Ιούλ 01 2014

ΠΟΥ: Στους 467 οι νεκροί από τον ιό Έμπολα στην Αφρική

Συναγερμός από τον διεθνή οργανισμό
Μέσα σε μια εβδομάδα ο αριθμός των θανάτων αυξήθηκε κατά 17% και των κρουσμάτων κατά 20%

Σε 467 ανέρχονται πλέον οι νεκροί από την επιδημία του ιού Έμπολα που πλήττει τη Γουινέα, τη Λιβερία και τη Σιέρα Λεόνε ανακοίνωσε την Τρίτη ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ).

Τα στοιχεία περιλαμβάνουν επιβεβαιωμένα, πιθανά και ύποπτα κρούσματα του θανατηφόρου ιού.

Σε προηγούμενη ενημέρωσή του την 23η Ιουνίου, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας υπολόγιζε τον αριθμό των νεκρών από τον Έμπολα σε 399 επί ενός συνόλου 635 κρουσμάτων.

Το ξέσπασμα του Έμπολα είναι ήδη το ευρύτερο και πιο φονικό από ποτέ, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Η αύξηση 17% στους θανάτους από τον ιό και 20% στα κρούσματα μέσα σε μόλις μια εβδομάδα κάνει πιο επείγουσα την έκτακτη συνάντηση των 11 υπουργών Υγείας των χωρών της Δυτικής Αφρικής στην Άκρα της Γκάνας, την Τετάρτη και την Πέμπτη. Η συνάντηση έχει στόχο να υπάρξει συντονισμός σε περιφερειακό επίπεδο στις προσπάθειες για τον περιορισμό του Έμπολα.

Ο ΠΟΥ ανέφερε στην ανακοίνωσή του ότι τρεις είναι οι κύριοι παράγοντες που συμβάλλουν στην εξάπλωση της νόσου. Οι ταφές των θυμάτων βάσει των ηθών και των εθίμων των αγροτικών κοινοτήτων, το γεγονός πως οι περιοχές γύρω από τις πρωτεύουσες της Γουινέας και της Λιβερίας είναι ιδιαίτερα πυκνοκατοικημένες, καθώς και οι εμπορικές και κοινωνικές δραστηριότητες κατά μήκος των συνόρων των τριών χωρών.

«Ο περιορισμός αυτής της επιδημίας απαιτεί μια ισχυρή αντίδραση», συντονισμένη και ιδίως στις περιοχές των συνόρων, τόνισε ο ΠΟΥ.


Αρέσει σε %d bloggers: