Ιούλ 05 2014

Παράνομη κρίθηκε η απεργία της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ

Παράνομη κρίθηκε η απεργία της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ ΕΤΟΙΜΗ ΓΙΑ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Παράνομη κρίθηκε τελικώς η απεργία της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ από το Πρωτοδικείο Αθηνών, ύστερα από την προσφυγή που είχε καταθέσει η διοίκηση της εταιρείας. Το δικαστήριο κήρυξε παράλληλα καταχρηστικά κάποια από τα αιτήματα της κινητοποίησης.

Η ΔΕΗ «αναμένει την πλήρη συμμόρφωση προς τη δικαστική απόφαση» αναφέρει σε ανακοίνωση η επιχείρηση, που εκδόθηκε αμέσως μόλις έγινε γνωστή η δικαστική απόφαση.

Σε ετοιμότητα έχει τεθεί το Εθνικό Τυπογραφείο, καθώς η κυβέρνηση έχει σκοπό να προχωρήσει στην επιστράτευση των απεργών, δίνοντας, πάντως, περιθώριο λίγων ωρών προκειμένου να πάρουν τις αποφάσεις τους.

Με απόφαση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκου Μητσοτάκη, που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ, εγκρίνεται η λειτουργία του Εθνικού Τυπογραφείου το Σάββατο και την Κυριακή για υπηρεσιακούς λόγους, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται.

Εάν απεργοί της ΓΕΝΟΠ δεν συμμορφωθούν με την δικαστική απόφαση, τότε θα δοθεί εντολή να αρχίσει η έκδοση των φύλλων πορείας, όπως προβλέπεται στο νόμο για την επίταξη των υπηρεσιών τους και των εγκαταστάσεων της ΔΕΗ για λόγους δημοσίου συμφέροντος.

Η κυβέρνηση έχει κάνει γνωστό ότι θα προχωρήσει στο επόμενο βήμα της επιστράτευσης, καθώς δεν επιθυμεί να παραταθούν, πόσο μάλλον και για διευρυνθούν, τα προβλήματα ηλεκτροδότησης σε όλη τη χώρα.

Από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ καταλογίζει στην κυβέρνηση ότι «για άλλη μια φορά επιλέγει το δρόμο του αυταρχισμού και της ποινικοποίησης των αγώνων».

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Κουμουνδούρου για την απόφαση του δικαστηρίου, τονίζει ότι «οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ, οι οποίοι υπερασπίζονται το δημόσιο χαρακτήρα της και το εθνικό συμφέρον, δεν τρομοκρατούνται» ενώ επιρρίπτει παράλληλα ευθύνες στην κυβέρνηση ότι καλλιεργεί κλίμα κοινωνικής πόλωσης και ακραίας πολιτικής σύγκρουσης.

«Καλούμε την κυβέρνηση έστω και αυτή την ώρα να αποσύρει το νομοσχέδιο για τη δημιουργία της μικρής ΔΕΗ και να υιοθετήσει την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα σον ελληνικό λαό να αποφανθεί για τον χαρακτήρα της ΔΕΗ» καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.


Αρέσει σε %d bloggers: