Ιούλ 02 2014

Μας αντιπαθούν οι πολιτικοί και μας το δείχνουν με κάθε ευκαιρία!

ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ-ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ

(Μια  διαχρονική σύγκρουση)

Γράφει ο Χαράλαμπος Τζιγκουνάκης

Αντιγος ε.α

Ανέκαθεν μεγάλοι πολιτικοί διαχρονικά από την αρχαιότητα μέχρι τους σύγχρονους και από τον Τσόρτσιλ μέχρι τον Μάο, μα και θεωρητικοί του πόλεμου και μεγάλοι στρατηγοί  που ασχολήθηκαν και με την πολιτική έχουν εκφράσει τη στενή σινάφια των δυο εννοιών δηλαδή του πόλεμου και της πολιτικής.

Δεν είναι τυχαίο ότι πολύ συχνά μάλιστα παρατηρούμε το φαινόμενο της μεταπήδησης είτε με ομαλό τρόπο (εκλογές) είτε με βίαιο τρόπο (πραξικόπημα) της μεταπήδησης  η της απλής απασχόλησης  στρατιωτικών με την πολιτική.

Στη χώρα μας μάλιστα λόγω της συχνής εμπλοκής των στρατιωτικών με την πολιτική και τη της μη εισέτι δημιουργίας δημοκρατικής παράδοσης, δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι δεν έχουν περάσει  ούτε 50 χρόνια από την τελευταία άμεση εμπλοκή του στρατού με το καθεστώς της δικτατορίας της 21 Απριλίου που δημιούργησε.

Σήμερα μπορούμε να πούμε με νηφαλιότητα ότι σαν σώμα Ελλήνων αξιωματικών  βιώνουμε  τις συνέπειες  αυτής της εμπλοκής αφού ακόμη είναι σε δράση και εν ζωή πολιτικοί που έχουν βιώσει έντονα, είτε οι ίδιοι είτε ο ευρύτερος οικογενειακό τους περίγυρος τις επιδράσεις αυτής της εμπλοκής..

Ειδικά  συγκρίνοντας σήμερα την συμπεριφορά, το ήθος, τις γνώσεις αλλά και την εμπειρία στη ζωή γενικότερα μπορούμε να πούμε  ότι  μας απεχθάνονται και προσπαθούν να μας μειώσουν σε κάθε ευκαιρία,  και δεν εννοώ την οικονομική μόνο. Τι ένστολους δεν μας έχουν πει, τι αυτιστικούς και γω δεν ξέρω πόσες φορές έχουν συμβεί τέτοια απαράδεκτα λεκτικά  φαινόμενα. Το κερασάκι στην τούρτα ήταν  η πλήρη φτωχοποίηση μας που κατά παράνομο και προκλητικό τρόπο μας επέβαλαν. Όλοι γνωρίζομε ότι στο σύνολο των δημοσίων υπαλλήλων επιβλήθηκαν μειώσεις και περικοπές. Στους στρατιωτικούς δεν είναι τυχαίο ότι επεβλήθησαν διπλάσιες συγκριτικά με σκοπό να μας εξαθλιώσουν και στο οικονομικό-κοινωνικό επίπεδο. Δεν είναι τυχαίο αυτό και απλά εντάσσεται στη νοοτροπία που ανέφερα.

Η εφαρμογή της περιοριστικής πολιτικής του μνημονίου επιβλήθηκε παντού. Στους στρατιωτικους επιβλήθηκε διπλά. Η εφαρμογή της πολιτικής του μνημονίου έδωσε την χρυσή ευκαιρία που περίμεναν πολλά χρόνια για να μας διαλύσουν και να μας μεταφέρουν οριστικά στο περιθώριο. Σταδιακά και με περίσσεια επιμέλεια είχαν ασχοληθεί με την εξαθλίωση μας. Από την αποσύνδεση του μισθού του αρχηγού  ΓΕΕΘΑ με του προέδρου του Αρείου Πάγου, έχομε φτάσει οργανωμένα και σταδιακά σήμερα ο αρχιστρατηγος σήμερα της χώρας μας να παίρνει λιγότερα από ένα υπάλληλο μέσης εκπαίδευσης της Βουλής..

Για φανταστείτε την κατάντια μας.

Μας αντιπαθούν οι πολιτικοί και τα κόμματα εξουσίας και το δείχνουν με κάθε ευκαιρία,  κοινώς  δεν μας θέλουν στα πόδια των..Μας απεχθάνονται και για ένα άλλο πολύ σοβαρό λόγο, είναι ότι τους χαλάμε την «πιάτσα» που έχουν επιβάλει.

Είμαστε οι μόνοι που δεν είμαστε ανεπάγγελτοι και έχομε βιώσει τη διοίκηση και το managment από νεαροί….

Ξέρουμε πως να δώσουμε μια εντολή μια οδηγία και να επιβλέψουμε να γίνει πράξη..αυτονόητα πράγματα δηλαδή στη διοίκηση που τα ‘χουμε βιώσει επαναλαμβάνω από νεαρά ηλικία, ενώ αυτοί οι πολιτικοί τα αγνοούν… να μου πει κάποιος ποιος πολίτης που θα είχε μια μικρή έστω επιχείρηση περιπτέρου θα έβαζε διαχειριστή και θα εμπιστευόταν ένα από αυτούς?

Κι όμως οχι μόνο τους ορίζουμε διαχειριστές του δημόσιου πλούτου αλλά σε αυτούς αφήνομε το μέλλον των παιδιών μας ψηφίζοντας τους… Ο τελευταίος αξιωματικός της επετηρίδας μπορεί και γνωρίζει να διοικήσει και να επιβλέψει πολλά περισσότερα από αυτούς τους μεγαλοσχημους που εμφανίζονται με τους βαρύγδουπους τίτλους είτε Γενικού,υφυπουργού υπουργού και πρωθυπουργού ακόμη.

Σήμερα γινόμαστε μάρτυρες μια ιλαροτραγωδίας που συνεχίζετε με αμείωτο ρυθμό. Αν και η δικαιοσύνη είδε το άδικο και το αυθαίρετο της πτωχοποιησης μας και εξέδωσε μια απόφαση, έκτοτε εχει εμφανιστεί ένα ατελείωτο γαϊτανάκι δηλώσεων και αντιδηλωσεων, παρασκηνίων και διαβουλευσεων με αποκλειστικό σκοπό την παράκαμψη η την νόθευση της δικαστικής απόφασης.

Η εκδικητικότητα και το μένος εναντίον  των στρατιωτικών συνεχίζεται..

Μονο να γνωρίζουν οι αποφασιζοντες ότι στη Φύση υπάρχει το αξίωμα της δράσης και της αντίδρασης. Και δυστυχώς η αντίδραση δεν είναι πάντα ελεγχόμενη και κατευθυνομενη  και όπως μας βολεύει.

Με εκτίμηση

Χαράλαμπος Τζιγκουνάκης

Αντιγος ε.α

2109426795-6972828353


3 Σχόλια

  • Παπαδακης on 4 Ιουλίου 2014 at 02:08

  Σας αντιπαθούν αυτοί που υποστηρίζετε ψηφίζετε και γλείφετε!!!!

   • PAKIS on 5 Ιουλίου 2014 at 20:07

   ΦΙΛΕ ΚΙ ΑΥΤΟΙ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΙΓΑ-ΣΙΓΑ ΣΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ. ΚΑΠΟΤΕ ΟΛΟΙ ΞΥΠΝΟΥΝ….

  • Astrexas on 4 Ιουλίου 2014 at 16:36

Τα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί.

Αρέσει σε %d bloggers: