGGERO-REUTERS-ΑΠΕ)

Κ.ΤΖ.


Αρέσει σε %d bloggers: