Ιούλ 01 2014

Παραμένει στο χώρο του ΠΑΣΟΚ το ποτάμι!

Στο χώρο του ΠΑΣΟΚ

«Ο λαός θα πρέπει να επιλέξει κάποιον με ευρωπαϊκή λογική, ανθρωπιστική λογική και που θα «ισορροπήσει είτε τις ακρότητες της ΝΔ, είτε τις ακρότητες του ΣΥΡΙΖΑ».  Αυτή είναι μεχρι στιγμής η  πρώτη φράση που μοιάζει με πολιτική  τοποθέτηση που είναι σαφώς στο χώρο που κινείται το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ.

«Αν το Ποτάμι ήθελε, θα είχε ήδη παρουσία μέσα στη Βουλή και μάλιστα με περισσότερους από δύο ή τρεις βουλευτές» τόνισε ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Θεοδωράκης: Να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας με την τρέχουσα σύνθεση της Βουλής

Την ανάγκη να υπάρξει συνεννόηση, προκειμένου η Βουλή με την τρέχουσα σύνθεσή της να εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας εξέφρασε σήμερα Τρίτη ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, τασσόμενος κατά της προκήρυξης πρόωρων εκλογών.

Είπε μάλιστα πως αν και οι δημοσκόποι εκτιμούν ότι συμφέρει το Ποτάμι να γίνουν εκλογές άμεσα, ο ίδιος είναι θεσμικός «όπως και η πλειοψηφία του ελληνικού λαού».

«Αν το Ποτάμι ήθελε, θα είχε ήδη παρουσία μέσα στη Βουλή και μάλιστα με περισσότερους από δύο ή τρεις βουλευτές» τόνισε επίσης ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Πρόσθεσε πως «δεν θα ήταν ηθικά πρέπον ένα κόμμα που δεν έχει κατέβει στις εκλογές να έχει βουλευτές».

Απαντώντας σε ερώτηση αν θεωρεί «δικούς του» τον ανεξάρτητο βουλευτή Πέτρο Τατσόπουλο και το βουλευτή της ΔΗΜΑΡ, Γρηγόρη Ψαριανό, σημείωσε πως «ο καθένας έχει τη δική του πολιτική ευθύνη».

Αναφορικά με το ζήτημα των κυβερνητικών συμμαχιών, ο κ. Θεοδωράκης είπε πως ο ίδιος ο ελληνικός λαός θα τις καθορίσει με την ψήφο του.

«Ο λαός θα πρέπει να επιλέξει κάποιον με ευρωπαϊκή λογική, ανθρωπιστική λογική και που θα «ισορροπήσει είτε τις ακρότητες της ΝΔ. είτε τις ακρότητες του ΣΥΡΙΖΑ» σημείωσε.

Ο κ. Θεοδωράκης υπογράμμισε πως στο κόμμα του δε «λιγουρεύονται» καρέκλες και δεν θα κάνουν συζητήσεις κάτω από τα τραπέζια, αντίθετα οι συνεργασίες θα κριθούν με βάση τις τοποθετήσεις των κομμάτων στις συγκεκριμένες απόψεις και προτεραιότητες που θα δημοσιοποιήσει το ποτάμι την προεκλογική περίοδο.


Αρέσει σε %d bloggers: